שאלה על גלגול נשמות

skooby

New member
שאלה על גלגול נשמות

כמה זמן לוקח לנשמה לחזור לחיים האלה בגלגול אחר? במה זה תלוי? האם יתכן שאנשים שהכרנו פעם יחזרו בדמות אדם אחר? תודה

ב"ספר המתים והחיים הטיבטי"

נאמר שלוקח בערך 150 שנה עד שנשמה מתגלגלת שוב. זה נשמע לי טיפה סכמטי מדיי, במיוחד לאור העובדה שבכל אזור של חיים ללא חומר, אין בכלל צורך בזמן. אז הוא בעצם אומר, שתהליך המוכנות לוקח בערך 150 שנים, אבל זה יכול, להבנתי, לנוע בין חצי מהזמן הזה, לפי אחד וחצי ממנו, בלי בעיה בכלל, כתלות בזמן ספיגת המסרים והיכולת להחליט... זאת הבנתי בעניין. ולגבי אנשים בדמות אדם אחר - אני לא יודעת בעניין הזה, ניראה לי שזה לא כזה מיידי, אבל מה שבטוח הוא, שבעיות או חוויות או רגשות שחווינו עם אדם אחד ולא מיצינו צריכות לחזור אלינו בדמות ... אחר כדי להשלים את התהליך... יכול להיות שזה בעצם מה שקורה?

גלגול נשמות

שלום לך, מהלך הגלגולים תלוי בגורמים רבים. קיימת אמנם חוקיות, אף שהיא מורכבת, אך גם כל מקרה לגופו. כך שלא תמיד חלקים נשמתיים חוזרים לגלגול בגוף פיזי. הרצון הנשמתי משחק כאן תפקיד, כמו גם התיקונים שחלקים נשמתיים מבקשים ליצור, קארמה, נסיבות העזיבה הקודמת, התקופה, התפקידים של אותם חלקים נשמתיים, וגורמים רבים נוספים. למשל, אדם שאיבד עצמו לדעת, בנסיבות מסויים יתכן שחלקים נשמתיים שלו יתגלגלו תוך 24 שעות בלידה חדשה, או שיבחרו להתחלף עם אדם אחר, תהליך שמתרחש פעמים רבות במוות קליני - האדם מכל הבחינות מת, אך מתעורר לחיים כשחלקים נשמתיים שלו התחלפו עם אחרים. ישנם גם מצבים שחלקים נשמתיים מתגלגלים לאחר תקופות ארוכות מאד. לעיתים אני פוגש אנשים שחלקים נשמתיים שלהם היו בתהליכי לימוד בבתי ספר קוסמיים אלפי שנים לפני שבחרו לחזור לגלגול בגוף פיזי.

skooby

New member
חלקים נשמתיים

קודם כל תודה על תשובתך המושקעת. מה הכוונה לחלקים נשמתיים, הרי הנשמה היא יחדה אחת לא? גרעין אחד? אםם אני מתקשרת עם אדם שנפטר אני מתקשרת עם הנשמה שלו, לא? מה כוונה שחלקים נשמתיים מתחלפים? האם יש שוני בין גלגול נשמות אצל אדם שמת מנסיבות שלא תלויות בו לאדם שהתאבד? תודה, רבה

תלוי מי שואלים ../images/Emo24.gif

בראיה מסויימת נשמה היא מהות אחת משותפת, כפי שלצבירי נשמות (משפחות, עמים) יש מהות אחת משותפת, או כפי שכלי מסויים שמורכב מחלקים מרובים הוא מהות אחת (מכונית, למשל, שמורכבת מגלגלים, מנוע הגה, ואלפי חלקים נוספים, וכולם יחד מכונית). בהתבוננות על אדם ניתן לזהות שנשמה היא חיבור של עשרה ניצוצות או חלקים שבוחרים לרדת יחד לחוויה משותפת. ולכן, כשאדם מתקשר עם נשמתו של נפטר לעיתים הקשר שנוצר הוא עם חלק נשמתי מסויים, עם ניצוץ, או עם רמות אחרות של הנפטר - כגון רמת הנפש, או הרוח. לפעמים נוצר מצב שבו מצטרף חלק נשמתי לעשרה החלקים של האדם, על מנת להשלים חוויה ללא גלגול פיזי מלא. מצב המכונה עיבור. בתהליך של עיבור אפשר לראות לעיתים מצבים שאדם פתאום מתעניין בתחומים חדשים, או משנה את אורחות חייו ללא סיבה נראית לעין, עד להשלמת תקופת העיבור. דוגמא: חוזרים בתשובה - שפתאום בחייהם מגלים עניין בדת, מיסטיקה וכו'.

skooby

New member
תודה רבה על התשוטבה המושקעת

זה אומר אם חל בי שינוי מהותי אז יכול ליהות שקיבלתי במתנה עוד חלק של נשמה?

למעלה