שאלה על גמילה - עזרה

אתיר

New member
שאלה על גמילה - עזרה

בנים ידועים שעד שהם נגמלים יוצאת הנשמה. ולי כבר יצאה . הילד מבחינה שכלית מאד מפותח, מבין הכל. הבעיה היא עם הגמילה, אין לו רצון???? לא משתף פעולה???? לא יודעת! הילד כמעט בין שנתיים ותשעה חודשים. מה עושים??? יש למישהי רעיון לעידוד הילד ( והאמא)?????

לאה_מ

New member
קודם כל, נסי להרגע.

כולם נגמלים בסוף, ואני חייבת לומר לך, שאולי הוא נראה לך ממש ענק, ואולי מסביב נראה לך שכולם כבר גמולים, אבל הוא לא חריג במיוחד מבחינת גיל הגמילה. גם הבן שלי נגמל (גמילת יום בלבד, בלילה זה היה עוד יותר מאוחר) בסביבות גיל 3, ואצל הבן שלי זו היתה גמילה מאד לא מוצלחת, שבאה לידי ביטוי בחודשים של קקי בתחתונים... דבר שככל הנראה היה נמנע אם אני הייתי פחות לחוצה על הגמילה שלו, ונותנת לו לנהל את העניינים בקצב שלו. לדעתי הרעיון הטוב ביותר לעידוד שאפשר להציע לו עכשיו הוא לעזוב אותו במנוחה. אני משערת שבגן שלו יש כבר ילדים שנגמלו, אני משערת שגם בבית עשיתם כבר צעדים לכיוון גמילה (את מוזמנת בהחלט לספר לנו מה עשיתם עד עכשיו ומה המצב בגן, וכן מה היתה התגובה שלו לצעדים אלה) - כמו שאת אומרת, הוא מפותח ומבין - הוא יודע שאפשר לעשות קקי ופיפי בסיר ובשרותים, הוא יודע שילדים אחרים כבר עושים זאת, הוא יודע שגם ממנו מצפים שהוא יעשה זאת, מן הסתם הוא גם יודע איך לעשות זאת... אבל עדיין הוא לא מרגיש מוכן, וכרגע פחות משנה אם הוא עדיין לא ממש מוכן פיזיולוגית, או שהוא לא בשל נפשית... זה לא כל כך חשוב. הפתרון הוא בכל מקרה לרדת מהלחץ. אגב, זה לא כל כך פשוט, בעיקר משום שלפי מה שאת מתארת את נמצאת במצב נפשי לחוץ מאד מהגמילה שלו. בלרדת מהלחץ אני מתכוונת לעזוב אותו לגמרי (גם בגן) - לא להעיר לו, לא להציע לו לעשות בשרותים או בסיר, לא להקריא לו ספרים ולא להראות לו קלטות בנושאי גמילה, לא להראות לו ילדים אחרים שכבר גמולים... כלום! שיהיה בבית סיר ו/או ישבנון זמינים עבורו, ואם הוא מעוניין להסתובב ערום - לאפשר לו כמה שיותר. וזהו. לעזוב אותו. הוא יעשה את היתר לבד, ותאמיני לי, שגם אם כרגע זה נראה לך כאילו הוא לא יגמל לעולם - עד סוף הקיץ הוא יהיה גמול, אלא שככל שיהיה פחות לחץ מצידכם, הגמילה תהיה יותר חלקה וטובה. רוצה לשתף אותנו במה שהיה עד עכשיו?

אתיר

New member
האמת שאני לא הכי לחוצה מהענין

מה גם שרשמתי אותי לגן פרטי ולא לגן עיריה ( שיש שם בעיות) , כמו כן יש עוד 2 בבית, אבל בנות גדולות שזה כמובן סיפור אחר.כיום מידי פעם אני מורידה לו חיתול ושמה לו תחתונים, הוא לא מראה התנגדות, אך גם לא מתלהב יתר על המידה. אז פעם הוא עושה בשירותים ופעם בתחתונים. אני לא לחוצה ולא מראה לו לחץ, כמו שכתבת אכן מחזירה לו את החיתול, אבל מאידך, לא רוצה לפספס את המוממנטום של הקיץ. מה עם אני אתן לו לראות את הקלטת? כמובן בלי לחץ, כמו שהוא רואה קלטות אחרות???? בגן יש רק ילדה אחת גמולה אבל כבר מתחילת השנה והם בדיוק באותו הגיל, השאר הם מתחתיו זאת אומרת הבאים בתור הם 2 בנים שקטנים יותר ממנו ב-4 חודשים, כך שלא נראה לי שהוא צריך לחכות להם. הגגנת אמרה להוריד לו חיתול כל יום אחה"צ ולראות איך הולך, ורק כאשר ילך לו טוב והוא יוכל להביע את זה שיש לו פיפי הם יתחילו איתו בגן.

נעה גל

New member
לחוצה או לא? (תרגיל קטן)

לפעמים אני עושה את התרגיל הקטן הזה לטקסטים שאני כותבת ואני מצליחה לקבל תמונה על איך שאני מרגישה. עשיתי את אותו דבר גם לשתי ההודעות שלך בגלל שאת אומרת "אני לא לחוצה" ואת משדרת "אני מאוד לחוצה". תגידי לי אם אני צודקת סימני רוגע: כיום מידי פעם אני מורידה לו חיתול ושמה לו תחתונים אני לא לחוצה ולא מראה לו לחץ, כמו שכתבת אכן מחזירה לו את החיתול כמובן בלי לחץ, כמו שהוא רואה קלטות אחרות???? סימני לחץ הגגנת אמרה להוריד לו חיתול כל יום אחה"צ ולראות איך הולך, ורק כאשר ילך לו טוב והוא יוכל להביע את זה שיש לו פיפי הם יתחילו איתו בגן. ...הוא לא מראה התנגדות, אך גם לא מתלהב יתר על המידה. אז פעם הוא עושה בשירותים ופעם בתחתונים. אבל מאידך, לא רוצה לפספס את המוממנטום של הקיץ. מה עם אני אתן לו לראות את הקלטת? בגן יש רק ילדה אחת גמולה אבל כבר מתחילת השנה והם בדיוק באותו הגיל, השאר הם מתחתיו זאת אומרת הבאים בתור הם 2 בנים שקטנים יותר ממנו ב-4 חודשים, כך שלא נראה לי שהוא צריך לחכות להם. עצה מעולה הגגנת אמרה להוריד לו חיתול כל יום אחה"צ ולראות איך הולך, ורק כאשר ילך לו טוב והוא יוכל להביע את זה שיש לו פיפי הם יתחילו איתו בגן. ועוד עצה (הפעם ממני), עזבי את הילדים האחרים. יש ילדים שנגמלים בגיל שנה וחצי ויש כאלה שנגמלים בגיל שלוש וחצי. זה לא תלוי באחרים זה משהו אישי. כל אחד והקצב שלו. אני גמלתי את הבן שלי לפני חודש וקצת (בגיל שנתיים ו-8 חודשים) מטיטול ביום ובלילה בלי בעיות בכלל. הוא היה בשל לחלוטין ולכן הגמילה היתה קלה. במשך תקופה ארוכה עשיתי את מה שאמרה לך הגננת לעשות - כשהוא היה בבית הוא היה בלי טיטול. בשלב מסוים, כשראיתי שזה עובד לאחה"צים, עברתי לסופי שבוע בלי טיטול. אחרי כמה שישי-שבת שבהם לא היו פספוסים בכלל - הורדתי לו את הטיטול באופן סופי. קחי את הזמן. אם הוא יהיה בשל גם גמילה בחורף תהיה מאוד קלה ופשוטה. אף אחד לא אמר שחייבים לגמול בקיץ. נכון, זה יותר פשוט, אבל באמת לא עד כדי כך משמעותי שצריך להלחיץ את הילד.

אתיר

New member
תראי, יש איזה שהוא "לחץ" הלחץ

הוא לא מילדים אחרים, כי אני בהחלט יודעת שלא כולם שווים, ולא משווה אותו לכלום. ואני מאד מקווה שאני לא משדרת לו את ה"לחץ" הטיפשי שלי. התכנו הוא כזה לאחר שקראתי את הכל, להמשיך עם החיתול, ולתת לו לראות את הקלטת...- כאילו מה זה יכול להזיק (יכול?????) מה דעתכם???? ואז נראה אולי אחרי כמה זמן איך הילד יזרום.

נעה גל

New member
אני יכולה רק לומר לך מה אני הייתי

עושה - אני לא הייתי מראה את הקלטת מיוזמתי, כי אני באופן אישי, כן מאמינה שזה סוג של לחץ (תכף אני אתן לך דוגמא למה אני מתכוונת). מה שכן, אם יש לך קלטת כזו, תניחי אותה בין שאר הקלטות, וכשהוא מבקש לראות קלטת את יכולה להציע לו לראות אותה (ואז את צריכה גם לקבל סירובים) - זה מה שאני הייתי עושה. עכשיו אני חוזרת ללמה אני כן חושבת שלהראות קלטת זה סוג של לחץ. תארי לך, שיש לך כמה קילוגרמים עודפים. יום אחד, את רואה שמישהו הדביק לך על המראה כתבה מהעיתון שכותרתה - "שומן מהווה סיכון". את פותחת את המקרר ואת מגלה שבעלך קנה רק משקאות דיאט (ואת בעוונותיך אוהבת קולה רגילה), ועל דלת ארון הממתקים מודבקת טבלת קלוריות לכל מזון. אף אחד לא אמר לך מילה לגבי הקילוגרמים העודפים ובכל זאת, את תביני את המסר, נכון? לגבי "הלחץ הטיפשי" - הלחץ שלך לא טיפשי והרבה פעמים הוא נובע מהסביבה. מחשבות כמו שעוברות לך, עוברות (ועברו) לכולנו. צריך להתאמץ, להתגבר עליהן ולראות רק את הילד שלנו ואת היכולות שלו.

אתיר

New member
../images/Emo6.gif לגבי הסעיף השלישי

מה את מכירה אותי???? יש לי גם את הבעיה הזאת.- לעניננו, אני אומר לו שקניתי קלטת חדשה ונראה איך הוא יגיב.

דסי אשר

New member
מנסיוני...

לאחד הראו את הקלטת, בערך מגיל שנתיים. לחבתו , אתו במשפחתון- לא הראו. שניהם נגמלו ממתן שתן, באותו מועד. לאחת מראים את הקלטת. מרוב שמחה, היא כל הזמן רצה לסיר, ואכן עושה פיפי מיוזמתה. היא יודעת שבסיר עושיפ פיפי או בשרותים. כשמורידים לה טיטול - ושואלים אם רוצה לעשות בסיר. היא עונה בשמחה כן, ועושה, ובגאווה הולכת עם הסיר לשפוך בשרותים. אבל מה... כשהיא עם טיטול- היא לא מודיעה שהיא צריכה לעשות פיפי, או שעשתה פיפי. משמעותו- בשלבים ראשוניים של בשלות, אבל עדיין לא במקום הזה. ישנם כאלה, שאצלם זה מצליח תוך יום- כאשר האם החליטה(הייתה לי כזו), ורובם- לוקח זמן, בטווחים שונים. דסי

גמילה ממה שלמדתי

קודם כל אם אתן מתכוונות לקלטת של חני נחמיאס, אז היא ממש גרוע ועדיף לא להראות אותה לילדים, הילדים בקלטת גדולים והיא אינה נכונה. שנית תהליך הגמילה צריך להיות בו זמנית יחד עם הגננת לא נראה לי נכון שהילד במשך היום בגן יהיה עם חיתול ובבית בלי, אנחנו מעברים לו מסר כפול. ולכן כאשר גומלים מורדים את החיתול לגמרי גם בגן וגם בבית (חוץ מבזמני השינה). הגמילה היא בעצם דרישה חברתית מן הילד לשלוט בסוגרים, כאשר הדבר מותנה בבשלות פיזית, נפשית וקוגנטיבית, ולכן לפני שמתחילים בתהליך יש לבדוק יחד עם הגננת שהילד בשל מבחינת כל הגורמים. לדעתי אם את חושבת שהילד בשל לגמילה תורידי לו את החיתול לגמרי ותצעי לו מדי פעם לעשות פיפי בסיר, יתכן שהוא יעדיף לעשות בשירותים, כדי לדעת פשוט תשאלי אותו איפה הוא רוצה לעשות פיפי. הכי חשוב הרבה סבלנות וגם עם בורח לו לקבל זאת בהבנה ולא לכעוס עליו.

נעה גל

New member
בהחלט ../images/Emo45.gif - למרות ש..

אני לא מצאתי שהילד שלי התבלבל כשהוא היה בבית בלי חיתול ובגן עם. הפלא ופלא הם יודעים להבדיל במיוחד מאחר ואצלי מסתובבים הרבה ערומים (מגיל שנה). בשלב מסוים הבן שלי דרש שיחליפו לו את החיתול אחרי כל פיפי ולקראת הסוף הוא כבר ביקש שיורידו לו אותו לפני. כך שאני לא בטוחה לגבי המסרים הלא נכונים. בכל מקרה, אני חושבת שכדאי גם להזכיר שאם מתחילים עם גמילה ורואים תוך שבועיים שלושה שזה לא זה, אפשר להחזיר את הטיטול (ולדעתי האישית, גם צריך). פעם זה לא היה מקובל ("אם מורידים לא מחזירים), היום כבר יודעים שמותר לטעות ולתקן.

דסי אשר

New member
לתפיסתי- לא אסטטי ולא בטיחותי

לאפשר לילדים ללכת ללא טיטול במסגרת. לא - אסטטי- לא נרה לי נכון שרצפת המשפחתון תהיה רטובה כל הזמן משתן של כמה ילדים, או משאריות אחרות... בבית- זהו סיפור אחר. הסיפר של נעה- אומר שאיתמר לא התבלבל. נסיוני אומר- שמילת המפתח היא בשלות- המורכבת כמובן מכל הדברים, ובתוכם הרצון של הילד לעשות את מה שמצופה ממנו. כשאני הייתי קטנה, ולא היו טיוטלי נייר- גמלו אותנו בדרך של התניה, כנראה, בגיל הרבה יותר מוקדם. לגבי אי הבטיחות. ברגע שילד מרטיב על הרצפה במשפחתון- הוא או משהו אחר עלולים להחליק. מה שכן, אנחנו יוצאים בקיץ, כבר עכשיו לחצר, כאשר הגדולים ללא טיול, יש להם סירים אישיים גם בחצר. הם נהנים לראות עצמם משתינים בחצר. אם קורית טעות אחרת- הם מדווחים לי(תמיד יש צופה...). דסי

אפרתש

New member
אחלה דוגמאות, נעה! ../images/Emo67.gif

רק מלקרוא אותן בא לי לתת למישהו אגרןף. אני חושבת שלמצוא "גזירה שווה" זו דרך נפלאה להבין מה עובר על הילדים שלנו. לגבי קלטת הבלי חיתולים - קיבלנו את הדיסק במתנה. זה סיוט. ובהחלט לחץ. כמה אפשר לשיר על קקי ופיפי ?!?!? אני כמעט חזרתי לשים חיתול לעצמי. שמענו פעם אחת, פעם אחת השמעתי לאחי כי הוא לא האמין לי שיש דבר כזה, ואז העלמתי את הדיסק. (ועכשו אני מדמיינת קלטת שלמה של "כבר שבוע לא אכלתי עוגה, טרללה" "מלפפון זה שגעון" וזה די מצחיק אותי).

אתיר

New member
האמת אין לי מושג אים ומה יש

בקלטת, אבל בהחלט אני אגיב על זה לאחר שאראה ( גם עם הילדון לא ירצה לראות אני אשב לראות)

אתיר

New member
לא תאמינו מה היה בקלטת אני

לא יודעת אם לבכות או לצחוק. בקיצור הילדוני נורא רצה לראות ומה יש בקלטת - קלטת של מכבי חיפה אלופה!!!מה דעתכם????? עשו לי טעות.

אתיר

New member
מה? לשלוח אותו כבר לביתר??../images/Emo8.gif

מה לעשות? אין כמו בבית

אפרתש

New member
אין סיבה להילחץ

שנתיים ותשע זה ממש כלום, בעיקר שרק עכשו מתחיל הקיץ. עכשו שמתחיל להיות חם, תני לו להסתובב ערום כמה שאת יכולה. אם יש גינה או מרפסת זה נהדר. בכל מקרה - אם הוא ממש לא משתף פעולה, אני הייתי מוותרת על הנסיונות בשלב הזה. שימו חיתול וזהו. חבל עליך ועליו ובאמת שזה לא מאוחר. כדי לא "לפספס את הקיץ" - באוגוסט תתחילי להילחץ. עד אז - קחי את הזמן.

גם אני תכננתי לגמול בקיץ, אבל

לתאומים שלי היו תוכניות אחרות, והם החליטו לגמול את עצמם דווקא במרץ (כחצי שנה לפני שחשבתי שזה "הגיל הנכון"). היה קל מאוד, ואני למדתי לקח חשוב: לסמוך על הילדים. הטבע יותר חכם ממני.

G a l i 11

New member
גמילה מחיתולים - תלוית תרבות?

עברנו לארה"ב לפני כשמונה חודשים, מתן היה בן שנתיים ועשרה חודשים והיה כבר גמול. רשמנו אותו לגן בו הוא היה הצעיר ביותר וראה זה פלא, אף ילד בגן לא גמול, כולם מסתובבים עם טיטולים. לעומת זאת, בהערת אגב, מוצצים זה מוקצה וכולם גמולים כבר מגיל שנה! בקיצור, כנראה שענייני גמילה וגילאים נכונים הנם נושאים תלויי תרבות. בארץ, וחוינו זאת על בשרנו, יש המון לחץ. מה הוא לא גמול? את כבר בגיל שנה נגמלת... אני מאמינה בלהקשיב לילדים שלנו. הם חכמים כל כך, האינסטינקטים שלהם עדיין בריאים כל כך. לא ניתן לפספס ילד שבשל לגמילה מחיתולים, מאידך אנו עלולים להלחיץ אותו כך שהגמילה תדחה. עצתי, חכי לו, הוא יודיע לך. הוא יתחיל לדבר על זה, הוא יתעניין, והוא יבקש. העצות של להחזיק סירו/או ישבנון זמינים נכונות בעיני. אגב הקלטת, היא איומה אבל עבדה אצלנו מצוין ומכבי חיפה אכן אלופה (אני מקוה). בהצלחה!

למעלה