שאלה על ביופסיה

שנגל

New member
שאלה על ביופסיה

יש לי ילדה בת 7 עם צליאק מגיל שנתיים הגסטרו שלה המליץ לנו לעשות שוב ביופסיה לראות האם הכל בסדר. למרות ששומרת בקנאות על הדיאטה נ"ג. רק בגלל איזה שהוא מרכיב של הכבד שיצא לא תקין בבדיקת דם האם עוד מישהו פה נאלץ לעשות שוב ביופסיה? ואם כן אשמח לדעת באיזה נסיבות?מה אפשר לראות בביופסיה עם היא שומרת על דיאטה נ"ג ? תודה על כל תשובה

daniela21

New member
תשובה

לא ברור לי מדוע צריך לחזור על הביופסיה כדי "לראות אם הכל בסדר", אם בדיקות הדם שלה לנוגדנים הרלבנטיים תקינים, סימן שהיא שומרת על דיאטה נטולת גלוטן. אם היא שומרת על הדיאטה כראוי, הביופסיה תצא שלילית לצליאק, כפי שצריכה להיות ואם לא - ייתכן ויראו נזק לרירית המעי הדק ולתרסריון ובביופסיה יאושר שמדובר בצליאק. אני צריכה לעבור אחרי פסח ביופסיה חוזרת, אבל לא בגלל הצליאק, אלא בגלל גסטריטיס כרונית. לא יודעת למה, עכשיו אני מפחדת יותר מהפעם הראשונה....

נועית7

New member
הרופאה שלנו רצתה גם לשלוח אותנו שוב

לביופסיה. לנו זה נראה מוזר והרופא משפחה לא סתר אותה בקול רם אבל רמז שאכן זה מיותר. אנחנו בכל מקרה מוותרות על התענוג החוזר. מה הם כבר יגלו שלא גילו קודם?

נטלי22

New member
אם הנוגדנים שלה בבדיקות דם חוזרות

הם שליליים אין שום סיבה להעביר אותה שוב את ההרדמה והביופסיה. חשוב להזכיר לרופא, שהעובדה שמישהו הוא חולה צליאק אינה מעידה בהכרח, שכל בעייה שמתעוררת אצלו נובעת מהצליאק שלו או מאי הקפדה על תזונה נ"ג. המעקב היחיד שצריך להיות לגבי הצליאק זה דרך בדיקות דם בלבד, ואם יש משהו חריג בתחומים אחרים, אני מקווה שהרופא ימשיך לבדוק בכיוונים אחרים. שתרגיש טוב...

למעלה