שלוש תשובות בדבר
אני אישית שמעתי שלוש תשובות על הנושא, אני די משוכנע שיש עוד, אז אתם מוזמנים לבחור איזו שבא לכם. נתחיל בשתיים הקצרות 1. מובא בשער הגלגולים ששאיוב היה גלגול של קין ממילא, פשוט שהיו לו דברים לתיוקן לפחות מגלגול זה. ( מובאות שם הוכחות, אני לא כזה גדול שאני לומד שער הגלגולים, פשוט שאלתי את הרב שלי על זה פעם, הוא כן למד...) 2. המדרש מספר על שלושה יועצים שהיו לפרעה, יתרו בלעם ואיוב, כשפרעה החליט לשעבד את ישראל, בלעם תמך, יתרו ברח ע"מ שיבינו שהוא מצד אחד נגד ההצעה, אבל מצד שני בעד הרצון האישי שלו לחיות.. ואיוב שתק. בשלב מסוים בהמשך, (כנראה בגזרה של השלכת התינוקות ליאור, אבל אני לא בטוח), איוב החליט ללמוד מיתרו נשא רגליו וברח לארץ ישראל - היא ארץ עוץ. 3. כשאני רוצה לגרום לילד שלי להתקדם ולפתח כלים אני מקשה עליו את החיים, נותן לו נסיונות. זאת לא הדרך היחידה להתקדם, אבל לצערינו פעמים רבות זאת הדרך היחידה לוודא שלא נקפא על השמרים. אז בצבא נותנים לנו משימות מיותרות כמו מסעות וכדמה, ואפילו יש לזה סרגל מאמצים מסודר, ע"מ לשפר את היכולות שלנו. מטרת כולנו (יהודים וגויים) בעולם הזה היא להתקדם, לקב"ה יש כעין "סרגל מאמצים" ישי עבור כל אחד, יש מקרים שבהם הקב"ה יראה שלא צריך קושי, נסיון או רה, כי תפסנו את עצמינו והתקדמנו לבד, אבל אם אין ברירה, אין ברירה. הצרות והיסורים שעבר איוב היו חלק ממהלך של קידומו ושיפורו. אני מאמין שיש תשובות נוספות, וכל עוד הן חלק מהתורה כל אחד יכול לבחור לו איזו תשובה שהוא מעדיף...