שאלה על בחילות........

SHARON 103

New member
שאלה על בחילות........

אם למשל רואים משהו מאוד מגעיל, או שומעים תיאורים של משהו מאוד מגעיל , אז למה בעצם יש תחושה של רצון להקיא?? הרי לא קרה שום דבר פיזי לקיבה שעודד אותה להתכווץ או לעבוד לאט יותר ופחות לעכל את המזון? זה כנראה קשור למוח, אז מה קורה כאן בעצם?

helva

New member
הכל קשור למוח

כמו שגירויים נעימים שקשורים לאוכל (ריח, מראה וכו') גורמים להתחלת תהליך העיכול - רוק בפה, הפרשה בקיבה וכו', גם גירויים לא נעימים עלולים להשפיע על המערכת.

א ס ף ב

New member
זאת שאלה יפה.

לדעתי, מדובר כאן על "תפיסה" - שזהו למעשה תהליך בו המוח מעבד גירויים ומעניק להם משמעות. והתגובה הפיזיולוגית (שגם עליה מופקד המוח), המתרחשת כתוצאה מכך. אם ניקח דוגמא אחרת, על בסיס אותו עיקרון של השאלה שלך, בה אתה מעיין בחוברת מתכונים (נניח שאתה גם רעב ומצאת באחד העמודים תמונה של המאכל האהוב עליך), סביר להניח שתוגבר הפרשת הרוק בפה שלך, הבטן תקרקר ובכלל יתרחשו "הכנות חגיגיות" לקראת האוכל למרות שהוא בכלל לא קיים, אלא רק תמונה שנתפסת ע"י המוח כארוחה המונחת לפניך. כאן בעצם גם אפשר להזכיר על קצה המזלג את גישת "הגשטלט", לפיה השלם הוא יותר מסכום חלקיו. לכן כתמי הצבע מתחברים לידי תמונה בעלת משמעויות והשלכות. אז מה קורה כאן בעצם, שאלת... הכל תלוי במוח והוא זה שיודע לתרגם את המראה או את התיאור למשהו שיגעיל אותך ו"להגיב" את הגוף בהתאם. חשוב גם לזכור שתפיסה הוא תהליך שיכול להשתנות מאדם לאדם ותלויה בניסיון שלו בין השאר. כך נניח, אותך יגעיל מראה של לבבות עוף ותחוש בחילה, בעוד שחברך יחשוב עליהם כארוחת הצהרים שלו. נ.ב. מניח שלא שאלת לעצם רפלקס ההקאה עצמו ולמה דווקא הוא בא לידי ביטוי כשאנחנו נגעלים מאוד ומקווה שעניתי לך על השאלה, למרות שהיא קשה ועוסקת בין השאר גם בקשר שבין גוף ונפש.

לבבות עוף, הא?../images/Emo8.gif

תשובה מעניינת, פורום מעניין. לא אכפת לכם שאני אקרא כאן, נכון?

2_be

New member
ברוך הבא../images/Emo140.gif

אתה מוזמן גם אפילו לכתוב

לצערי הידע שלי שואף לאפס...../images/Emo13.gif

ורוב הביטויים כאן הם סינית עבורי...אני פשוט נהנה לקרוא. יש כאן אנשים גאונים

א ס ף ב

New member
../images/Emo6.gifאני עדיין בטראומה מהם . . .

לגבי הידע, סוקרטס אמר: "כל מה שאני יודע על הדבר עד עכשיו, הוא עד כמה אינני יודע עליו" אז אין תירוצים
ברוך הבא.

nirte

New member
ברוך הבא מטייל!

מזמן לא ראיתיך בפורום 157. איפה היית?

Levos

New member
במקור דבר מגעיל היה בדרך כלל

קשור למזון. למשל את אוכלת לך מרק טעים ופתאום רואה תיקן בפנים. על תיקנים יש הרבה מחלות, לכן יש תגובת גועל אשר בתורה גוררת להקאה של המזון המקולקל.

למעלה