שאלה על ג'י שלילי

ליאור452

New member
שאלה על ג'י שלילי

האם ניתן להטיס בבטחה כלי טיס שאין להם כנף קבוע בג'י שלילי (ממ"ג, רוטורקרפט, טרייק ואחרים)?

mike300L

New member
בעיקרון לא! יש הרבה מסוקים שעושים אוירובטיקה כולל לופים

למיניהם וגלגולים למיניהם, אבל אף אחד מהם לא ב ג׳י שלילי, אלה תרגילים שניתן לשמר בהם ג׳י חיובי לאורך כל התרגיל...אני מניח שהמסוקים האלה אפילו נמצאים ב 0 ג׳י לשבריר שניה, אבל לא מסוגלים לטוס הפוך למשך כמה שניות ב 1- ג׳י .....אני לא מטיס מסוקים אבל הבעיות שאני רואה בטיסה הפוכה של מסוק הן קודם כל זווית ההתקפה של הלהב... הרי מטוס עם כנף קבועה טס הפוך על ידי הרמת אף לזווית התקפה שלילית כדי לשאת את משקלו כשהוא הפוך, איך מסוק ישנה זווית התקפה של הלהבים? לא מדובר פה על הטיית הרוטור אלא ממש שינוי זווית התקפה של הלהב. במטוס אווירובטי הכנף סימטרית בזווית הכוונה קרובה ל 0. כך שללא הרמת אף קטנה אין עילוי, אבל כשטסים הפוך גם צריך רק דחיפה קלה של האף בכדי לקבל עילוי בכוון ההפוך... אני לא בטוח שמסוק יוכל לטוס עם להב בעלת פרופיל סימטרי.סיבה נוספת היא גמישות הלהבים החיונית לטיסה במסוק, תביא את הלהבים קרוב לגוף ולזנב בטיסה הפוכה...אבל את זה ניתן לתכנן נניח באמצעות הארכת ציר הרוטור? לא מוכר לי.

mike300L

New member
בחשיבה שנייה, ראיתי RC הליקופטר טסים הפוך למשך כמה שניות,

אפילו מרחפים הפוך, אז תיאורטית זה אפשרי, רק לא ראיתי אחד שעושה את זה בגודל מלא.

mike300L

New member
ומאחר שהלהב בהליקופטר היא בעלת פרופיל סימטרי, אז בעיקרון

אין סיבה שאם הוא טס בג׳י חיובי לא יטוס גם בשלילי...אני רק לא מכיר אחד שעושה זה

WarDog

New member
לא בלי הכנות מיוחדות וחיזוק המבנה.

המבנה של כל הכלים תוכנן ככה שהחוזק שלו הוא לא סימטרי, כלומר בג'י חיובי הוא הרבה יותר חזר מאשר בשלילי.
&nbsp
הדבר נכון לכל הכלים שטסים הן כנף קבוע והן לא קבועה(מסוקים/רחפנים).

למעלה