שאלה על בעיות עיכול

אומפף

New member
שאלה על בעיות עיכול

הי, סליחה על הכינוי המצחיק, לא קוראים לי אומפף, כמובן, אבל כל השמות ההגיוניים היו תפוסים. :) רציתי לשאול שאלה טיפה מסובכת. יש לי בעיות עיכול קשות, ובנוסף אני סובלת גם מכאבי מחזור שהולכים ומחמירים - במחזור האחרון נאלצתי לקחת מורפיום! שום דבר אחר לא העביר את כאבי-התופת. בקיצור, מסתבר שאולי יש לי אנדומטריוזיס ואני עכשיו צריכה לקבוע תור לאולטרסאונד וכו', ואז לחזור לגניקולוג ולראות איך להמשיך מכאן. מה שרציתי לשאול הוא כזה: האם מוכר לכן, או ששמעתן על קשר בין בעיות עיכול ממש חריפות (התקפים שלש שלשולים כרוניים שגורמים לירידה במשקל) לבין אנדומטריוזיס? פתאום עברה לי בראש המחשבה שאולי יש קשר בין השניים, ואולי בעיות המחזור יכולות להסביר גם את בעיות העיכול. קראתי שבעיות עיכול בזמן המחזור הן טיפוסיות, אבל מה שיש לי הרבה יותר חמור: בזמן המחזור השלשולים מחמירים, כמובן, אבל גם במהלך שארית החודש אני בקושי מסוגלת לאכול, סובלת מכאבי-בטן ושילשולים חמורים ולא-מוסברים ויורדת במשקל יותר ויותר. אני עוברת עכשיו בירור רפואי - הרבה בדיקות מגעילות של מע' העיכול, אבל עד עכשיו לא מצאו שום דבר. תודה רבה-רבה מראש! אומפף עם השם המוזר. :)

גל 4

New member
אומפף יקרה,

בהחלט יש קשר בין אנדומריוזיס לבין בעיות עיכול!!! קשר הדוק מאוד ואם תעשי חיפוש קטן, תמצאי שרשורים רבים כאן בפורום בנושא זה. התסמינים שלך מאוד מאפיינים אנדומטריוזיס (כאבי מחזור המלווים בשלשולים ובעיות עיכול באופן כללי) אך אין להקל ראש באבחנה מקצועית ומדוייקת ואולטראסאונד בדרך כלל לא מאפשר אבחנה חד משמעית. יש פקטורים מסויימים בבדיקה ידנית של רופא נשים שיכולים לתת אינדיקציה לגבי המחלה אבל לא כל רופא יזהה זאת. לאור מצבך, אני מאוד ממליצה לך לגשת לרופא שמבין עניין ורצוי למרפאה בתל השומר (דרושה הפנייה מהרופא שלך או שאת יכולה לקבוע תור באופן פרטי ולשלם 120 ש"ח). אם אכן יש לך אנדו, זה לא מפתיע שעד עכשיו לא מצאו שום דבר מבחינת מערכת העיכול, זו מחלה שיש לה סימפטומים קשים אבל היא יודעת להתחבא היטב. הכאבים והתופעות שאת מתארת יכולים להיות כתוצאה ממוקדי אנדו במערכת העיכול או הדבקויות. מוקדי אנדומטריוזיס הם בעצם חלקיקי רירית של הרחם ש"נודדים" בחלל האגן ויכולים להישתל בכל מקום בחלל זה ולהתפתח לציסטות דמיות (ציסטות שוקולד). אם תרצי עוד מידע, אנחנו כאן.

אומפף

New member
קצת ייאוש

תודה! אני מאד מעריכה את זה. אני לא בטוחה שאני שמחה לדעת שאולי צדקתי. הבדיקה הלפרוסקופית (אם אגיע לשם) מפחידה אותי מאוד. היא נשמעת כמו הקושי שבקולונוסקופיה שעברתי בזמן האחרון, בשילוב עם החלמה איטית אחר-כך. מצטערת, אני קצת מיואשת כרגע. הכאבים חזרו, והם קשים מאד - ומוזרים (כאב קשה והרגשה של חום באיזור בגוף שאני מנחשת שיושבת בו השחלה הימנית, אבל אף-פעם לא בדקתי מקרוב איפה היא, אז זה רק ניחוש פרוע) - ואני בהחלט חייבת ללכת למרפאה בתל-השומר בהקדם האפשרי. (אני לא חושבת שאלך למיון, אפילו אם הכאב יחמיר עוד ועוד, כי הם לא ידעו מה לעשות.) למען האמת, די בא לי להרים ידיים במקום זה, ולהפסיק לעבור בדיקות סדיסטיות ולהיות אסרטיבית עם הרופאים שלי כי הם לא יוזמים ולא אומרים ולא מציעים שום דבר. אבל הכאב כנראה לא יעבור ככה, וחובה להמשיך בשיטת האסרטיביות המעייפת.

yaelma1

New member
ברוכה הבאה אומפף.

האם ניסית לפנות למרפאת גסטרו? אם לא אז כדאי מאד שתיפני גם אליהם וכמו שגל המליצה גם למרפאה בתל-השומר. בהחלט יש קשר בין האנדו` למה שתיארת וטוב שהחלטת לברר את זה. רפואה שלמה.

אומפף

New member
גסטרו

תודה! כן, עד עכשיו הייתי מטופלת במכון גסטרו בתל-השומר - די קרוב למרפאה, אולי לא יהיה מסובך מדי פשוט לעבור מחלק אחד של הבניין לחלק אחר... אבל אחרי כל בדיקה שהם יכלו לחשוב עליה בגסטרו, עדיין לא מצאו שום דבר. הם חשבו שיש לי דלקת במעי, אבל לא מצאו כלום והם די הרימו ידיים.

galim29

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה אומפף

יש המון קשר בין אנדו ובעיות עיכול. קשר הדוק. אם שללו לך מבחינת גסטרו ועברת את העינוייןם של קולונוסקופיה ולא מצאו כלום אז מרפאת אנדו בתל השומר זה המקום הבא שרצוי להגיע אליה. ממה שאת מתארת זה בהחלט נשמע כמו אנדומטריוזיס אבל צריך לבדוק את הנושא יותר לעומק. הבדיקה הלפרוסקופית היא ניתוח ולא דומה בכלל לקולונוסקופיה שנעשית בהרדמה מקומית ואת לא צריכה להתאשפז. אם וכאשר תגיעי לרגע הזה אז תוכלי להתייעץ עם הבנות בפורום אבל קודם כל תלכי לאבחן במרפאה ולהיפגש עם צוות הרופאים שם. את יכולה לבקש טופס 17 מקופת החולים שלך או לשם פרטי 120 ש"ח. הכי חשוב שתטפלי בזה. מכירה את הכאבים הנוראיים האלה וזאת לא דרך לחיות ככה... אחנו פה לתמיכה וייעוץ וכל דבר שתצטרכי.

נעמי 17

New member
אומפף

בהרצאה של דר סוריאנו שנערכה במרץ 2006 בתל השומר הוא הסביר את הקשר בין שילשולים / עצירות לאנדו במידה ויש מוקדים החוסמים את מעבר המזון במערכת רק החלקים הרכים= שילשול יכולים לעבור. וכן רובנו רגישות למזון בצורה די מוזרה לכל מני....מכוון שהריקמה של האנדו קשה לזיהויי ובדרך כלל גסטרולוגים לא מחפשים אנדו הם כנראה לא זיהו אותו. כדאי לך מאוד להתייעץ במרפאה בתל השומר וגם לדבר שם עם התזונאית.

אהבתי את השם..../images/Emo8.gif

אז ככה מעיים ואנדו קיבלת תשובות רוצה לחדד.... כמו שנעמי כתבה לפעמים מתיישב לו "גור" של מוקד על המעי יש פעמים שהוא מצליח לחדור את מעטפת המעי ולחסום מבתוך המעי. יש פעמים שהוא נשאר על המעי וגודל וגורם לחסימה שגורמת לשילשולים או עצירויות. אצלי השילוב של שניהם היה לא נעים ולכן המלצתי לא לחכות יותר מידי אלא ללכת לבדוק אם קיים מוקד על המעי כדאי מאוד לטפל בו בהקדם. שיהיה בהצלחה ותשאירי את השם אומפף מצלצל יפה.

למעלה