שאלה על גידול נחש

yairmann

New member
שאלה על גידול נחש

הייתי רוצה לקנות נחש לגידול, ראיתי פיתון בורמזי בחנות והוא נראה חמוד. אני רוצה להביא איזה אקווריום משומש (60-70 ס"מ אורך, 40-50 גובה) ולהסב אותו לטרריום. ראיתי פיתון, וקרחן תירס. אני לא אוהב את הג'ינ'יות של הקרחן, והפיתון שראיתי (שהוא הרבה יותר לטעמי) נראה לי היה צעיר בן 5 חודשים, ובאורך של בן גילו (בערך מטר?). נאמר לי שהוא עלול לגדול למימדים מפלצתיים. הייתי רוצה נחש שישאר בגודל נורמאלי, ולא ישתלט לי על הדירה. נאמר לי שהגודל שלו גם משתנה לפי תנאי גידולו, עם משתנים כמו גודל טרריום, וכמות האכלה. אשמח לשמוע טיפים, לגבי איפה לקנות (אם אפשר גם לחסוך), סוג נחשים שמתאימים למתחילים, האכלה ,חימום וכל דבר שעלול לעזר. תודה מראש

hod4

New member
תשובות

פיתון ברומזי הוא לא נחש קטן והוא גודל לגודל די גדול שזה יכול ליהיות גם 5 מטר והגדילה לא קשורה לגודל הטרריום כמו אצל הדגים והוא יכול ליהיות בתוך שנתיים באורך של יותר משתי מטר והם אוכלים פעם בשבוע כמות לפי הגודל שלהם אז תחשוב שוב ליפני שתיקנה

OREAL1111

New member
שלום

יש הרבה נחשים שכדאי ומומלץ לגדל כנחש ראשון... אך לפי מה שאתה אומר תוכל לספק טרריום בגודל 60-70 ס"מ (גובה הטרריום לרוב הוא לא משמעותי) ולכן צריך להתאים נחש שתנאי הגידול שלך יתאימו לו. לרוב זעמניים כמו Lampropeltis getulus californiae-מלך קליפורניה שהוא בעצם נחש שמגיע לגדלים 1.5-1.7 מטר פחות או יותר.. Elaphe guttata guttata- כרכני תירס(ישנם הרבה מופעים מענינים שמוצעים למכירה בארץ)שהוא בעצם נחש שמגיע לגדלים של 0.90-1.50 מטר פחות או יותר... Elaphe obsoleta quadrivittata-כרכן צהוב שהוא בעצם נחש שמגיע לגדלים של בערך 2 מטר.. יש עוד כמה וכמה זעמניים שבעיקרון לרוב מאכלסים אותם בטרריום מקסימום 80*50*50 (א*ר*ג) כמובן שהם יכולים להיסתפק גם בפחות ! והרבה אנשים מגדלים את הנחשים שלהם בטרריום קטנים יותר. אבל לדעתי 80*50*50 זו מידה אידאלתי לנחשים שהזכרתי (לעוד כמה וכמה נחשים שמומלצים) כמובן שיש גם פיתונים ובואות שונות שיסתפקו בטרריום בגודל שציינת כמו children's python-פיתון צ'ילדרן שמגיע לגדלים של 0.60-1.00 מטר פחות או יותר.. או הסוג -ERYX-"בואות חול" יש המון מינים ותת מינים השייכים לסוג ERYX ולכן אני לא יכול להגדיר לך גודל מסוים.. אבל הם נחשים קטנים לרוב שלא צורכים טרריון של מעל ל-80*50*50.. כמובן שאפשר ולפעמים גם מומלץ יותר.. ואגב.. כל נחש ונחש שהזכרתי לא חייב ליהיות בגדלים שציינתי.. יש כאלו יוצאי דופן ולכן לא הכול שחור ולבן ואי אפשר לדעת במדיוק כמובן שעם תוכל לשנות את את התנאים שתוכל לספק בהתאם לתנאים שהנחש צריך יש עוד כמה וכמה נחשים שמומלצים מאוד למגדל המתחיל.. ו-פיתון בורמזי-Python molurus bivittatus הוא לא אחד מהם המו שהמוכר בחנות ציין פיתונים בורמזים הם בין הנחשים הגדולים ביור בעולם.. וממש לא מומלץ לגדל פיתון בגדלים 2.5-5.5 מטר לבד.. ובכללי! לגבי הגדילה-זה לא ממש נכון.. אלה עם כן תספק לו תנאים שלא מתאימים לו.. כמו טרריום קטן.. אוכל קטן ובתדירות נמוכה.. ייהייה הבדל בגודל אבל קודם כל הוא לא יהייה משמעותי.. ודבר שני זה כבר לא גידול להנאה אלה היתעללות בחיה! אז עם תוכל לשנות טיפה את התנאים שציינת מולצים לגידול כמה נחשים.. קודם כל יש את ה- Python regius-פיתון מיתכדר שהוא בעצם נחש שמגיע לגדלים של בערך 1.2-1.5 מטר אבל יש פרטים יותר גדולים ויש אפילו חריגים שמגיעים ל1.80! הם בעיקרון צורכים טרריום בגודל 90*50*50.. אבל לדעתי אפשר לתת טיםפה יותר.. 100*50*50 יש את ה- Morelia Spilotes -פיתוני שטיח אל המין Morelia Spilotes מישתייכים כמה תתי מין ובינהם את ה-jungle carpet python-Morelia spilota cheynei שהוא בעצם נחש כבר טיפה יותר גדול ומגיע לבערך 2.00 מטר! כמובן הטרריום צריך ליהיות בהתאם.. משהו כמו 1.20*50*50 יספיק.. אבל אפשר טיפה יותר. היתרון בפיתוני השטיח זה שהם ארוכים אך יחסית דקים. וה- Morelia spilota variegata-Irian Jaya carpet pythons שהוא תת מין יותר קטן ומגיע לגדלים של בערך 1.4-1.8 מטר.. וצורך טרריום בגודל 90*50*50 אך לדעתי מולץ יותר! בעיקרון מידע כללי תוכל לימצוא במאמרים טובים לפי השמות המדעיים והשמות האנגליים שיוכלו לפרט לך על הנחש שלדתע מומלץ.. בהצלחה! ומיצטער עם יש שגיאות כתיב

yairmann

New member
ראשית..

תודה לך על הזמן שהקדשת לי, למדתי ממך המון! :) דבר ראשון שהרגיז אותי זה שהמוכר בחנות מתנהג בצורה חובבנית וממליץ לי על התעללות. מזל שלא קניתי לפני בירור יסודי. אז לגבי הנושא הראשון, אשמח אם תמליץ לי מקום שלא מתנהג כך, או אפילו מגדל פרטי אשר נוגע בנושא באהבה, כמו שאתה מפגין. לגבי הנחשים עצמם, לאיזה עובי מגיע נחש באורך 1.50? אני חושב שנחש עד 1.50-1.70 גג יספיק לי. הבעיה שאני פחות אוהב את סגנון התירס, ויותר אוהב את הכהים, דוגמת נגיד הפיתון מתכדר, או הMorelia Spilotes. לגבי ה ERYX, לא מצאתי תמונות שלו. אשמח להמלצה לנחש בסגנון. כמו גם יש לי שאלה לגבי ההאכלה. החוש הראשוני שלי אמר לי לתת לו להרוג טרף לבד, לאחר קריאה אני רואה שהרבה נוהגים להרוג/להמם את העכבר. אני רוצה לשמוע את דעתך על היתרונות של נחש טורף לבד (הכושר- לפי הבנתי) לעומת החסרון של אולי להפצע בקרב. וגם אשמח לשמוע אם עדיף לגדל אותו מגודל קטן, או לקנות אחד בן כמה חודשים. שוב, תודה רבה רבה על התשובה

OREAL1111

New member
חח אין בעד מה.. :)

יש כמה וכמה מקומות בארץ שעוסקים בתחום הזוחלים ויכולים להציע לך את מיני הנחשים שהזכרתי.. אבל לדעתי ולדעת הרבה אנשים מומלץ ליקנות ממגדלים פרטיים (היה כמה שירשורים בנושא) אני לא חושב שאני יכול לפרסם פה על גבי האתר עסקים שמוכרים חיות אקזוטיות או אפילו מגדלים פרטיים המוכרים מרבייה שהיתבצעה אצלם מבלי רשות! לגבי הנחשים.. שאלת שאלה מאוד מאוד כללית בנוגע לנחש שמגיע ל-1.50 ואני לא יכול להגדיר לך בימדיוק.. אבל לרוב זעמניים הם הדקים מבין הנחשים שהזכרתי.. והפיתונים והבואות יותר מסאביים וגדולים! אני חייב להמליץ לך טיפה ליראות מופעים של הכרכן תירס ברשת.. יש מופעים מדהימים שנימכרים בארץ . עכשיו עם אהבת את הפיתון מיתכדר אני מציע לך ליקרוא עליו מאמרים מפורטים ברשת אבל ליפני אני ממליץ לך ליקרוא עליו את המאמר שרן לנצט שהוא מאמר כללי מפורט מאוד על אופן הגידול של הפיתונים המיתכדרים שלו .. לפי המאמר הזה תוכל ליראות עם הנחש מוצא חן בענייך : http://icb-reptiles.com/site/richtext.asp?RecordID=663 עכשיו לגבי ה- הMorelia Spilotes הם לרוב די יקרים.. ולא כל כך להשיג את רובם בארץ.. עד ליפני כה זמן נימכרו Morelia spilota variegata-Irian Jaya carpet pythons במחיר של כ-1000 לאחד.. הם נחשים מאוד יפים שצורכים טרריום לא גדול בימיוחד.. הם אומנם יכולים להגיע לאורך של טיפה יותר ממה שהזכרת (הגדלים של הנחש הם בערך 1.40-1.80) אך הם נחשים יחסית דקים! תוכל גם להשיג בארץ את ה- jungle carpet python-Morelia spilota cheynei אבל זה יהייה יותר קשה.. וכמו שהזכרתי הם נחשים טיפה יותר גדולים (בערך 2.00 מטר) וצורכים גם טרריום יותר גדול.. לגבי ה- ERYX-בואות חול אני חייב להמליץ לך על אאתר ממש ממש טוב שביזכותו הבנתי הכול על הבואות חול הינה האתר : http://www.kingsnake.com/sandboa/sandboa.html את האתר בעיקרון רן העלה פעם לפורום.. לגבי הגידול לדעתי מומלץ לגדל נחש מצעירות.. ליראות את ההיתפחות ,הגידלה,שינוי הצבעים,הגדלת הטרף וכולי וכולי וכולי... אגב.. כמה חודשים עוד נחשב נחש צעיר לגי ההאכלה-לדעתי מומלץ לתת לנחש טרף מומת אבל זה תלוי.. למשל עם מדובר בנחש שבעתיד יתצרך לאכל טרף גדול מעכבר הטרף לרוב יהייה חולדה שמהווה סיכון גדול לנחש ולכן תמיד מומלץ ךהאכיל באוכל מומת.. לאומת זאת נחשים שלא יוכלו טרף גדול מעכברים לא חייבים לאכול טרף מומת כי עכבר לא מהווה סיכון ממשי לנחש! לרוב השיקולים של הרבה אנשים הם גם נוחיות ההאכלה ככה שמעדיפים להאכיל במופשר כי אפשר ליקנות כמות גדולה פעם בכמה זמן להקפיא-בימקום לרוץ לחניות וליקנות חי או לגדל בעצמך וגם להרבה אנשים שמגדלים הרבה נחשים אין כל כך זמן לעמוד ולחכות ליראות שהכול בסדר.. לאומת זאת טרף מומת לא יכול לגיר לנזק או כל דבר אחר שצריך לישמור עליו ביגללו לגבי הכושר-השעה פה ממש לא יציבה ויש המון חילוקי דעות בנושא.. לדעתי אפשר פשוט לתת לנחש את הטרף המומת מפיצטה לנענע קצת והנחש יחנוק את הטרף ואחרי כמה שניות הוא ירגיש שהטרף מומת ויתחיל לאכול.. אבל זה לרוב השיקולים שלך ואתה לבסוף תחליט את דרך הגידול הנוח לך כמובן עם שיקולים הקשורים גם לנוחיות הנחש ולסיכונים שזה יכול להוות לו! מקווה שעזרתי... ואשמח לקבל תיכונים :)

yairmann

New member
סבבה,

זעמנים? יש כאלה טובים למתחילים? נראה לי שאני מעדיף לתת לנחש לצוד בעצמו, שלא יהיה לי חנון. אז אם יש נחש שבגודל מלא לא צריך טרף גדול מעכבר, זה יהיה טוב. אני לא ראיתי שרשורים על מגדלים פרטיים שאולי ירצו למכור, אז אשמח ללינק:) ועוד שאלה לגבי ההאכלה, שמעתי שיש נחשים ביישנים, שלא אוהבים שמסתכלים עליהם שאוכלים, או אוהבים לאכול בלילה. אשמח לעוד מידע. האפשרויות שלי באמת מצתמצמות, נחש עד 150 ס"מ, יהיה בסדר גמור. שוב תודה

אהלן וברוך הבא !

ובכן , אני מגדל זוג קינג קליפורניה וממליץ מאוד על הסוג הזה-הוא קל מאוד לגידול וגם לרבייה ,הנקבה בת כשנה וחצי טורפת עכבר בוגר או חולדה צעירה בשניות , הזכר- בייבי בן כחודשיים וגם הוא מסתער בשניות על ולד עכבר מופשר (קונים אותם קפואים). אופיים נוח מאוד ,עולים לידיים ללא כל בעיה , בקיצור מנסיוני ללא בעיות מיוחדות. איפה לקנות ? זאת שאלה טובה .....אחד קניתי בבית החיות ,שלדעתי שווה לבקר שם , כדי לראות מבחר של נחשים ,לא למהר לקנות !!! את הקינג השני קניתי מאסף (naja) ולדעתי הקנייה ממגדל פרטי עדיפה בהרבה מחנות כלשהיא ,גם מבחינת בריאותו ואופיו של הנחש. וגם מבחינת רמת השירות שתקבל מאחד כזה ,שלא מתעסק עם עוד עשרים כמוך ביום ,למרבה הפלא לרוב זה גם הרבה יותר זול מחנויות חיות רגילות . מה גם שאנשים כמו אסף ,או רן333 ובטח עוד כמה וכמה שלא ידוע לי עליהם ,נחשבים למומחים בתחום והטיפים וההנחיות שתקבל מהם יהיו הנכונים ביותר , בחנויות חיות ,לרוב רמת ההבנה מתרכזת בעיקר בדגים וציפורים ופחות בזוחלים . יש כמובן יוצאים מהכלל... כל הנכתב כאן הוא מניסיוני האישי בגידול נחשים (פחות משנתיים) וכמובן הרבה בזכות הפורום המדהים הזה .

אגב..

גם אצל דגים הגדילה לא קשורה לגודל האקווריום. אם האקווריום קטן מדי לדג שבכל מקרה אמור לגדול, יש מצב שנקרא "עיכוב גדילה" ויש מצבים שבהם הדג פשוט מתעוות פיזית.

רן333

New member
בחירת נחש ראשון

היא נושא שנדון לא פעם בפורום. אני ממליץ לך לחפש הודעות קודמות שנכתבו בנושא הזה. מומלץ להיעזר באופציית החיפוש המתקדם. הנה מספר דוגמאות שזכורות לי: דוגמא 1 דוגמא 2 דוגמא 3 ישנן דוגמאות נוספות, שאותן תוכל לגלות בעצמך. העלית גם מספר שאלות שאפשר לסכם אותן בנוסח "ספרו לי קצת על איך מגדלים נחשים". המסגרת של תגובה בפורום צרה מכדי לאפשר מתן תשובות רציניות לשאלות כל כך רחבות. אז מה לעשות? - אני ממליץ על דבר כזה: 1. לקרוא הודעות קודמות בפורום. הרבה מהן מתייחסות לנושאים שהעלית. 2. לקרוא ספרות בנושא. המינימום ההכרחי, לדעתי, הוא קריאת הספרון מסדרת AVS (Advanced Vivarium Systems) שמוקדש למין הנחש שאותו אתה מתכוון לגדל. קישור לרשימה הכוללת חלק מהספרונים האלה, וגם ספרים אחרים, מצורף להודעה זו.

לדעתי,דווקא כן אפשר להמליץ...

על מקומות שמוכרים נחשים אם איו שום אינטרס כזה או אחר של הממליץ,הרי ניתקלנו בכאלה שקנו מחנויות מכיוון שלא היה להם בנימצא מידע לגבי מגדלים פרטיים ואם אנחנו חברי הפורום מודעים לכך שברוב המקרים נחש שגודל אצל מגדל פרטי בריא יותר ומטופל לרוב טוב יותר...דוגמת יונתן,רן 333 ומדוע לא אמליץ עליהם?..הרי הם כדוגמא מלווים אותנו ואנחנו אותם בגידול זוחליהם ואני לאחר שרן שלח לנו אינספור תמונות והסברים בנושא ריבוי מתכדרים ואתם לבטח ראיתם...למישהו יש ספק שהגידול אינו מיקצועי ברמה גבוהה ביותר..? אז מדוע לא נוכל להמליץ עליו ועל עוד כמה שאנחנו מכירים...אומנם אסור לפרסם מחירים,בקשה למכירה-קניה אבל כן אפשר לדעתי להפנות כמו שעשינו בעבר וכל מה שידענו זה בית החיות וילד הגונגל...אז נכון כרגע לא עולים לי עוד שמות אבל יש עוד כמה שלא זוכר את שמם אולי אתם תעזרו לי ותזכירו את שמם,הרי הקשר איתם ייעשה בפרטי...ואני גם גאה לפרסם שאת הנחש הבא שלי כניראה ארכוש אצל רן או יונתן ואם אינני טועה גם נאגה בעניין...אלה מגדלים שאפשר להיתגאות בהם[אני מדבר גם בשם הזוחלים שלהם].

naja

New member
אני מסכים איתך.

מעולם לא נאמר כאן שאסור להמליץ על בתי עסק כאלה או אחרים או מגדלים. נהפוך הוא. אני חושב שזה אפילו רצוי שאנשים ידעו היכן כדאי או לא כדאי לקנות. הבקשה היחידה הייתה לא לפרסם על גבי הפורום הצעות מכירה או מודעות חיפוש כדי שהפורום לא יהפוך לשוק. אני משער שאוראל התבלבל בין חוקי הפורום לחוקים של אתר אחר בו הוא גולש.

ואני משום מה...

לא ניתקלתי כאן בהפנייה למגדל פרטי כשמישהו ניכנס לפורום ומבקש המלצה לסוג נחש לקניה ולמקום,הדבר היחיד שקראתי היה בית החיות וילד...וגם אני עשיתי כך עד שכמובן הכרתי את רן,יונתן,אותך ועוד...

OREAL1111

New member
כמו שאסף אמר אלו החוקים..

באתר אחר והיתבלבלתי טיפה... חח מיצטער

daff29

New member
../images/Emo22.gifחשוב

הנה אנחנו לדוגמא רכשנו 2 נחשים מאדם שאמור להיות מגדל ומקצועי -ורומנו. ונחש נוסף שקנינו מבית גידול לא פרטי עדיין בהסגר אצל הוטרינר כבר 3 שבועות בגלל חיידקים בבטן. אפשר אולי לפתו שירשור או מודעה לגבי המגדלים הפרטיים והמסחריים ולשים שם מעין דירוג שהגולשים יוכלו לדעת מנסיון אישי של חברי הפורום מה עדיף. הדירוג צריך להיות מספרי ולא בטקסט לדעתי שכן אחרת אפשר לגלוש לפרסום אישי או הוצאת דיבה ולבעלי יש מספיק עבודה גם ככה...

רן333

New member
בהסגר בגלל חיידקים בבטן?

תוכלי לתת יותר פרטים? - אילו חיידקים התגלו, ומדוע זה מחייב הסגר אצל הוטרינר? (אני מניח שלא מדובר בחיידקים כמו Pseudomonas או Aeromonas; ככל שידוע לי, למרות שחיידקים כאלה מעורבים בחלק ניכר מהמחלות שמתגלות אצל נחשים, אפשר למצוא אותם כמעט אצל כל נחש, אם מחפשים היטב. לפי מה שיצא לי לקרוא - לא מקובל לנסות ולהשמיד את החיידקים האלה, וזאת מכיוון שהניסיונות לעשות זאת אינם מועילים בד"כ ומכיוון שנוכחות החיידקים האלה, כשלעצמה, אינה מפריעה לזוחלים.)

למעלה