שאלה על אנדרטאות

טרף טרף

New member
שאלה על אנדרטאות

לאלו מביניכם שאיבדו קרובי משפחה במלחמות ופיגועים, קודם כל אני משתתף בצערכם.
רציתי לשאול בשביל עבודה שאני עושה, האם אנדרטאות שהוקמו לזכר יקיריכם או לזכר חללי צה"ל עושות לכם משהו מיוחד, ז"א השתנה משהו ביחס שלכם לאנדרטאות לאחר האסון או שאתם לא מיחסים חשיבות כלשהי לאנדרטה. אתם מרגישים שבכך המדינה משתתפת איתכם בסבל ומכירה תודה ליקיריכם שנפלו? תודה לי באופן אישי לא נראה לי שאנדרטה יכולה לשנות במשהו, ז"א כשאני אמות, גם אם זה יהיה בגיל צעיר, לא אכפת לי אם תהיה לזיכרי מצבה או אנדרטה או שום דבר.

תשובה לשאלתך....

מהעבודה של אבא שלי עושים לו אנדרטה... ואני בתור הבת שלו... חושבת שזה מיותר לגמרי... זה לא "עושה" לי כלום.... ומעדיפה יותר שלא יהיה.... כי זה נראה לי מוזר ולא יהודי.... לזכרו או להתייחד עם זכרו- מעדיפה להדליק נר ולומר תהילים.

LivingStrong

New member
תשובה

המדינה דוקא לא מתעקשת על הקמת אנדרטה, הם מקציבים סכום כסף עבור 'הנצחה'. אנחנו השתמשנו בכסף להקים חדר אנגלית ומחשבים בבית הספר בו אמי לימדה ובכך להשאיר זכרון ברוחה ושממשיך להיות שימושי לכל התלמידים. יש בכך לדעתי הרבה יותר מאשר סתם איזה אבן או פסל שכתוב עליהם איזה משפט. אני מעריכה את החופש שהמדינה נתנה לנו בשימוש בכסף כראות עיננו. באשר לאנדרטאות כלליות שהמדינה מעמידה או העמידה לנפגעי פעולות איבה, אין לי איזה רגש מיוחד לגביהם.

למעלה