שאלה על גלישה בערפל

shahartheone

New member
שאלה על גלישה בערפל

אני שואל כי אני ממש לא אוהב את זה...
בחנות אחת אמרו לי שכדאי לי להשתמש בגוגלס בעלי עדשות המתאימות לתנאי ערפל (עדשות בצבע כתום-צהוב), ושרואים איתן יותר טוב מאשר מצב בו לא משתמשים בגוגלס כלל.
אמרו לי גם שיש גוגלס כאלה שאפשר להחליף בהן את העדשות, בין כאלה שמתאימות לשמש, וכאלה שמתאימות לערפל.
אפשרות שלישית: גוגלס שהעדשה שלהם מתאימה את עצמה לתנאי התאורה ולא צריך להחליף אותה.
בקיצור, מה אתם חושבים שכדאי ? האם מישהו מכיר רעיון אחר ?
תודה

z x 7 r

New member
אני לא מכיר אף אחד שאוהב לגלוש בערפל

מה שאמרו לך בחנות זה נכון - יש עדשות לערפל שמתאימות קצת יותר (אל תתלהב, לא יותר מדי) - לתנאי גלישה בערפל\עננים.
צבע העדשה בד"כ צהוב או כתום מבפנים (מבחוץ העדשה יכולה להיות בכל מיני צבעים) - זה מתנהג כמו משקפי ספורט צהובות אם אתה מכיר, רואים טוב יותר.

עדשות שמחליפות את הכהות שלהן - מכיר, זה נקרא עדשה פוטוכרומית, ואני אישית לא אוהב (לא יצא לי לגלוש, אבל יש אחת כזאת לחבר והוא ממש לא מרוצה) - לוקח המון זמן, באזור החצי דקה עד שהעדשה מחליפה את הכהות. זה יכול להיות מסוכן במצבים מסוימים.

הייתי הולך על גוגלס עם עדשה מתחלפת, כמו דרגון APX שבאים אם אני לא טועה עם שתי עדשות. תכלס זה מה שאני אעשה - בעונה הבאה.

רעיון אחר - לגלוש עם עוד מישהו, שיש לו בגדים בצבע זוהר (כתום או ירוק או צהוב, צהוב פחות) - שיגלוש לפניך, ואתה אחריך. ברגע שהוא נעלם - תדע שלא כדאי ללכת לשם. צריך אבל מלאי של חברים כאלה.

lunatick

New member
עוד אפשרות

בחזרה מצרמט לצרויניה בערפל כבד כבד גלשתי אחרי מדריכת סקי שליוותה ילד קטן שבכה כל הדרך. למרות שאני כבר לא שומע טוב עקבתי אחריהם עד שהתבהר. יואב

karpe

New member
לי יצא לראות גולשים עיוורים !

קבוצה של 4-5 גולשים, עיוורים, גולשים אחרי מדריך שנושא על הגב שלו תיק עם רמקול גדול, משמיע הוראות וצלילים קבועים שהם יכולים לעקוב אחריהם.
מדהים ... מפחיד. גלשו די מהר (מסלול כחול).

HelloweeN

New member
אני לימדתי קבוצה של חירשים

לעשות סנובורד.

אחת החוויות היותר מדהימות וחזקות שיצא לי לחוות כמדריך.

shac

New member
חזק

וואו, לגלוש בשקט מוחלט. בלי להיות מסוגל לשמוע את הבחור שמתחרבש מטר מאחוריך או את ההמולה כשמתקרבים לרכבל. אישית אני לא גולש עם מוזיקה למשל, בשביל לא לפספס את הדברים האלו. וכל פעם שניסיתי לגלוש עם מוזיקה זה גרם לי לאי שקט מסוים, בדיוק המטרה ההפוכה של המוזיקה... סחטיין עליך ועליהם.

HelloweeN

New member
אני לא יכול לגלוש בלי מוזיקה.

100% מהזמן אני עם מוזיקה - חייב את זה!
אבל הם, עושים את זה לא מבחירה כמובן. אבל כמו אצל הרבה חירשים/עיוורים/אילמים וכו', כשחוש אחד לא עובד טוב, שאר החושים מתחדדים מאוד, ולזכותם יאמר שהייתה לקבוצה קואורדינציה מדהימה והם ממש רצו ללמוד. ממש תענוג וחוויה מיוחדת מאוד.

איל שחר

New member
אני מניח שאתה גולש עם מוסיקה בשל הכרות

ארוכה עם "רעשי השלג" השונים, השלג עצמו, הגולשים סביבך, המגלשים בשלג וכד'
לרובנו, מעוטי השלג, כל הרעשים/רחשים האלו מוסיפים לחווית החופשה.
לי - בוודאי.

HelloweeN

New member
למען האמת, אני עושה הכל עם מוזיקה כמעט,

נהיגה תמיד וגם כשהייתי רוכב על אופנוע, לא הייתה פעם שלא רכבתי עם מוזיקה.
זה אולי לא הכי בטיחותי, אבל זה סיכון שאני לוקח (ויש לי גם חושים די בריאים לסכנה מתקרבת).

משהZ

New member
יש עדשות יעודיות לכל תנאי מזג אוויר

יש עדשות יעודיות לכל תנאי מזג אוויר
מלבד גשם
.

לדוגמת אנון M2 אפשר להחליף עדשות בשניות כעיקרון

כנס לאתר שלהם יש הסברים על סוגי העדשות שלהם ולאיזה מזג אוויר הם מתאימים

משהZ

New member
לעניות דעתי

לעניות דעתי שום דבר לא שונה למעט צבעים (לנשים יש שלושה צבעים)
וזאת הסיבה שלא קניתי גם דגם לנשים,
עזוב את הסרטון כנס לאתר עצמו ולקטגורית עדשות

שווה לדעתי לבחון את הM1 ואת הM2 (אני בחרתי לבסוף את הM2)

איל שחר

New member
ומה קורה למי שמתרסק בגלישה מהירה? לא שזה

קורה למישהו מהגולשים כאן חו"ח, אבל נגיד, לצורך הדיון בלבד, שעפתי/התגלגלתי, העדשות לא "יעופו" מהמגנטים?

משהZ

New member
לדעתי ומנסיוני (6 ימי גלישה איתם)

בתור גולש מתחיל (סנובורד) היו לי המון נפילות
למעט פעם אחת שקבלתי פצצה לראש, מנפילה, אין לי מושג איך קבלתי מכה בראש מהנפילה,
(לדעתי המכה הייתה על הגבול של הזעזוע מוח קל ואני לא צוחק) כאב לי הראש שלושה ימים ואם אני היתי מוריד את הראש כלפי מטה אז בכלל...

בכל מקרה במקרה הנ"ל עפה לי העדשה ונפלה ממש לידי
בשאר הנפילות זה לא קרה (והיו מלא,נפילות בצורות דרכים ומהירוית שונות)
*אם אתה משאיר את הגוגלס על הקסדה (כמו במקרה של גשם אז הסיכוי שעדשה טיפול גבוה יותר, מכיון שהמבנה של הקסדה רחב ולוחץ על העדשות)

אם טוענים שהמגנטים יכולים להחזיק (לא זוכר כמה פאונדים אולי 20) בM2 יש 8 מגנטים ובM1 יש 6 (יתכן שיש השענות קלה על המסגרת בדגם M1)

מקרה שקרה לי לפני שבועיים

היו לי גוגלס סבירים. גלשתי בלז ארק בערפל. ניסיתי קצת בלי גוגלס, קצת עם גוגלס, לא היה יתרון משמעותי ל"עם" או "בלי". היה קשה ומבאס.

בערב הלכתי ל INTERSPORT וקניתי גוגלס עם עדשה שמתאימה גם לשמש וגם לערפל וגם לחושך.

למחרת - חבר'ה, העולם נראה שונה לחלוטין! גלשתי בערפל וראיתי פי 10 יותר טוב. זה אכן מצהיב קצת את השלג, אבל פשוט אין מה להשוות. הצלחתי לגלוש לא רע בערפל, למרות שכמובן זה פחות כיף, אבל גלשתי בביטחון וראיתי די טוב.

למחרת היתה שמש, והגוגלס הכהה את הנוף, להבדיל מיום קודם שהוא הבהיר את הנוף.

שווה!!! משהו כמו 50 יורו.

למעלה