שאלה על בנית בית

הוליסטי

New member
שאלה על בנית בית

היי לכולם, האם יש דרך לבנות בית לבד ? פגישה ותכנון עם אדריכל - בסדר. הבניה הפיסית ? אני ופועלים ? כמה קשה ? כמה אפשרי ? תודה

0 אור 0

New member
יש וזה כבר נעשה לא פעם

כלומר, זה בהחלט אפשרי אבל זה מאד קשה - יותר מהבחינה הניהולית מאשר הפיזית. העניין הוא לאו דוקא הפעולה של הנחת הלבנים והמלט - אלא פעולות שדורשות ידע ומקצועיות: כמו למשל קידוח כלונסאות, הקמת קונסטרוקציה ושלד, חשמל, אינסטלציה ואפילו ריצוף. כמו כן התכנון לא מסתיים באדריכל - יש לך גם קונסטרוקטור, מהנדס חשמל ועוד. דבר נוסף זה פיקוח שבמקומות מסויימים חובה לקחת. קיצורי דרך אפשריים זה להשתמש בשיטות בניה שכוללות אלמנטים מוכנים (כמו למשל בתי עץ, או בניית "לגו" שיש מספר מקומות שמוכרים - אני מכירה במפעל פוליביד שמציע לפחות שני שיטות - אחת בפנלים מוכנים, השניה דומה ללגו מקלקר שבתוכו יוצקים בטון). אם אתה במקרה פנוי, בעל ידיים טובות, הרבה הבנה, סבלנותוכושר ניהול זה אפשרי - ובמקרה הזה ממליצה לא להתפשר על המתכננים ועל רמת בעלי המקצוע לעבודות המקצועיות.

הוליסטי

New member
תודה רבה

אוקי, אז נניח ואני רוצה לבנות את הבית. לפי מה שנראה לי, הכי נבון יהיה להפוך למעין קבלן, לקחת אנשי מקצוע טובים עבור כל אחד מהנושאים. נכון או לא ? ואם זו תהיה ההחלטה, איפה אפשר למצוא חומר / ללמוד את הנושא ? מה צריך ? שלבים ? וכו' וכו' המון תודה

0 אור 0

New member
אני באה בדיוק מהקצה השני

אין לי זמן בכלל להתעסק עם הבניה , ולכן במקור חיפשתי מישהו שיקח אחריות על הכל מרעיון ועד מפתח לבית גמור. אחרי שנפלתי אתם חזק , אני הולכת על מינימום : אדריכל שביצע לנו גם את ההגשה לאישורים, קונסטרוקטור שעבד ישירות מול האדריכל והקבלן אחראי על כל השאר - ומפעיל את כל בעלי המקצוע ולקחנו גם מפקח - גם כי אנחנו חייבים, אבל גם כדי שהקבלן ידע שיש עליו ביקורת של איש מקצוע שמבין ה הוא עושה. תראה, אני עכשיו עוקבת ברמה של לראות כל יום מה נעשה, ונראה לי שאם הייתי צריכה לנהל את זה הייתי נופלת באין סוף שטויות וטעויות. רק על המדידות של השטח לפני הכלונסאות - הקבלן בילה עם העובדים שלו 3 ימים. אחרי שאיש המתכת שם את הברזלים והם לא יצאו מפולסים , כמעט הלכו שם מכות מי האשם - אבל מכיוון שזה צוות שעובד הרבה יחד, הם כמובן מצאו את הפתרון. אצל השכנה שלי לקחו מישהו לעשות שפריץ על קירות של מרפסת מרוצפת - והאדיוט לא כיסה את הבלטות, כך שאחר כך הפועלים עבדו 3 ימים לנקות את הטינופת, ועוד יומיים לעשות רובה מחדש ופוליש. כל הדברים האלו, ועוד הרבה שיקרו - יותר בעייתיים כשאתה זה שמנהל את הדברים וצריך לעמוד מול כל בעל מקצוע לחוד (זה כמו בגן - זה לא אני קלקלתי, תשלם לי כדי לתקן מה שהוא קלקל) - ואתה עלול לעמוד מול פרוייקט שגולש גם בכסף וגם בזמן מהתכנון. מה שאני מציעה זה שתתחיל מול אדריכל שיש לו נסיון ביצועי בשטח - גם תגבש אתו את תוכנית הבית וגם תעבור אתו על שלבי האישורים, וכללי על בניה. אם עדיין תחשוב לעשות זאת לבד, אני מציעה שתכור לך מהנדס או הנדסאי בניין (מחברות לניהול או פיקוח על בנייה) שילווה אותך וידריך אותך לגבי כל השלבים, וכן יסייע לך לבחור את קבלני המשנה.

lank

New member
../images/Emo68.gif יש אפשרות לעשות קורס

במרכז הבנייה - בילדינג שנמצא בגעש יש קורסים בנושאי בנייה ושיפוצים. לקוחה שלי היתה בקורס ( אומנם היא לא בונה לבדה ויש אנשי מקצוע שמלווים אותה ) והיא מספרת שבקורס קיבלה המון רקע והכרה עם תחום זר לה לחלוטין. כמובן שהיא עדיין יכולה להתייעץ עימם בכל בעיה שנובעת מהבנייה ( מקווה שלא תהיינה בעיות ... )ולקבל מהם הרבה חיזוקים , וזאת כמובן בלי קשר לייעוץ שהיא מקבלת ממני כאשת מקצוע שמלווה את פרוייקט הבנייה.

DUDUS24

New member
שים לב איש אמיץ-

בבנייה עצמית של בית אתה יכול לחוות את חוית חייך ולחסוך בקלות מעל 100.000 ש"ח - או- ותלוי בכם -סתם לסבול, אני רואה את זה מהצד השני כל יום ,אז אם תחליטו לבנות לבד עליך להכין ספר תקציב לבית ושיכלול לא רק את הפריטים הגדולים , אלא גם נתונים כמו בחישוב הקבלני- לפרק כל סעיף לחלקים- כי הבניה מורכבת מהמון פרטים קטנים ויש לשלבם וכמובן גם לפי לוחות זמנים וגם כדאי לחשוב על העסקת מפקח שינהל עבורכם את הפרויקט "עד המפתח" . העצה הטובה ביותר תהיה להצמד לפורום זה מעכשיו ולשמוע כמה שיותר עצות,ושיהיה בהצלחה ...

fireman

New member
מתכון לבלאגן.....

כי אתה בטח לא איש מקצוע.... ספק עד כמה הפועלים מקצועיים.... זה עולה המון המון המון זמן....אם אתה עובד...רד מזה ומהר. צריך רקע וידע במגוון תחומים כמו נושא מיקום הכלונסאות שמצריך ידע מסויים במדידות למשל....שהביאו כאן כדוגמא. עצתי לך היא.....אם אין לך את הניסיון והידע המקצועי רד מזה, תמצא קבלן שלד טוב חשמלאי ואינסטלטור ותן להם לעבוד. תחסוך מעצמך את הכאב ראש.

מאגר

New member
הקורס בבילדינג לא נותן לך כלום

מחינת האפשרות להיות קבלןשל עצמך הוא נותן לךרק את האפשרות לדעת יותר על הליך הבניה לגבי לבנות לבד אם אינך בא מהתחום חבל לך לחשוב על כך בכלל. שלא לדבר על כך שעיריות ומועצות במקומות שונים דורשים קבלן בעל רשיון רשום בפנקס הקבלנים.

davital

New member
כל הכבוד אחי...

תראה, אני לפני שנה וחצי השתחחרתי מהצבא... ואז החלטתי לשפץ את הבית של ההורים שלי... הורדתי את כל הקירות, חוץ מקונסרוקציה כמובן וחוץ מקירות חיצוניים, ובניתי הכל מחדש. לבד, בלי פועלים ובלי נעלים... זה היה חתיכת פרוייקט וניגשתי אליו בלי הרבה ידע מוקדם אבל תוך כדי העבודה למדתי, ובעיקר התייעצתי עם אנשי מקצוע ששמחו לעזור. אז זה לקח לי שנה וחצי והיום אנשים נכנסים לבית ולא מאמינים כי זה נהיה ארמון. חוץ מזה כשאתה בונה אז אתה משקיע ואף אחד לא ישקיע בפרטים כמוך. אז זה היתרון העיקרי בזה שאתה תהיה הקבלן, החיסרון זה הזמן. בהצלחה

fireman

New member
לשפץ בית זה לא לבנות בית חדש

מדובר בסיפור שונה ל-ג-מ-ר-י.

davital

New member
לא מדוייק

לבנות מחדש זה אפילו יותר קל משיפוץ, זה תלוי בסוג המבנה. הבית של ההורים שלי נבנה בשנות החמישים והיה הרבה עבודה הנדסית של יציקות קורות ועמודים ואפילו רצפה (כי הבלטות היו מונחות על האדמה (ככה היו בונים פעם) בכל מקרה במבנה חדש אין הגבלות וקשיים של מבנה בנוי! לכל דבר יש יתרונות וחסרונות.

fireman

New member
לא מסכים איתך בכלל אבל שיהיה.

אני לא מתכוון להתווכח על הנושא.

davital

New member
עוד משהו קטן

לא הדגשתי את זה מספיק בהודעה הקודמת... לא משנה מה תחליט לעשות הכי חשוב להתייעץ עם כולם על הכל... כולם - כל מי שאתה מכיר, אנשים לפעמים נותנים עצות מנסיון לגבי המון דברים שהם יקרות מפז!

DUDUS24

New member
סתם מתוך סקרנות-

מה עשית עם ההורים בשנה וחצי ? איפה גרתם?

davital

New member
לכל דבר יש פתרון...

"חתכנו" את הבית ל-2 גרנו בחצי שסגרנו אותו עם פלטות עצים כדי שהאבק לא יעבור ובנינו חצי... שהחצי נגמר עברנו לחצי החדש והרסנו את החצי השני

הוליסטי

New member
תודה תודה תודה

אני בהחלט מתכוון להתחיל להיכנס פה לפורום. הסיפור עדיין רק בגדר רעיון... (אנחנו מתלבטים אם להיכנס לפרסלציה באזור שלנו או לחפש שטח בצפון) אשתף ואספר כשיהיה על מה
ושוב, המון המון תודה

למעלה