שאלה על גירושים

מצב
הנושא נעול.

helpme5

New member
שאלה על גירושים ../images/Emo7.gif

שאלה על גירושים

אני ובעלי נשואים כולה שנתיים והגענו למבוי סתום ביחססים בינינו והחלטנו להתגרש בלית ברירה כי אין מנוס. יש לנו ילדה קטנה מאד. השאלה שלי היא מה עושים מכאן איך מתגרשים מה צריך לעשות איך עושים שזה יהיה יפה אם בכלל איך מתמודדים בכלל עם מכה כל כך קשה לאן צריך לפנות?

איך מתחילים....

שאלה על גירושים

אני ובעלי נשואים כולה שנתיים והגענו למבוי סתום ביחססים בינינו והחלטנו להתגרש בלית ברירה כי אין מנוס. יש לנו ילדה קטנה מאד. השאלה שלי היא מה עושים מכאן איך מתגרשים מה צריך לעשות איך עושים שזה יהיה יפה אם בכלל איך מתמודדים בכלל עם מכה כל כך קשה לאן צריך לפנות?
איך מתחילים....
ההחלטה להיפרד או להתחיל בהליך גירושין היא החלטה קשה, ובמקרים מסוימים –גורלית. להלן כמה עצות שיוכלו לעזור : 1.לפנות ליעוץ משפטי על מנת לקבל תמונה מלאה של זכויותיכם וחובותיכם וכן לצורך בניית אסטרטגיה מומלצת. פניה ליעוץ משפטי חיונית גם גם בכוונתכם לסיים את ההליך בדרכי נועם ולהגיע עם להסכם, על מנת לקבל תמונה מלאה ומקיפה של זכויותיכם וחובותיכם. 2.להציע לבן/בת הזוג לפנות להליך של גישור ולהגיע להסכם גירושין או כל הסכם אחר שיסדיר את הפרידה הזמנית או הסופית שלכם. 3.במקרה של חוסר נכונות להגיע להסכם – לפנות לעו"ד המתמחה בתחום על מנת שיפעל להגשת תביעת מתאימות בשמכם. אל תנסו לחסוך ולנהל הליך משפטי בבית המשפט או בבית הדין הרבני בעצמכם. את התביעות ניתן בשלב מאוחר יותר – ואם ניתן יהיה להגיע להסכם – למחוק. 4.לשכנע את בן/בת הזוג להודיע לילדים במשותף על כוונתכם להפרד, לאחר שקיבלתם מידע ו/או יעוץ בדבר האופן בו עליכם לספר על כך לילדיכם. 5.לא להתבייש לפנות לתמיכה נפשית. הליך הגירושין הינו אחד מההליכים הקשים ביותר שעובר אדם בחייו, ויש לכך השלכות על מצבו הנפשי של המתגרש. כניסה להליך גירושין, גם אם נערך בהסכמה מלאה, בכוחות נפשיים מחוזקים עשויה לתרום רבות לתהליך. 6. לנסות ולחשוב באופן ענייני על הליך הגירושין ולא במשקפי נקמה, קנאה, רגשות אשם וכיוצ"ב. חשיבה עניינית עשויה לקדם אתכם לקראת סיום מהיר והוגן של הליכי הגירושין, אם כי לעיתים אין די בכך בשל דעותיהם ותפיסותיהם של בן/בת הזוג. 7.גם אם מסיבות שונות, קיימת שאיפה עצומה לסיים את ההליך במהירות, יש לבדוק היטב לאילו הסכמות הגעתם ואילו התחייבויות נטלתם על עצמכם. הסכם גירושין הינו הסכם בעל השפעה עצומה על עתידכם, ועליכם לבדוק היטב את השלכותיו של עתידכם. יחד עם זאת, מומלץ כמובן לעשות כל מאמץ על מנת לסיים את ההליך בהסכם גירושין הוגן. בהצלחה

תשובה

שאלה על גירושים

תשובה
אפשר לפנות לעו"ד משותף כדי שינסח הסכם הוגן לשניכם.

helpme5

New member
עוד שאלות

תשובה
אפשר לפנות לעו"ד משותף כדי שינסח הסכם הוגן לשניכם.
עוד שאלות
1. האם צריך לפנות קודם כל לגישור ואח"כ לעו"ד לביצוע הסכם גירושים? 2. האם כל אחד מבני הזוג צריך לקחת עו"ד או שאפשר לקחת עו"ד משותף במה זה תלוי 3. איפה אפשר לקבל ייעוץ משפטי...

helpme5

New member
מקפיצה לתשובות

עוד שאלות
1. האם צריך לפנות קודם כל לגישור ואח"כ לעו"ד לביצוע הסכם גירושים? 2. האם כל אחד מבני הזוג צריך לקחת עו"ד או שאפשר לקחת עו"ד משותף במה זה תלוי 3. איפה אפשר לקבל ייעוץ משפטי...
מקפיצה לתשובות

תשובות

עוד שאלות
תשובות
1. לדעתי עדיף לפנות לעו"ד שהוא גם מגשר על מנת שבתום הליך הגישור יערוך עבורכם את ההסכם. 2. ניתן לפנות לעו"ד משותף. 3. אצל עו"ד המתמחה בתחום.

helpme5

New member
פתיחת תיק גירושין

תשובות
1. לדעתי עדיף לפנות לעו"ד שהוא גם מגשר על מנת שבתום הליך הגישור יערוך עבורכם את ההסכם. 2. ניתן לפנות לעו"ד משותף. 3. אצל עו"ד המתמחה בתחום.
פתיחת תיק גירושין
האם עלי לפתוח תיק גם בבית משפט לעניני משפחה וגם ברבנות במידה ונישאתי בחיפה ברבנות וכיום אני גרה במרכז האם עלי לפתוח תיק גירושין ברבנות שזה נישאתי או ברבנות שם אני גרה כיום (מופיעה גם בתעודת הזהות ) כמה זמן יכול לקחת עד שמסיימים ומתגרשים? האם זה נכון שאסור לי לצאת מהבית עד שלא קיבלתי גט?

תשובה

פתיחת תיק גירושין
האם עלי לפתוח תיק גם בבית משפט לעניני משפחה וגם ברבנות במידה ונישאתי בחיפה ברבנות וכיום אני גרה במרכז האם עלי לפתוח תיק גירושין ברבנות שזה נישאתי או ברבנות שם אני גרה כיום (מופיעה גם בתעודת הזהות ) כמה זמן יכול לקחת עד שמסיימים ומתגרשים? האם זה נכון שאסור לי לצאת מהבית עד שלא קיבלתי גט?
תשובה
מהשאלות ניכר כי עליך לפנות בדחיפות ליעוץ משפטי פרטני. אל תעשי שום צעד של "פתיחת תיק" בית הדין הרבני (ברבנות נישאים ובבית הדין הרבני מתגרשים) מבלי שקיבלת יעוץ כולל לגבי האסטרגיה בה עליך לנקוט בהליך הגירושין.

מצב
הנושא נעול.
למעלה