אני באה בדיוק מהקצה השני
אין לי זמן בכלל להתעסק עם הבניה , ולכן במקור חיפשתי מישהו שיקח אחריות על הכל מרעיון ועד מפתח לבית גמור. אחרי שנפלתי אתם חזק , אני הולכת על מינימום : אדריכל שביצע לנו גם את ההגשה לאישורים, קונסטרוקטור שעבד ישירות מול האדריכל והקבלן אחראי על כל השאר - ומפעיל את כל בעלי המקצוע ולקחנו גם מפקח - גם כי אנחנו חייבים, אבל גם כדי שהקבלן ידע שיש עליו ביקורת של איש מקצוע שמבין ה הוא עושה. תראה, אני עכשיו עוקבת ברמה של לראות כל יום מה נעשה, ונראה לי שאם הייתי צריכה לנהל את זה הייתי נופלת באין סוף שטויות וטעויות. רק על המדידות של השטח לפני הכלונסאות - הקבלן בילה עם העובדים שלו 3 ימים. אחרי שאיש המתכת שם את הברזלים והם לא יצאו מפולסים , כמעט הלכו שם מכות מי האשם - אבל מכיוון שזה צוות שעובד הרבה יחד, הם כמובן מצאו את הפתרון. אצל השכנה שלי לקחו מישהו לעשות שפריץ על קירות של מרפסת מרוצפת - והאדיוט לא כיסה את הבלטות, כך שאחר כך הפועלים עבדו 3 ימים לנקות את הטינופת, ועוד יומיים לעשות רובה מחדש ופוליש. כל הדברים האלו, ועוד הרבה שיקרו - יותר בעייתיים כשאתה זה שמנהל את הדברים וצריך לעמוד מול כל בעל מקצוע לחוד (זה כמו בגן - זה לא אני קלקלתי, תשלם לי כדי לתקן מה שהוא קלקל) - ואתה עלול לעמוד מול פרוייקט שגולש גם בכסף וגם בזמן מהתכנון. מה שאני מציעה זה שתתחיל מול אדריכל שיש לו נסיון ביצועי בשטח - גם תגבש אתו את תוכנית הבית וגם תעבור אתו על שלבי האישורים, וכללי על בניה. אם עדיין תחשוב לעשות זאת לבד, אני מציעה שתכור לך מהנדס או הנדסאי בניין (מחברות לניהול או פיקוח על בנייה) שילווה אותך וידריך אותך לגבי כל השלבים, וכן יסייע לך לבחור את קבלני המשנה.