שאלה על אנטי וירוס

tupac6

New member
שאלה על אנטי וירוס

האנטי וירוס שלי כל הזמן מוציא לי הודעות קטנות למטה כל שניה הודעה קופצת וזה גם תוקע לי את הסרגל כלים למטה, איך אני מעלים את ההודעות האלה?

Y. Welis

New member
לחץ על הקישור שם והעלה את פרטי ההודעה

יש סיכוי שהנורטון חוסם קפיצה של חלון של פירסומות, או משהו אחר.

בגירסאות קודמות שלו היתה גם תופעה של דיווח על 'התקפות' שהיו רק פינגים לגיטימיים (פחות או יותר), שנחסמו.

בכל מקרה אפשר לנטרל בנורטון את הדיווחים האלה, שאינם מסייעים בדבר (רק מונעים תשומת לב אם יש התקפה אמיתית).

Piav

New member
משהו לא תקין קורה במערכת, לא להתעלם (!)

אם ההודעה הזו חוזרת על עצמה, המערכת ככל הנראה נגועה. בדרך כלל, כאשר נוזקה חדשה אינה מזוהה באמצעות חתימות ואף מצליחה לעקוף את מנגנון Sonar, נבחין באינדיקציות IPS שכאלו המרמזות על פעילות חריגה במערכת.

המקרה נפוץ יותר ממה שאתה מדמיין. בדרך כלל, מדובר בסוסים טרויאנים (0-day) שמבקשים להוריד ולהריץ קוד זדוני מכתובת אשר הוכנסה מבעוד מועד לרשימה השחורה של Norton. פעילות הנוזקה משתבשת כיוון שגישתה אל המשאב נמנעת, אולם היא מתוכנתת להמשיך לנסות ולחדש גישה כל העת, ועל כן ההודעות החוזרות.

FYI באשר לשאר ההודעות בשרשור: Norton (לפחות בגרסאות האחרונות) אינו מציג למשתמש מידע אודות פינגים, ובדרך כלל אינו חוסם פרסומות אלא אם מקורן באתר המכיל נוזקות.

Y. Welis

New member
זה היה עם גירסת 09' או משהו.

והיה לי הרושם 'העז' שמדובר בהודעות שנועדו לתת תחושה שהתוכנה עושה משהו.

כמו שציינתי, צריך לראות את ההודעה המלאה.

Piav

New member
לא יודע עד כמה זה יהיה אינפורמטיבי

בינתיים כדאי כבר להתחיל עם סריקה של Malwarebytes ו-Hitman Pro ולו בשל הספק הקל שמדובר בMalware (הנזק, באם נגרם, עלול להחמיר).

למעלה