שאלה על גזר

LionHeart

New member
שאלה על גזר../images/Emo35.gif

קניתי גזר בסופרמרקט לפני חודש ושמתי אותו במקרר. עכשיו אני רואה שגדלו לו ניצנים חמודים וקצת שורשים
אני רוצה לשתול אותו בגינה ,אתם יכולים אולי להגיד לי מה אני צריך בדיוק לעשות, כמו לשתול בגינה או עציץ האם צריך אדמה מיוחדת או כמה מים צריך לתת או עוד דברים שיעזרו לי ,תודה

את הגזר הזה - עדיף "לשתול" במרק!!

גזר גדל נפלא -מזרעים שאפשר למצוא בקלות בכל משתלה. ועל השקית יש הוראות "הפעלה".

raya

Well-known member
אין אפשרות לשתול גזר.. כי הוא - במצב כפי שאתה מתאר אותו- בסוף תקופת הגדילה שלו. לעומת זאת, אני חולקת במקצת על התשובה השניה שקבלת. גזר אפשר לזרוע, והוא נובט יפה. אבל עד שזוכים לראות גזר מוכן לאכילה, עובר זמן רב. לדעתי זה מקלקל את ההנאה. לעומת זאת צנוניות, עגבניות וירקות אחרים גדלים ןמניבים תוצרת הרבה יותר מהר. רעיה

LionHeart

New member
אבל אבל אבל

לגזר יש ניצנים עדינים כאלו שצמחו מהראש שלו ושורשים שהתחילו לגדול מהגוף ,אז הניצנים האילו יצמיחו גזרים חדשים ולא הגזר עצמו. האם אני צודק רעיה ? ועל איזה זמנים את מדברת שגזר ועגביות מניבים תוצרת ?

beitar

New member
עכשיו זו העונה לזריעה

של ירקות רבים, כולל גזר. כמו שנאמר הזמן שיקח לגזר להפוך לאכיל הוא יחסית גדול, מדובר על 4-5 חודשים... לא מעט. אני לא יודע עד כמה זה זמן טוב לשתילת עגבניות (חוששני שצריך חממה) אבל צנוניות למשל זה אחלה זמן לזריעה. אפשר גם לזרוע ירק כמו פטרוזליה וכוסברה בזמנים אלו. עוד אפשרויות הן זריעה של פול, אפשר לזרוע תפוחי אדמה, לגדל בצל ירוק. אם רוצים פרי טוב, אפשר לשתול תותים (שתילים עולים כ 6 שקלים במשתלה הקרובה לביתך). יש עוד המון אפשרויות. הגזר שגידל שורשים זו אינה אפשרות ריאלית למרבה הצער.

raya

Well-known member
התשובה שקבלת למטה... אחרי ההודעה שלך, עונה בעצם על שאלותיך. למרות שנראים ניצנים+שורשים קטנים הם לא יצמיחו כלום. לרשימה שקבלת אפשר להוסיף גם שמיר, סלרי (עלים, שורש) ועוד ירקות שונים. לעגבניות למשל אין צורך בחממה, אני זרעתי לפני פחות מחודש עגבניות שרי. הן נבטו תוך כמה ימים, העברנו אותם (מהמשתלה) לגינה. יש כבר פרחים ועגבניות קטנות מתחילות להתפתח. לזה אני קוראת זמן סביר בין הזריעה לקבלת התוצרת. צנוניות גדלות גם כן מהר מאד. בהצלחה רעיה

למעלה