שאלה על גן

לאקשמי

New member
שאלה על גן

בתי בת שנתיים ו8 חודשים, השנה צריכה להרשם לגן, זו ילדתי הראשונה ואני לא ממש יודעת איך. יש אצלנו גן נחמד, שבו נמצאים ילדי חברות, והן (האימהות) מאוד ממליצות, חשבתי לקבוע פגישה עם הגננת רק שאני לא ממש יודעת אם זה נהוג ומה חשוב לדעת? באופן עקרוני חשוב לי שיהיה טוב לילדה, ושהאווירה בגן תהיה נעימה. מעבר לזה קצת קשה לי למקד את השאלות. אתן יכולות לעזור לי?

לאקשמי

New member
המון תודה

לאה_מ

New member
מנסיוני בסיבוב הנוכחי של חיפוש גנים

תבואי בזמן פעילות של הגן, ורצוי בזמן פעילות שוקקת (בשעות הבוקר והצהרים), תסתכלי איך הילדים נראים לך, אם הם נראים עסוקים, מאושרים, איך האינטראקציה ביניהם, עד כמה יש להם חופש פעולה. תסתכלי איך הגן מאורגן - האם המשחקים והצעצועים בגובה של הילדים או מחוץ להישג ידם? האם יש בגן פינות למשחקי תפקידים (פינת רופא, פינת בובות, מטבח וכיוצ"ב)? האם יש שרותים עם אסלה בגובה שמותאים לילדים או לפחות ישבנון נגיש וזמין עבור הילדים? האם מתחת לכיור יש שרפרף שמאפשר לילדים עצמאות בנטילת ידיים? האם תלויים בגן ציורים ועבודות של הילדים? האם כולם נראים אותו הדבר? זה נראה דברים מאד טריוויאליים, ותתפלאי שבגנים שהייתי עד עכשיו כמעט שלא מצאתי אותם

האם מכריחים לישון בצהריים?

האם מכריחים לאכול את "הקשה" של הלחם? האם מותר לחלוץ נעליים בחצר? האם חייבים לצאת לחצר, או שמותר להשאר בתוך הגן? האם מורחים קרם הגנה? כמה גמישות יש לילד בבחירת הפעילות (גן זורם?) הכשרה של הגננות להגיש עזרה ראשונה, האם קיים טלפון בגן ?(לפני כשנתיים מתה בבאר שבע ילדה כי ראשה נתקע במתקן בחצר ולא היה טלפון בגן להזעיק עזרה), האם יש ילדים בעייתיים (אלימים) במיוחד השנה (לא להתבייש! לשאול שאלה ישירה ולדרוש תשובה ברורה).

למעלה