שאלה על ביוץ

maiat

New member
שאלה על ביוץ

היי לכולם אני מצטערת אם אני שואלת משהו שהוא מובן מאליו אבל.... הפסקתי לקחת גלולות לפני חודשיים בערך והיום עברו 6 שבועות מאז שקיבלתי את המחזור האחרון. אחרי 3 בדיקות ביתיות והרבה "אוזן קשבת" אני קצת יותר רגועה אבל עכשיו קצת מבולבלת- האם הביוץ היה בכל מקרה בתאריכים שחשבתי או שהאיחור הזה הזיז לגמרי את הביוץ והוא למעשה היה רק לפני שבועיים(אם בכלל) תודה מראש

פּוֹנְג

New member
אני לא משוכנעת שהבנתי את השאלה...

בכל מקרה, בעיקרון הביוץ הוא 14 יום לפני המחזור. אז אם שבועיים אחרי התאריך בו חשבת שהיה ביוץ - לא קיבלת, אז סביר להניח שהביוץ לא היה בימים האלו. אבל קחי בחשבון שאחרי גלולות, לפעמים יש קצת בלגנים בגוף. בהצלחה.

maiat

New member
תודה על התגובה

ועוד שאלה- האם לחץ משפיע על המחזור הביוץ או על שניהם? או במילים אחרות האם זה שאני לחצה נורא בזמן האחרון משפיע על מועד המחזור שלי או גם על מועד הביוץ ושוב תודה

אחרי גלולות...

הביוץ הרבה פעמים מתאחר. זה נורמלי לחלוטין, במיוחד במחזור הראשון שאחרי. יכול להיות שהיה ביוץ ויכול להיות שעוד לא. הגוף קצת משתגע כשלוקחים לו את ההורמונים שהוא היה כל כך רגיל אליהם. צריך סבלנות מצד אחד - ומצד שני אני מאוד ממליצה לך לקרוא על השמ"פ וללמוד איך להבין יותר טוב מה קורה בגוף שלך ולהיות פחות "באפלה".

סימבה ק

New member
מנסיון אישי

הכל יכול "להתחרבש" לאחר שמפסיקים עם הגלולות. אצלי, למשל המחזור לא הסתדר במשך השנה האחרונה שבה הפסקתי ליטול גלולות. בפעמים הראשונות פניתי לרופאת הנשים שנתנה לי כדור בשם "ארגסט" שמפורר את רירית הרחם וגורם לדימום הוסת. זה טוב להתחלה מחדש של המחזור. לאחר מכן החלטתי לחכות ולראות מתי יגיע המחזור באופן עצמאי ובאמת המחזורים האחרונים היו 55 יום, ואפילו יותר. עצה שלי - קודם כל תפני לרופא נשים, במקביל תתחילי לעשות מעקב של "חום השחר" (פרטים במאמרי הפורום) וכך תוכלי לדעת יותר על מועד הביוץ. מאחלת הצלחה!

למעלה