שאלה על בדיקות לIVF

לימי5

New member
ברחה לי ההודעה אז שוב: צריכה עזרה!

אני שוב כאן ועולה כיתה עזרו לי להחליט! אז ככה: אחרי הCMV הארוך........ אני בריאה ועשינו הזרעה אחת ואחרונה שלא הצליחה ועכשיו אנחנו עולים כיתה לIVF. אני מתלבטת בין המחליקה באיכילוב או מדיקל סנטר בהרצליה. ולשיקולים: אני גרה בהרצליה די קרוב למקום, אני בקופ"ח לאומית ויש להם הסכם עם המדיקל וההשתתפות למחזור טיפול בערך 1450 ש"ח. אין לנו בעייה לשלם את זה. היינו שם היום לברר פרטים והייתי רוצה לשמוע עד כמה נכונים הדברים בשטח והמלצות או השמצות אם יש על המקום. נאמר לנו שאפשר לעשות את הבדיקות דם ו-U.S עד 15:00 ואפשר לתאם שאיבות והחזרות אחה"צ וכמו כן, אין שם דבר כזה שבתות וחגים ואם צריך לשאוב בשבת אז שואבים וכד´. כמו כן, צוות הרופאים שם הם למעשה הצוות של איכילוב אבל הבכירים ז"א פרופ´ לסינג, עמי עמית, פייזנר, וראש היחידה שאני לא שמעתי עליו קוגוחובסקי (מקווה שזכרתי את השם נכון). למעשה מדובר באותם רופאים רק שהתנאים נשמעים טובים יותר והעובדה שזה קרוב לבית. מה דעתכם? איך היחס שם של האחיות? איך המעבדה? אגב, נדהמתי לשמוע שאחרי החזרת עוברים כבר לא צריך לשכב נכון? זהו, מקווה שלא הטרדתי אני מקווה שתעזרו לי להחליט בנתיים השארנו במחלקה את הטפסים שצריך למלא וקיבלתי כבר מהרופא שלי את רשימת הבדיקות הנדרשות , מחר אלך לעשות כדי שבמחזור הבא אולי נתחיל כבר טיפול.

עמית@

New member
אני לא מכירה את המדיקל

אבל מנסיון- איכילוב מאוד נוח וידידותי למשתמש- כולל הצוות האחראי והאחיות. אבל הUS עד 9 בבוקר ושאיבות רק בבוקר- המחלקה דוממת החל מ2 בצהרים
כך שמדיקל יותר גמיש- אבל יקר- אם אין לך בעייה אזי הייתי הולכת על מדיקל..

מיכל ק-ש

New member
לימי

אני שמחה לשמוע שאת בריאה. אני מטופלת באיכילוב ואחד השיקולים העיקריים שהכריעו את הכף בבחירה, היה הקירבה לבית. בדיעבד זה התגלה כצעד נבון שמאוד מקל עלי. אני מאוד מרוצה מהיחידה. מהרופאים, מהמעבדה ומהאחיות. אבל, אם המדיקל קרוב לך לבית, אם הצוות הוא הצוות של איכילוב ובמיוחד פרופ´ לסינג ופרופ´ עמית המעולים, אם מתגמשים ועובדים גם אחה"צ ובשבת - נשמע לי שכדאי לך ללכת על זה. רק דבר אחד לא הבנתי: למה זה אמור לעלות לכם כסף? לגבי שכיבה לאחר החזרת עוברים: לכל בי"ח יש את הגישה שלו לנושא. באיכילוב למשל, קמים מיד לאחר ההחזרה וחוזרים לשגרה. בהצלחה, מיכל

אפרת12

New member
מדיקל - שווה

אני עשיתי ראשון באיכילוב ושני במדיקל. אני לא יודעת לגבי שבתות וחגים כי מי שעשה לי את הכל זה ברקוביץ´ והוא דתי, אז אפילו את הזרקת המנוגון תיאמנו ככה שלא תיפול השאיבה על חג שבועות... האחיות בשני המקומות מקסימות - אבל במדיקל בכל זאת יותר נעים, וקיבלתי ארוחה לענין. לגבי המנוחה אחרי החזרה - ליס (איכילוב) לא מצווים על מנוחה, בעוד שברקוביץ´ כן (אבל אני גם ביקשתי ממנו). השיקול שלי הוא כזה - שאם לא ייקלט, אדע שלפחות עשיתי לא הזקתי במודע. אבל בכל זאת - מכל אפצ´י נבהלתי, וכל פעם שבטעות קמתי מהר מהמיטה חששתי שמה הקטנצ´יקים שם נבהלים. גם בפעם הבאה כנראה אנוח - אבל כנראה שלא זה מה שעושה את ההבדל. איפה שלא תבחרי ומה שלא תעשי - מחזיקה לך אצבעות

offra

New member
../images/Emo32.gif מחפשת מומחה לפוריות בכללית

שלום לכולן, אני עוקבת אחרי הפורום מזה זמן ועד היום לא היה לי ממש אומץ להכנס ולכתוב. אז אני אציג את עצמי- בת 29, סובלת מתסמונת שחלות פולציסטיות, מאד שמנה. בעלי עם זרע בסה"כ תקין אבל עם תנועתיות קצת נמוכה (33% תנועה)ומנסים מזה מס´ חודשים להכנס להריון ראשון. אני מטופלת (איקקלומיו וכוריגון ןמהחודש- גם הזרעה) בקופת חולים כללית אצל מנהלת המרפאה של בריאות האשה בסניף קופת חולים שלי, אבל נראה לי שפריון זה לא בדיוק תחום המומחיות שלה...היא מסרבת לתת לי למשל גלוקומין (שנותנים את זה לנשים שמנות ויש לזה השפעה חיובית על תכשירים להשראת הביוץ) בטענה כי זה מסוכן. בקיצור - אני מחפשת רופא מומחה לפריון באזור השרון, אבל גם אזור גוש דן בא בחשבון. תודה מראש.

נמדי

New member
המלצה

ממליצה על ד"ר ווליוביץ שמקבל במרפאת נשים ברח´ ועידת קטוביץ בצפון ת"א. הוא נחמד מסור יסודי ותמיד נותן לך להרגיש טוב גם כשמפריעים לו בנייד, ונחשב למצויין (כך שמעתי לפחות).גם המרפאה עצמה נהדרת אחיות בפריון נחמדות ומתחשבות. הבעיות: הוא תמיד מלא, לפעמים ממתינים שעות בחדר המתנה (במיוחד אם מגיעים בלי תור) מה שקורה די הרבה (לי לפחות) כשהמחזור מקדים או מאחר. בהצלחה.

ריניני

New member
קוגוסובסקי זה לא ההוא

מהסיפור על העוברים שאבדו לאיזה זוג (שהיו אמורים לקחת אותם לפונדקאית בחו"ל, או משהו כזה)? נדמה לי שכן, ושהוא יצא בסיפור ההוא ממש רע - לא דייק בעובדות ואפילו יותר מזה.. לא יודעת איך הוא בתור רופא או אדם, אבל לי היה קשה לתת אמון אחרי מקרה כזה.

לימי5

New member
אין לי מושג אם זה הוא בכל מקרה זה ה

היה מזמן, ואנחנו לא צריכים לטייל עם המבחנה למקום אחר. בעלי אומר שמאז המקרה הפרסום לא עשה להם טוב והם בטח תיקנו דברים והשתפרו. שנית אני יכולה לבחור שם רופא מהצוות ולומר שהוא לא יטפל בי. אחרי הכל זה בי"ח פרטי. אני אשמח לקרוא עוד תגובות.

היי

אני חושבת ששיקול של קרבה למקום המגורים הוא שיקול מאוד חשוב , שצריך לקחת בחשבון. לגבי איכילוב , אני מאוד מרוצה מהם ומהצוות והיחס ולא מפריע לי שהכל על הבוקר , להפך , אני אוהבת לסגור דברים מוקדם ואחר כל ללכת בראש שקט לעבודה , ושאיבה אחרי צהריים אני לא יודעת אם זה דבר כל כך טוב , כי צריך לבוא בצום ,וזה יותר קל לצום בלילה מאשר במהלך היום, לדעתי בכל אופן. בהצלחה בעליית הכיתה דנדוש

לימי5

New member
אני גם אוהבת לסגור דברים

אבל אני עובדת כמורה בתיכון והשנה הפסדתי המון ימי עבודה וכבר לא נעים לי. אני רוצה כמה שפחות להקטין את הנזק בשנה הבאה כי אני מכינה לבגרות במועד חורף. אם יצאו לי שאיבות בימים חופשיים מה טוב אם לא אז טוב שתהייה לי אופצייה אחרת. המדיקל סנטר במרחק 10 דקות נסיעה מהבית שלי אני גרה בהרצליה ויש שם חניה. אני מכירה את איכילוב אחרי הכל אני באה משם מהיחידה לפריון והקטע של הנסיעות לשם במיוחד בבוקר לבדיקות \דם די מתיש. וכאן אני אוכל לעשות זאת קרוב ואפילו עד השעה 15:00. כך שלא אצטרף לבטל שיעורים לתלמידים שלי. אבל כמובן שזה לא מה שיכריע אלא ההמלצות על המקום. בסה"כ עמי עמית ולסינג ופייזנר בשני המקומות ואני אבחר אותם.

לימי5

New member
לאור מה שנכתב פה אני נוטה

לבחור במדיקל. היום עשיתי בקופ"ח את כל רשימת הבדיקות הארוכה שקיבלתי . ספרתי 14 מבחנות למה לא לקחו שקית
? עכשיו צריך להמתין, לתשובות ולהגיש את הטפסים לוועדה ונצא לדרך. אני שוב מבקשת אם יש לכן (למי שלא הגיבה)תלונות וקיטורים על המדיקל סנטר אז בבקשה לכתוב זה יעזור מאד.

בנג בנג

New member
HMC

אני חטפתי פחד ממות מהמקום הזה אחרי שהתעוררה כל הפרשה עם פרופסור ציון בן-רפאל. הפרשה ירדה מהכותרות ואני מניחה שעד פסק הדין לא נדע בדיוק מה קרה אבל לי זה הספיק!!!! לא מענין אותי שכל אחד זכאי עד שהוכחה חפותו. חד וחלק,אם היו שם דברים כאלו,היה לו שיתוף פעולה מהצוות. וזה בדיוק מה שהטריד אותי וגרם לי לברוח משם. גם פרופ´ גדול צריך סיוע של האמבריולוגיות מהמעבדה לדברים חולניים כאלו. שיהיה בהצלחה.

לימי5

New member
עד כמה שידוע לי העניין של בן ציון

זו פרשה אחרת ובמדיקל היה משהו אחר.

נועם@בת

New member
זאת דוקא כן אותה פרשיה.

הזכירו כאן שתי טענות כנגד המדיקל. האחת פרשית הביציות, והשניה העובר שהלך לאיבוד. אז לגבי פרשית הביציות- היה רעש גדול, שגרם המון נזקים למטופלות, ובעיקר לנשים שזקוקות לתרומת ביציות. ויחד עם זה גרם לתזוזה במשרד הבריאות, ולנסיון להגיע לאיזה הסדר חוקי בנוגע לתרומת ביציות. למרות כל הרעש הגדול לא מדובר בגניבת ביציות אלא בטענה נגד המדיקל היא על צורת הרישום שלהם- איך הם רשמו ודיווחו במעקב שלהם כמה ביציות נשאבו. זה מסובך, כי למשרד הבריאות אין נוהל חד משמעי. הטענה נגד פרופ´ בן רפאל היתה שהוא נתן פרוטוקולים שגרמו ליצירת ביציות בכמות גדולה- מה שסיכן את המטופלות. עד היום לא נעשה כלום בענין כי לא הצליחו בעצם להביא הוכחות לכך. אפשר לבוא ולהגיד- היה בלאגן ולכן לא אתקרב לכאן- וזאת דרך טובה להתמודד עם חרדות. רק שבשלושת השנים שאני כותבת כאן בפורום, נדמה לי ששמעתי על תקלות וזוועות כמעט בכל המרכזים הרפואיים בארץ, אז לפי השיטה הזאת צריך פשוט לחפש משהו קרוב באיטליה או בצרפת
לענין העובר שאבד. זה סיפור איום, אבל תקלות כאלה ודומות קרו גם במקומות אחרים. לא מאחלת לאף אחד לעבור את זה, ולא מזלזלת בכאב של הזוג שחווה את זה. אבל זה לא פחות נורא מעוברים של אשה אחת שהוחזרו לאחרת, או מתקלות אחרות שקורות ממש בתום לב, אבל הרות אסון. כמו שאמרתי, אם לא המרחק הייתי ממשיכה שם ללא כל חשש. נועם

לימי5

New member
גם אני סקרנית במיוחד שזה חשוב לי../images/Emo99.gif

נועם נתת לי נקודה למחשבה. איך אני יכולה למצוא פה את כל מה שכתבו על הפרשה או כתבות בעיתון וכד´? אני שוקלת ללכת למדיקל כי אני גרה בהרצליה וכל עניין השעות מתאים לי.

לימי5

New member
שאלה על בדיקות לIVF

הרופא נתן לי רשימה כאורך הגלות. אחת מהבדיקות היא סוכר וצריך צום. כמה שעות? האם מותר לשתות מים? האם עושים את כל הבדיקות בקופ"ח כולל HIV? אני בלאומית.

אפרת12

New member
כן ו-

לגבי הצום - אולי כדאי להתקשר למוקד ולשאול. הם לפעמים ממש מפתיעים לטובה (1-700-507-507 למי ששכח. ואני לא עושה פרסומת
ותיכף תביני שלא) ולגבי HIV - גם באותה מסגרת, אבל - אלא אם כן שינו את הנהלים - לא מקבלים את התשובה עם שאר התשובות, אלא במעטפה סגורה לרופא המפנה (זה שחתום על הטופס לבדיקות דם), רק שזה עובר דרך הסניף וזה בלאגן. אנחנו עשינו הרבה רעש כדי לקבל את זה (זה קצת הלך לאיבוד ובהחלט עם סיבה). רק שימי
והמון

לימי5 - מכירה את אורך הרשימה...

וסוף סוף סיימתי אותה... אז כמו שאמרו לך את בדיקת האיידס שולחים במעטפה לרופא ובד"כ הצום הוא 12 שעות, אבל בד"כ שעות הלילה כי הבדיקות בבוקר אז לא קשה.... אני השתדלתי גם לא לשתות מים עד אחרי הבדיקה... אבל שמעתי שלפעמים מותר, חוץ מזה שבדיקות הפרופיל ההורמונלי נאמר לי שאין צורך בצום.. שיהיה לך

למעלה