שאלה על אישה ללא אב.

ab2112ba

New member
שאלה על אישה ללא אב.

שלום כבוד הרב. הכרתי אישה, ונודע לי כי איננה יודעת את אביה. בבדיקה בתעודת הזהות, במקביל ל 'שם האב' לא רשום דבר . לטענתה מעולם לא ראתה אותו. נ.ב כי אימה ז"ל, נפטרה לפני כ- שנה וחצי כתוצאה ממחלה קשה, כך שהינה חיה היום ללא אב וללא אם . רציתי לדעת, האם אישה זו יכולה להנשא, או מהם הנהלים הרלוונטיים לגביה בכל הנושא של זוגיות. בברכה, עידן.

ab2112ba

New member
בעייה

כאשר מתחתנים נהוג להגיד את שם הכלה ואז "בת משה (או כל שם אב אחר)" כלומר שיוך הכלה לזוג הוריה, דבר שבמקרה זה בלתי אפשרי כי אי אפשר להגיד את שם האב שכן שמו לא ידוע.

ואדם? איפה הוא נמצא בתמונה הזו?

אם כבר אומרים בן אברהם אז עדיף לומר בת שרה, לא? ואם אומרים בת חווה אז גם בן אדם, לא?

אומרים

אברהם כי הוא אבי עומות עולם , וחווה כי אם כול חי ,ויש אומרים שרה ולכן כאשר לא יודעים שם אמא אומרים בת חווה או בת שרה , אבל אם צריכים שם אבא אומרים אברהם

זה לא אני החלטתי

אלא אמרו לי שזה צריך להיות ככה.... הבעייה פה שכל אחד יש לו את הדעה משלו....אנו חושב שצריך לאחד את הדעות לדעה אחת

אופירA

New member
מנהל
אין בעיה עם כמה דעות

בנושא כזה, שזה לא הלכה למשה מסיני, אלא עניין - יש כל מיני דעות, וזה בסדר. אני גם שמעתי "בת חוה", וגם שמעתי "בת שרה". והרי מה יש כאן - בגלל שלא יודעים את שם האם, אומרים את שם האם הכללית. אז זה לא כל כך משנה אם זו שרה או חוה. התקבל על דעתי יותר שרה, משום שהיא אמה של האומה היהודית. אז לא חשוב מה אומר מישהו אחר - במקרה כזה הכל טוב.

למעלה