שאלה על אתיקה

tookmy

New member
שאלה על אתיקה

למרות שאניכותבת כבר די הרבה זמן ובאופן קבוע , אני מוכרחה להודות שכללי האתיקה העיתונאית אינם שגורים אצלי, אשמח לקרוא אותם בצורה מסודרת. חוצמזה, יש לי שאלה : חשבתי, מסיבות שונות, לפנות למקומון מתחרה על מנת להציע לו את שירותי הכתיבה שלי. האם זה אתי? או שאולי עליי לעזוב קודם את המקום בו אני נמצאת כרגע?

rshamir

New member
זה עצוב מאד

חבל שאנשים מתחילים לעסוק במקצועהזה בלי לקרוא את התקנון האתי, וחבל מאד שאלה שווכרים עיתונאים לא טורחים לוודא שהם בקיאים בתקנון האתי. בלינק הזה ניתן לקרוא את התקנון האתי של מועצת העיתונות.

tookmy

New member
תודה, וחבל שאתה מכליל

קראתי לפני הרבה שנים, עוד לפני שהיה רלוונטי לי, אבל לפעמים שוכרים אנשים לכתוב (לא זכור לי שקראתי לעצמי עיתונאית) בשל הידע שיש להם בתחום ספציפי עליו הם כותבים, כמו : פסיכולוגיה, איכות הסביבה, רפואת עור, מכונאות רכב או טיולי שטח. אני מסכימה עמך שכדאי שמי שכותב בעיתון יתנהג בצורה אתית, השאלה שנשאלת היא כמה זה רלוונטי נניח למומחית בטיולי שטח לדעת בעל פה את חוק האתיקה כל עוד זה הדבר היחיד שהיא כותבת עליו.

tookmy מחקתי את שם המשתמש השני שלך

חשבתי שבגלל שהתבלבלת, מן הסתם בוודאי לא רצית שהשם השני ישאר חשוף בפורום. אם עשיתי טעות אני מתנצל מראש.

1anita1

New member
the big brother?

מאיפה אתה יודע את כל זה? ז"א, איזה שני שמות הם אותו אדם? ואם כבר אז תנצל את הסמכות שלך כדי לעזור גם לי- יש איזשהי דרך להגיע למסרים שלי אם שכחתי את הסיסמה והאימייל שנתתי לא קיים?

לגבי המקומון המתחרה

לא נראה לי שיש בעיה עם העניין. הציעי את עצמך ואם תסכמו שאת מתחילה לעבוד שם, תני לבוס שלך בעיתון הנוכחי הודעה שאת עוזבת בהתאם לחוזה ביניכם. בית המשפט כבר פסק כי עיתונאים יכולים לעבור מעיתון מתחרה אחד למשנהו למרות שלמעשה יש בכך פגם מסוים, מאחר והעיתונאי צבר את מקורותיו דרך עבודתו (ע"ע העיתונאי ים יהושוע, שעבר מעיתון "תל אביב" לעיתון "זמן תל אביב").

למעלה