שאלה על בולגריה

שאלה על בולגריה

אני ואחי מתכננים נסיעה של כ-10 ימים בחודש ספטמבר, נשמח גם לשלב טראקים. השאלה שלי היא לגביי מסלול מומלץ ל-10 ימים בבולגריה. מה הכי שווה לראות, לאן כדאי להגיע. ושאלה נוספת: אם כדאי גם לשלב את רומניה בתכנון. כל המלצה תתקבל בברכה

jeshu

New member
איפה תדחוף את רומניה ב-10 ימים?! רק לצאת משדה התעפה לוקח שעתיים וצריך להתייצב לטיסה איזה שעתיים לפני בטח.רק זה חצי יום.

1L

New member
טראקים בבולגריה

טיילתי בבולגריה בסתיו האחרון ועשיתי שבועיים שלמים רק בדרום-מערב המדינה. אפשרויות הטראקים שם הן אינסופיות, ומידע לא חסר. המסלולים מסומנים היטב בשטח ובהרים יש לא מעט בקתות. גם מפות, כמעט בכל קנה מידה, ניתן להשיג בקלות ובזול. שלושת הרכסים הגדולים באזור הזה הם: Rodopi, Rila, Pirin. אני עשיתי טראק אחד של יומיים בהרי הרילה שנקרא "The Seven Lakes Circus" - לא פשוט, אבל לא נוראי- ובעיקר מומלץ מאוד! ביום הראשון מדובר על טיפוס של 1,000 מ' בכמה שעות עד לגובה של 2,730 מ' (Malyovitza Peak). טיול אחר שעשינו (ספונטני בעליל) היה של יום אחד בהרי הפירין מ-Rozhen ל-Melnik. הנה קישור שנתן לנו השראה בזמנו: http://www.lametayel.com/archive/article.asp?id=7284&postid=798&dest_id=53&dest_type=2 תהנו!

pazro

New member
יש לשים לב כי עונת התירות נגמרת

בבולגריה ב14-15 לספטמבר. זה לא שהכל נסגר אבל יותר קשה מבחינת זמינות תחבורה ציבורית להגיעה למסלולים. אני ממליץ בחום על איזור הפירין, לחתוך מצד אל צד כולל מנוחה של יום יומים בכל צד זה בערך 8-10 ימים. גם איזור הרודופי ממולץ בחום, שרשרת ארוכה של כפרים קטנים והרבה הליכה נחמדה ולא קשהביניהם.האנשים ממש ממש נחמדים.טילתי שם כ10 ימים בנחת והיה עוד מה לראות לדעתי. לא לפספס כפר בשם "מוג-לה" האכסניה הכי זולה עם האוכל הכי טוב שהיה לנו בכל הטיול. נקודה חשובה לבולגריה, אין צורך לטיל עם אוהל, מחיר הלינה זולים מאוד וזמינים בכל מקום. במחשבה לאחור גם לא היה לנו צורך להיסחב עם אוכל. רק לקחת משהוא לשעת חירום ולתה בצהריים.

למעלה