שאלה על בכי הלילה

אפרתש

New member
שאלה על בכי הלילה

שאלה בשם חברה: יש להם ילדה בת שנה. מקסימה. צוחקת כל הזמן, מפגינה ביטחון, חברותית. ההורים עובדים לא מעט, האם מגיעה הביתה בערך בשש, האבא יותר מאוחר. יש מטפלת בבית משמונה עד שש. בזמן האחרון, הילדה התחילה לעשות בעיות בלילה, והם העבירו אותה לישון איתם במיטה. כמה שבועות זה עבד. הבעיה היא שכבר שבוע הילדה פורצת בבכי מתוך שינה, מדי שעה בערך. בדרך כלל היא מתעוררת, לפעמים בוכה מתוך שינה. הם מנסים להבין מה הסיבה. איזו נשמה טובה אמרה להם שבטח המטפלת מתעללת בילדה, ולכן יש לילדה חלומות רעים. אותה נשמה כלכך הפחידה אותם, שהם שוקלים לשים מצלמה נסתרת בבית במשך היום. אני אמרתי שיכולות להיות סיבות נוספות לבכי, ואני חושבת (על סמך דברים שקראתי כאן) שזו תופעה לא בלתי נפוצה בגיל זה. מה דעתכם? תודה.

ציפי ג

New member
אם ילד בוכה במיטת ההורים

משהו מאוד מציק לו. לא הייתי פוטרת את זה בלא כלום. במיטה של ההורים הילד צריך להרגיש הכי מוגן בעולם. אם הוא לא מרגיש כך, או שהוא חולה, או שלא נח לו, או שרע לו.

דבורי

New member
אולי יש לה תולעים?

אני מסכימה עם צפי שצריך לבדוק מה קורה לה, אבל לא הייתי ממהרת להאשים את המטפלת.

עדוש

New member
לבדוק עם רופא ודחוף!!!!!!

ילד שבוכה מתוך שינה- משהוא ממש לא בסדר כאן. מקווה שזה לא משהו רציני, כדאי גם לבדוק עם נוירולוג.

אמא1

New member
עדוש - יש מצב של חצי חלימה

ביתי האמצעית בערך בגיל 3 היתה בוכה מתוך שינה, בועטת ומשתוללת. נורא נבהלתי. זה היה קורה לה גם עם עיניים פקוחות! וקשה מאד היה להרגיע אותה. אני חשבתי שאם היא ערה (עיניים פקוחות) אוכל לברר למה הבכי הזה, ולא הצלחתי אף פעם. נורא דאגתי, עד שפסיכולוגית הסבירה לי שישנו מצב שנקרא חצי חלימה. חצי מהמוח ער וחצי ישן. הילד חולם עם עיניים פקוחות, יושב, וכו´ אי אפשר לשוחח איתו בהגיון ובבוקר הוא לא זוכר כלום. קנה המידה שנתבקשתי לבדוק לפיו אם היא בסדר נפשית וגופנית היה לבדוק איך היא מתפקדת במשך היום. אם אז הכל בסדר אז להניח לדבר והוא יחלוף מעצמו - חלף לאחר שנה מורטת עצבים. כל טוב, אירית

נעה גל

New member
אבל זה נראה לך סביר שדבר כזה יקרה

בגיל שנה? מה שאני מנסה להגיד זה שיכול להיות שאת צודקת וזה המצב - אבל למה? למה לילדה בגיל שנה יש בעותים כאלה שמדאיגים את ההורים? לכל הילדים יש חלומות רעים וחלומות טובים. גם אני שמעתי את איתמר מתפוצץ מצחוק (תוך כדי זה אומר "אימא" - זה היה כייף!) ושמעתי אותו גם צועק "לא, לא" או "לא רוצה" ובוכה, אבל אף פעם לא בתדירות כזו שאני אהיה מוטרדת. למה שדבר כזה יגיע למצב שהורים מודאגים ממנו אצל תינוקות שעד עכשיו ישנה בצורה סדירה? ופתאום נזכרתי שגם איתמר עבר תקופה כזו בסביבות גיל שנה אבל, אנחנו ידענו (אני לא זוכרת איך) שמדובר על כאבי בטן. אחרי בירור מקיף מאוד מצאנו את הגורם לכאבים האלה (מעדני סויה) וברגע שהוצאנו אותם מהתפריט נגמר גם הבכי בלילות.

zimes

New member
לא אמור להיות הבדל בשינה

בין גיל שנה ושלוש. כלומר - אם זו תופעה (מוזרה אך) נורמלית שקשורה לשינה, זה יכול לקרות בגיל שנה ושלוש באותה מידה. > צימעס חולקת את המידע המפתיע ששינה של תינוק מבשילה לשינה של מבוגר בגיל 4 חודשים <

agur

New member
אני מופתעת מהמידע שאת חולקת

לכל דורש בפורום...מאיפה הוא הגיע?

zimes

New member
קורס במבוא לחקר השינה.

אבל אם כבר - אני אפרט: "דפוסי שינה" של מבוגר: - מחזור שינה של שעה וחצי (בילודים: 40-50 דקות). - שנת חלום בסוף המחזור (ילודים מתחילים שינה מחלום). - שנת חלום עם מאםינים של מבוגר (כולל תנועות עיניים של "דליה מהזיכרון", שלא קיימות בילודים). - שעון ביולוגי מסודר: יש הבדל מובהק בין יום ולילה. אני לא זוכרת מה עוד, אבל - לא מדובר על לישון לילה שלם, אלא על מאפייני שינה שנמדדים. גם מבוגר מתעורר לכמה שניות בתום כל מחזור שינה. לא אמרתי פה כלום על הצורך של תינוקות בעזרה בהרדמות. זה לא בחומר הקורס.

אמא1

New member
במחשבה שניה

אם הילדה נמצאת כל היום עם המטפלת...אני מניחה שאין לה מאבקים עם ילדים אחרים שיכולים לחזור אליה כסיוטים בלילה... תולעים זה דבר שמאד מאד מציק במיוחד אצל בנות, התולעים נכנסים לתוך הואגינה וצורבים שם נורא. תולעים הן ההסבר הגופני היחיד שאני יכולה לקשר לבעיה משום שהן יוצאות להטלת ביצים בלילה (איך הן יודעות מה השעה?
) מכל מקום, שווה להתייעץ עם רופא ילדים והוא כבר יפנה לרופאים מקצועיים.

zimes

New member
אולי לפי חום גוף, שיורד בלילה.

ואולי לפי רמת פעילות של מערכת העיכול (כנ"ל). > אותו קורס, הפרק על שעון ביולוגי <

נעה גל

New member
סיבה מאוד נפוצה לבכי בלילה.

בלי לבדוק ובלי כלום. הולכים לרופא מבקשים ורמוקס. אם מדובר בתולעים עוד באותו יום הילד חוזר לישון טוב. צריך אחרי שבוע, לחזור על הטיפול.

ציפי ג

New member
את יודעת איזה רעל זה?

הבדיקה מאוד קלה. בלילה כשהילדה נורא בוכה, מורידים לה את החיתול ומציצים לפי הטבעת ולנרתיק. אחי מספר שהם מצאו שם כשלושים תולעים חיות זוחלות. זה לא כואב לבדוק, וזה מאוד חד משמעי. אם לא רואים תולעים, בעין רגילה, אפשר לראות אותם בצואה. לא הייתי רצה לתת ורמוקס סתם כך בלי לבדוק.

נעה גל

New member
זה בהחלט רעל. אבל

הסיכוי למצוא טפיל או תוצריו בצואה (גם כשהוא קיים) טרייה מגיע בערך ל-25%. כמה מאיתנו באמת מצליחים להביא למעבדה עד 9 בבוקר צואה טרייה. האחוזים במקרה השני מתקרבים לאפס. אני גם בודקת לפני כן - לא תמיד רואים. ומכיוון שמדובר על ורמוקס פעם ב.. (שנה?) זה לא נראה לי היסטרי. בטח לא בתרבות ששותים בה קולה בכמויות...

נעה גל

New member
צפי - בדיוק בשבילך מצאתי את זה

תולעים במעיים מתוך האתר הקהילתי של באופן טבעי: גם יש פתרונות אחרים מוורמוקס וגם הסבר למה וורמוקס הוא דווקא לא רעיל (לא יודעת אם זה הסבר נכון או לא).

maya100

New member
נשמע לי נורמלי ואם לא אז לפחות מוכר

גם אביגיל היתה בוכה מתוך שינה וממשיכה לישון וגם בת של חברה נוספת שלי. זה יכול להיות קשור להרבה גורמים - חלימה, כאבי בטן ועוד אבל זה חולף. אולי באמת כדאי לבדוק את נושא התולעים אבל אם זה לא זה, לחכות כמה ימים ואולי זה יעבור מעצמו. על איזה בכי מדובר? משהו היסטרי שמעיר? אני זוכרת את עצמי קופת לחדר של אביגיל עם הישמע הבכי רק כדי לגלות שהיא ישנה לחלוטין והספיקו בד"כ ליטוף או שניים (פשוט מגע שלי) כדי להרגיע אותה.

למעלה