שאלה על ברית

שאלה על ברית

שתי שאלות:
1. האם ישנן איזשהם "חוקים" לגבי ברית? אני רוצה לעשות ברית כשרק אנחנו המשפחה (בעלי והילדה) נוכחים, לא רוצה ארוע ולא רוצה להזמין אף אחד - גם לא הורים. אני לא מכירה את החוקים, האם זה אפשרי? האם אפשר בבית? האם חובה בית כנסת, סנדק ומניין כפי שאמרו לי? כי אם כן האפשרות המצומצמת יורדת מהפרק.
2. מניסיונכן, האם אתן בעד אלחוש מקומי או לא?

תודה לעונות

לא וכן

אין חובה לנוכחות בשם המצווה (אם כי ברוב עם הדרת מלך..), אפשר בבית לא חובה בית כנסת. סנדק גם לא חובה (בחדר ניתוח גם אין סנדק).

מניסיון אני בעד אלחוש- לא הייתי עוברת את זה אחרת..

mishmish04

New member
לא יודעת להמליץ, יכולה לספר איך זה הלך אצלינו

1. היה ברור לנו שאיננו הולכים על ברית גדולה אלא על משהו ביתי בלבד.
2. היות שאבא שלי חלה, והיה לנו מאוד חשוב שיהיה נוכח , עשינו את הברית בגיל 13 ימים ולא היתה שום בעייה - לא מבחינת המוהל (רב) ולא משום בחינה שהיא.
3. עשינו את הברית בבית, בנוכחות האנשים שאנחנו הכי אוהבים ואפילו לא בנדם אחד מעבר לזה. לא היה מניין ולא עציצים ולא צריך ולא עיניין אף אחד שאין מיניין. כולל לא את המוהל.
4. הרופא שתמך בנו לאורך כל הדרך - החל מאיבחון בהעיות שלי, עשה את הילדים, שמר עלי לאורך ההריון ואחר כך גם הוציא את הילדים לאוויר העולם היה אמור להיות הסנדק, אבל הוא היה צריך להיות בבית חולים, להמשיך לעשות ילדים לנשים שעדין לא היו להן, אז בעלי הינה הסנדק. אין בעייה.
5. מבחינת האילחוש - המוהל שלנו היה סופר מקצוען. לא רק שלא היה אילחוש, גם לא היתה "שתייה כדת וכדין" לפני הברית: הוא לא בעד אלכוהול לתינוקות אלא רק תירוש. יותמי היה רגוע לגמרי, לא בכה כלל בעת ביצוע הפעולה, ולא נרשמו כאבים או כל בעיות מיוחדות אחרי הברית. לעומת זאת ראיתי תינוקות שעשו להם זריקת הרדמה מקומית שצרחו נורא בזמן ההזרקה. יש מוהלים ששמים מישחת אמלה (עזרקאין - EZREKAIN) מאלחשת.
בכל מיקרה - שיהיה בהצלחה ובקלות.

sefia

New member
ממליצה על אלחוש

בעיני, זה הליך כירורגי, וכמו שאני עושה לעצמי הרדמה לכל הליך שכזה ואפילו בכל טיפול שיניים
אין סיבה לתת לתינוק בן 8 ימים לסבול.

אני עשיתי בבית עם משפחה מצומצמת מאד
המוהל היה כירורג שבא הביתה
השתמש באלחוש והבטיח לי שאפילו את הזריקה במחט מאד קטנה הילד לא ירגיש
ובאמת לא היה שום בכי - חוץ משלי
אמר ברכה , הסביר איך לטפל במקום וזהו.

אני מתתי מפחד לפני ולא הייתי יכולה להכיל שום דבר מעבר לזה.
ככה שלא חובה שום דבר.
תלוי מה המנהגים במשפחה שלכם ומה חשוב לכם.

לדעתי לברית הלכתית צריך מנין וסעודת מצוה

אנחנו לא נתנו אלחוש מקומי הבאנו רופא ומתחרטת על כך

סעודת מצווה צריך ?

יכול להיות שצריך לברכת הגומל
הייתי בטוחה שצריך ושצריך גם סעודת מצוה

אני לא יודעת אם חובה, אבל נראה לי בסיסי להודות על לידת ילד

בריא. אצלי אחת מהבריתות הייתה בצום, בו כמובן אי אפשר לאכול. כשיצא הצום, קיימנו את הסעודה.

מעיקר הדין לא כמובן שכדאי

וראוי להודות.. וגם כמו שכתבתי ברוב עם הדרת מלך ועל כן ראוי מניין אבל לא מעיקר הדין...

scorpygirl

New member
תלוי במה את מאמנה נראה לי

אנחו בזנו הבאנו רופא כירורג הביתה כמובן שגם ההורים האחים נחתו עלינו (בלי שהוזמנו כמובן) והאמהות הביאו אוכל וכו....ןמה שקרה שעשינו ברית בחדר נפרד מההמולה, אני נשארתי עם התינוק סגורה בחדר והם כולם די עשו מסיבה בינם לבין עצמם ובשלב מסויים בעלול רמז להם שזה הזמן לחתוךהביתה...ככה שביף היה אפר לותר על הנוכחות שלהם בסיפור

רבקה122

New member
לא אלחוש בזריקה

בעלי מוהל. ראה לא מעט בריתות בשימוש עם הזרקת אלחוש ולטענתו רק מצער את התינוק יותר.
מקסימום ספרי אזרקאין, יש מוהלים שמשתמשים בזה באופן קבוע.
מוהל טוב יעשה את הפעולה מהר כל כך שהתינוק לא הספיק לצייץ וכבר היה עטוף וחבוק בידי המוהל. ראיתי בעצמי עשרות בריתות כאלה.
בהצלחה.
&nbsp

לא חייבים מניין לפי ההלכה

כך שבהחלט את יכולה לעשות ברית בבית - עם מוהל, או עם רופא שבא הביתה.
בעלך יכול להיות הסנדק, לא חייבים מישהו חיצוני, לא חייבים בית כנסת.
אנחנו עשינו את הברית אצל ד"ר גונן בקליניקה שלו בבני ברק, נתן זריקת הרדמה מקומית, מתן לא הרגיש אותה בכלל וישן במשך כל הברית.
&nbsp

תודה לכל העונות מאוד עזרתן לי

אגב, הבנתי שיש משחה אמלה מאלחשת שמורחים אותה לפני זריקת הרדמה מקומית, זה הדבר שאני מעוניינת.

kookadoo

New member
למיטב זכרוני, אמלה לא משפיעה מידיית, אלא בערך אחרי 40 דקות

וודאי את זה לפני ההסתמכות על המשחה הזו.

אלולה145

New member
בנוגע לאילחוש

אנחנו ויתרנו.
בד"כ מדובר בזריקה - והיא מאוד כואבת ומאוד לא נעימה (מבחינתי למשל, זה החלק הכי גרוע בטיפול שיניים, ואם אפשרי אני מוותרת על זה). תחשבי שהזריקה איומה, התחושה של האילחוש איומה, ואם זה באמת כואב ומציק- זה יכאב ויציק גם אחרי התפוגגות ההרדמה.
עשיתי בדיקה די רצינית על מוהל לעומת רופא-מוהל. חבר משפחה קרוב שהוא פלסטיקאי המליץ על מוהל מומחה ולא על רופא. הוא טען בתוקף שזו פרוצדורה פשוטה למי שיש ניסיון רב בה, ואין שום סיבה לשלם הון לרופא (שכנראה יש לו פחות ניסיון) או לתת אילחוש.

למעלה