שאלה על אספנות ספרים

pelly

New member
שאלה על אספנות ספרים

קראתי במוסף הארץ כתבה כל רובינסון - חנות הספרים, הוא מציין שלספרים שהודפסו בארה"ב לפני 1900 יש ערך אספני. שאלתי היא פשוטה, מדוע? האם לפני 1900 לא הדפיסו (לא נראה לי הגיוני הרי רק אוהל הדוד תום מכר עשרות מיליונים). או שלא הבנתי והכוונה לספרים בעברית? תודה פלי

פלי אהלן! הגיחה החצי שנתית...

מזמן לא ביקרת אותנו. לדעתי הכוונה היתה שמכל הספרים שהודפסו בארה"ב, ערך אספני יש רק לכאלו שהודפסו לפני 1900, אבל כמובן לא לכל אלו שהודפסו באותה התקופה, אלא רק לחלק קטן - מהדורות ראשונות או ספרים נדירים. יותר נכון היה אולי לומר שאם הספר הוא מאחרי 1900, סביר להניח שאין לו ערך אספני.

גם אני קראתי את הכתבה,

והצטערתי לשמוע על הסכומים שהוא גובה ועל היחס שהוא מעניק לקונים. בכלל, מהכתבה לא עלה בי הרושם שהוא אדם נעים במיוחד (בתור סוחר ספרים, אני מתכוונת, לא איכפת לי איך הוא בתור יו"ר ועד הבית). מה שאני שונאת בחנויות מסויימות (לא דווקא בחנויות ספרים ישנים) זה שהמוכר מתנשא מעלי. זה קורה בחנויות בגדים ונעליים יקרים, שם יש למוכרות מבט של "זאת בחיים לא תקנה כאן, אז בואו נעיף אותה כמה שיותר מהר"; בחנויות קוסמטיקה ("עם עור כמו של זאת, הייתי מתחבאה, הרי שום דבר לא יעזור") וגם בחנויות ספרים ישנים - כמו שרובינזון עצמו צוטט "לא מתוספים אספני ספרים כבני שלושים, ואם מתוספים חסר להם העומק שמאפשר בחירה טובה".

broadaxe

New member
מה את רוצה ממנו? הרי בפירוש הוא

ציין כבר בתחילת הכתבה שהוא מיזנטרופ ובכלל לא אוהב למכור, רק לקנות... לצערי אני נתקל בלא מעט סוחרים כאלה, בכל מיני תחומים. רובם מבוגרים ושייכים לזן (הנכחד לשמחתי) הנותן את הרושם שהפרעת לו באמצע השום-דבר שעשה כרגע.

cohen chaim1

New member
גם אני נתקלתי

לא פעם בסוחרים שמהתרשמות ראשונית מהם ,נדמה כיאתה ,כביכול, מפריע את שלוותם, אלא כשאתה יוצר עימם שיחה ולומד להכירם והם מצידם רואים שאתה לקוח רציני ולא איזה טרחן שמבלבל את מוחם ומטרידם,הם משנים את יחסםואת גישתם ולפעמים גם מסבירים את התנהגותם בהתחלה ומתנצלים.בכל מקרה צריך להיות מצויד באורך רוח. מעולם לא ידעתי על קיומה של חנות הספרים הזאת, אבל אין לי ספק שבפעם הבאה שאהיה בת"א אגש לשם.

שַׁי

New member
נדמה לי שההכללה אינה מדוייקת ונאמרה

בצורה מאד כללית. גם המחיר שהוא דיבר עליו, 250$ כמדומני, אינו מייצג את סקאלת המחירים לספרים נדירים באנגלית מן המאה ה- 19. ולעניין אלִי עצמו, יצא לי להכיר אותו אישית, לנהל שיחות-טלפון רבות עמו וכן לקנות ממנו לא מעט ספרים. הוא בדרך-כלל נתון לביקורת די נוקבת של לקוחות בלתי-קבועים וסתם עוברי-אורח, אך בדברו איתי, הפגין נחמדוּת רבה: עשה הנחות גדולות, דחה לי מועדי-תשלום (לתקופות די ארוכות) ואפילו פעם או פעמיים, זכיתי לקבל ממנו, סתם כך, ספר במתנה. לכן, הכל תלוי במצב הרוח ובגישה. חלק ממהתנשות נובעת מכך, שהוא, למעשה, לא זקוק ללקוחות ה"קטנים", שכן יש לו קליינטורה מכובדת ביותר בחו"ל, עליה ספר לי לא פעם. כל זאת, מבלי להזכיר את העובדה שהוא ידען גדול, האספן מספר 1 בארץ של ספרים בנושא תל-אביב - הוא מחזיק ברשותו כ-2,000 ספרים בנושא העיר תל-אביב. ממליץ לכולם לקרוא המאמר, בקישור המצורף בהודעה של אמא-של-יותם

במקום הזה היתה הודעה אחרת...

אבל היתה בה לצערי פגיעה באדם, ועוד במישהו שלא נמצא כאן, והיא היתה לא בגדר הביקורת הלגיטימית, ולכן הפורום העדין שלנו דחה אותה... מצטער.

אני שמחה לשמוע שהוא נחמד אליך,

אבל אני תוהה איך נהיים לקוחות קבועים שלו. הרי כל לקוח קבוע היה בהתחלה לקוח מתחיל, שנחשב (לפחות עד הפעם השניה כלקוח בלתי קבוע או כסתם עובר אורח). ולא הייתי מעמיקה כל כך בנושא הזה, אלמלא בדיוק בשבוע הזה, בו למדתי על קיומו של ספר שחיפשתי רבות, למדתי גם על קיומה של חנות הספרים של רובינזון, בה נראה היה לי (לפחות בתחילת הכתבה) שכדאי לי ללכת לחפשו שם.

rachelea

New member
כתבה על איביי (מנצלת שירשור)

במוסף 7 ימים של "ידיעות אחרונות" (עמ' 46-50, המשך ב-92) יש כתבה נרחבת על אי-ביי. יש איזכור על פיי-פאל. נחמד לקרוא.

yblumann

New member
אוסף ספרים

ובכן, יש הרבה אספני ספרים -וביחוד בבריטניה -גן העדן לאספנים בכל תחום שהוא! [שמעתם על אוסף של מחשבים ישנים??] יש כאלו שמוכנים לשלם כסף טוב על מהדורות ראשונות של ספרים שניתנים לרכישה בכל חנות ספרים, יש כאלו שאוספים ספרים שיצאו בנושא מסוים - למשל תל אביב או תולדות לונדון או ספרות על האיזור שהם גרים בו וכו וכו, ויש כאלו שרוכשים ספרים בגלל שהם מענינים ללמוד ולשמור את המידע. אני גר בלונדון ולא יכול להגיב על הכתבה והסוחר - אבל הוא צודק! ספרים שהם out of print הם גם מאוד יקרים - פשוט כי אי אפשר להשיג אותם בחנות. יש מספיק אתרי internet בהם אפשר לחפש ולמצא ספרים http://www.abebooks.com זה אתר שעזר לי הרבה בעבר. יש אתר ב UK,France,Germany Yoram- in London.

נחי

New member
רובינזון

כאספן ספרים ותיק אני יכול להעיד שמעולם לא קרה שהמחיר שביקש רובינזון היה נמוך יותר מן המחיר שבו קניתי בסופו של דבר את הספר (במקום אחר כמובן).רק השבוע קניתי ספר בחו"ל במחיר 6 דולר שרובינזון ביקש עליו 400 ש"ח. הפריירים (הישראלים) לא מתים...

שלום נחי, ברוך הבא.

נעזוב את הנושא של רובינזון, הוא הרבה פחות מעניין ממך. קראת בכרטיס האישי שלך שאתה אוסף לא מעט דברים. אני לא מבין איפה התחבאת עד היום, אבל זהו - נפלת בפח. ספר לנו קצת על האוספים שלך. יש לנו כאן כמה משתתפים שמבינים עניין בשעונים, יש לפחות אחד שאוסף כמוך פותחנים של בקבוקים, ואני אישית אשמח מאוד לשמוע קצת על אספנות עטים. אני משתמש בעטים נובעים וקצת מבין בצד השימושי שלהם, אבל לא מכיר את הצד האספני כמעט בכלל. אל תתבייש לפתוח שרשור חדש, להציג את הדברים המעניינים שלך בכתב ובתמונות. קדימה.

למעלה