שאלה על אמפולות

zooom360

New member
שאלה על אמפולות

לפני כמה חודשים שמתי לכלבה שלי אמפולת אדוונטיקס, הכל היה בסדר לא הייתה שום רגישות. אחרי חודש שמנו לה אמפולה נוספת והכלבה הראתה רגישות (אפאטיות חוסר נוחות התגרדות וכו') שטפנו אותה לאחר הוראת וטרינר. השאלה שלי היא כזאת, האם יש אמפולה נגד פרעושים שאינה דומה במרכיביה לאמפולת אדוונטיקס?

שתי אפשרויות

הפשוטה - לעבור לפרונטליין/פרונטליין פלוס. מבוססות על חומר שונה בתכלית. השניה - לחזור לאדוונטג', שמכיל רק אחד המרכיבים מהאדוונטיקס, שיעיל נגד פרעושים. נשמע לי יותר מפחיד. יש גם חומר שנקרא דואווין. אני פחות מכיר אותו, אבל סך הכל יש עליו ביקורות טובות

zooom360

New member
בסוף אמא שלי קנתה פרונטלייין

אני שמחה שזה חומר שונה בתכלית.. אגב מה ההבדל בין פרונטליין ופרונטליין פלוס
תודה רבה על התשובה

zooom360

New member
שכחתי לשאול-

יש לנו גם גורה ששוקלת בערך 10 קילו, אם אמא שלי קנתה פרונטליין-אמפולות לכלבה הגדולה ששוקלת 26 קילו אז כמה מהאמפולה אני צריכה לשים לגורה

zooom360

New member
../images/Emo35.gif זה חשוב לי אני צריכה לשים לה

ולא רוצה לגרום להרעלה..

מינון פרונטליין

1 מ"ל ל- 10-15 ק"ג. פרונטליין פלוס מכיל חומר שמעכב בקיעת פרעושים מהביצים והתפתחות שלבים צעירים של הפרעוש, ולכן בשימוש לאורך זמן אמור לתת אפקט סביבתי ולהיות יעיל יותר

zooom360

New member
עוד שאלה.. - משום ש..

שמנו על הכלבות פרונטליין ובינתיים לא נראה שהפרעושים מתו והן עדיין מתגרדות. חשבתי על זה שאולי כדאי לנסות עוד פעם שימוש באדוונטיקס. הכלבה שלי טופלה פעמיים באדוונטיקס פעם ראשונה היה בסדר גמור פעם שניה היא הראתה רגישות (תזוזה ממקום למקום מחוסר נוחות אולי קצת אפאטיות חיכוך בספות..) האם ייתכן שאם ננסה שוב לשים עליה אמפולה של אדוונטיקס הרגישות לא תחזור על עצמה שוב? האם הסיכוי גדול שהרגישות תחזור על עצמה? (כי בעצם לא מובן לי בטיפול הראשון הכל היה בסדר ורק בטיפול השני היא הראתה רגישות)
רבה

הכל אפשרי

יתכן שהפעם לא תהיה תגובה, כי רק קישרת את התגובה לאדוונטיקס. יתכן שתהיה תגובה זהה, ואפילו תתכן תגובה חזקה יותר. למעשה הדרך כמעט היחידה לדעת אם הכלבה רגישה לחומר היא לשים אותו שוב, ולראות אם התגובה חוזרת. לא לכולם יש אומץ לעשות זאת. בכל מקרה, לאחר מתן אמפולה מסוג אחד אני נוהג להמליץ להמתין מספר ימים לפני מתן אמפולה אחרת.

zooom360

New member
כן, בוודאי שנמתין כמה ימים

השאלה אם זה לא יכול להיות מסוכן לכלבה? ובאמת כמה זמן צריך לחכות אחרי מתן אמפולה אחת לבין קבלת אמפולה נוספת? באמת כמה ימים זה מספיק?

פרונטליין ואדוונטאג'

הם חומרים בטוחים מאד. המינון הרעיל באדוונטאג' הוא בערך פי 25 מהמינון שבשימוש, וגם פרונטליין בערך דומה. זו הסיבה שאם הפרעושים לא מתרגשים, אפשר לשלב את שני החומרים, ולהפריד מספר ימים או שבוע זה בסדר. אפשרות נוספת היא שיש צורך בהדברה סביבתית. לפעמים ממשיכים לראות פרעושים כי הסביבה מלאה ועמוסה. הפרעושים לא שורדים על בעל החיים, אבל כל הזמן עולים חדשים \0סוג של עליה שאנחנו לא מעודדים...)

zooom360

New member
בינתיים לא ראיתי פרעושים

אני רק רואה את הכלבות מתגרדות..

למעלה