שאלה על בטטה

inbarm

New member
שאלה על בטטה

יש לנו בטטה שגדלה בצנצנת עם מים מספטמבר. היא גבוהה ויפה ומטפסת, אבל לאחרונה החלה קצת לדעוך. אני הצעתי להעביר אותה לאדמה, כי בטח חסרים לה מינרלים למינהם. החבר'ה העבירו לאדמה אבל השאירו בצנצנת (כלומר- אין ניקוז). האם לדעתכם הבטטה תסבול ותרקיב בכלי לא מנוקז, או שהיא עמידה בפני בעיות מהסוג הזה (הרי חיה במים ולא נרקבה) ? וכמה זמן בכלל יכולה לחיות בטטה? תודה, ענבר.

inbarm

New member
ושאלה פילוסופית על פקעות

אם הן מחכות כל השנה בלי גשם ואז ירד גשם ועכשיו שוב חם, מה איכפת לפקעות? הן לא יכולות להמשיך לחכות לגשם בסבלנות? למה מוכרחים להשקות? ענבר.

inbarm

New member
ועוד שאלה (דווקא מעשית) על פקעות

בשנה שעברה קיבלתי צבעונים מהולנד.הם פרחו משגע. שמרתי את הפקעות הייטב, והן נראות טוב, וקוררו שמונה שבועות. מה הסיכויים שהן יתנו פריחה נוספת השנה? האם למישהו יש נסיון עם זה? כי יש לי דיי הרבה כאלה ולא בא לי להתאכזב כהוגן. (יש לי גם חדשות מתקררות להן למקרה שתגידו שהסיכוי קלוש..) ענבר. נ.ב. - תגדילו. תגדילו את זה. אחח. אין כמו טוליפים.

מוטי בר

New member
תשובות,תשובות.בטבע יש לחות קרקע שנש

מרת גם אם אין גשם קרוב, כי יש במעמקים מים המלחלחים את השכבה העליונה של הקרקע ומונעים מהפקעות להתיבש. לראיה, מפתיע הטבע כל שנה מחדש במרבדי פריחה מהממת ללא קשר אם נתנו מים או לא, אך כמויות המשקעים משפיעות גם על הכמות וגם על האיכות. בגינה ובעציצים אין עודפי מים אגורים בקרקע ולכן יש להוסיפם מלאכותית!. לגבי הבטטה: אומנם היא גדלה היטב גם במים, אך עד לשלב מסוים בלבד, שבו היא גומרת את מלאי המזון בפקעת שמתחילה להרקב בשל כך ונוצר גם חוסר במינרלים להמשך הצימוח, ואותו יש להוסיף בצורה מסיסה בתוך הכלי. בטטה היא רב שנתית קיצית, בחורף העלים נובלים, אך הצמח חי כל השנה ומתרבה גם מקטעי גבעול בקלות.

גננימוס

New member
פקעות משנה שעברה

מנסיוני, אם הן גדולות מספיק ונראות בריאות, אז הן פורחות גם אחרי שנה. אחוזי הפריחה מעט קטנים יחסית לשנה הראשונה, אבל יוצאים פרחים. כל שנה אני שותל גם את הישנות, אבל מוסיף חדשות. הישנות הן בונוס והצבעים הם בגדר הפתעה, כי אני לא ממיין אותן לפי צבע

למעלה