שאלה על בדיקות דם

Jאפאר

New member
שאלה על בדיקות דם

אני בן 50, עוסק בספורט באופן קבוע ומשתדל בד"כ לשמור על תזונה תקינה. גובה 179 ס"מ, משקל 87.5 ק"ג. לאחרונה בעקבות מצב נפשי ירוד, אני מתאמן פחות, אוכל קצת יותר מתוקים, שותה הרבה משקאות חמים עם סוכר ואוכל פחות מסודר, רק שתי ארוחות ביום, פחות ירקות טריים, פחות מים תוצאות בדיקת דם מראות את הערכים הבאים: Cholesterol 241 LDL Cholesterol 150.1 HDL Cholesterol 77.3 Triglycerides 67 האם תוכל/י לומר לי בקצרה מה אומר כל אחד מהערכים הללו? האם הוא תקין? מה ניתן לעשות כדי להביאו לערך בריא יותר? תודה!!

Jאפאר

New member
לנטלי

אני מתנצל, לא שמתי לב לכך שכבר ענית לי בדף השני. בכל זאת אשמח לקבל הסבר קצר נוסף על מה אומרת רמת הטריגליצרידים? האם זה גבוה? תקין? מה אומרת רמת הכולסטרול הכללי (241) האם זה גבוה? תקין? ובעיקר אם בנוסף למה שכתבת יש דברים נוספים שכדאי לעשות. אני מייחס את עיקר השינוי לירידה כללית במצב הרוח, למעשה דיכאון בו אני שרוי מזה מספר חודשים. כתוצאה מכך רמת הפעילות הספורטיבית שלי ירדה משמעותית ואני אוכל יותר... לא עליתי במשקל הכללי אבל נראה לי מהרגשה כללית שמסת השריר ירדה ואחוזי השומן קצת עלו ולכן לא עליתי במשקל הכללי אני בעיקר מעוניין בעצות כיצד להוריד את רמת הכולסטרול שזה הדבר שהכי מטריד בכוונתי לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה בימים אלה ואני מניח שגם זה ישפר את המצב שאל נוספת: המליצו לי לאכול פחות פירות, פחות משקאות עם סוכר (אני שותה רק קפה ותה עם סוכר), לשתות יותר מים, ולהחליף את הפסטות בפסטות מקמח מלא האם תוכלי בבקשה להתייחס להמלצות אלה: האם הן נכונות ומה הקשר שלהן לרמת השומן / כולסטרול (פירות, משקאות עם סוכר... פסטות מקמח מלא) אני לא אוכל מטוגן, לא נוגע בבורקס ודומיו קצת עוגות ועוגיות... שצריך להוריד תודה

תשובות נוספות

שלום קודם כל לגבי המצב הרגשי - ממליצה לך לטפל בזה ללא כל קשר להשלכות התזונתיות. מבחינת האם זה הגורם - צריך לבחון בדיקות דם נוספות כדי לדעת אם השינוי התזונתי קשור בזה. מבחינת הבדיקות כבר ציינתי - רמות הטריגליצרידים שלך תקינות ורמות הכולסטרול הכללי שלך מעט גבוהות אבל מוטות על ידי כולסטרול טוב שהוא גבוה. לטיפול ברמות הכולסטרול הרע חשוב להמנע מהדברים שציינתי בהודעה הקודמת. לגבי ההמלצות שקיבלת - כל הדברים שציינת לא קשורים לכולסטרול אבל מומלצים. בברכה נטלי

למעלה