שאלה על אטימת חדר

gilh10

New member
שאלה על אטימת חדר

היי, לאחרונה החלטתי לעבור לגור בדירה בשכירות (סוף סוף עוזב את הבית). הבעיה שאני מפחד מהתגובה של השכנים לרעש של התופים, שיכולים להתלונן לבעל הדירה. השאלה שלי כמה השקעה דרוש על מנת להפחית את הרעש של התופים. לשים בחדר חלון ודלת אטומים לרעש יספיק? (מישהו אמר שככה הוא שמע שעושים) או שצריך גם את הקירות לאטום (מה שנשמע לי יקר בטירוף?) תודה על העזרה.

GhostDrummer

New member
זה הרבה יותר מסובך מזה.

חלון ודלת לא יעזרו לך. השכנים עדיין ישמעו הכל ובבירור. בשביל אטימה כביכול "אופטימלית" מבחינה חובבנית אתה צריך לבנות מן חדר בתוך חדר. לעטוף את הקירות עם צמר סלעים, לבנות עוד שכבת גבס, להנמיך תקרה, לבנות פרקט ומעל זה שטיחים. וגם זה לא מבטיח אטימה של מאה אחוז. זה עסק יקר בטירוף. יש גם את האפשרות היותר זולה שהיא להכניס הרבה מזרנים לחדר ולהעמיד אותם על הקירות. אבל ברור שזה פחות משפיע ואם הצמר סלעים וקירות גבס לא מבטיחים את האטימה הכי טובה אז בטח שבטח שזה עוד פחות משפיע.

OmriZ

New member
תשובה, מנסיון רב בנושא וחקירתו לעומק

דרך אגב הנושא כל פעם עולה בפורום, אחת לכמה זמן, והתשובות תמיד נשארות זהות, אבל כמו תמיד בכיף אני אענה! לאטום חדר זה עסק יקר ולא זול בכלל, עזוב אותך מהחירטוטים- "שמתי קרטוני ביצים", "שמתי מזרונים", שמתי את אמא שלי... לא יודע מה... אפשר להשיג אטימה בבניה עצמית, אבל צריך בכל זאת לקנות חומרים. דבר ראשון באטימה (שים לב אנחנו לא מדברים על שיפור האקוסטיקה וההידהוד בחדר...) זה לאטום פתחים, כפי שאתה בוודאי יודע צלילים או יותר נכון תדרים עוברים ע"י האוויר, או יותר נכון תנודות של האוויר. ולכן אם נאטום את הפתחים נקטין משמעותית את בריחת הצלילים החוצה. כדי לאטום פתחים, יש לעשות כמה דברים, חלונות- מומלץ לעשות חלון כפול, לא חלון מזכוכית כפולה, אלה פשוט שני חלונות אטומים ומחוברים כמו שצריך לחדר, עם חומרי איטום, וביניהם לדחוס ספוגים מיוחדים לספיגת הרעשים. דלתות- בדרך כלל דלת יחסית מסיבית, עשויה מעץ ולא ברזל |(עדיף) גם כשהדלת בנויה ככה, שבתוך הדלת דחוסים ספוגים מיוחדים. אחרי שפתרנו את עניין בפתחים צריך לראות מה מצב הקירות... הכי טוב כמובן לעשות מה שנקרא "חדר בתוך חדר", כלומר לקחת חדר לשים בתוכו קירות מגבס כאשר בין הגבס לקיר יש רווח מסויים לאוויר ולספוגים מיוחדים, ככה נוצרת האטימה הטובה ביותר. שמע מה שתארתי פה זאת אטימה כמעט מקסימלית, הנושא מאוד יקר, וצריך להשקיע עוד בשיפור האקוסטיקה ומניעת ההדהוד בתוך החדר. כל הנושא הזה יכול להגיע לכמה אלפים טובים ולהגיע לכמה עשרות אלפים. אההה שכחתי גם לעשות רצפה צפה, למניעת רעשים המכות להגיע למטה... אם יש עוד שאלות אשמח לענות בזמנו רצינו ביישוב שלי לאטום איזה מקלט, אומנם היה צריך לאטום רק פתחי אוורור (כך בחשבון שצריך מזגן ככה, כי אין כמעט כניסת אוויר...), חלונות ודלתות, ולשים ספוגים למניעת הדהוד בתוך המקלט, ולכן עסקתי הרבה בנושא, נסעתי בררתי והבאתי אנשי מקצוע. מכאן עיקר ההבנה שלי בנושא פשוט למדתי אותו מאוד לעומק. בהצלחה עומרי

gilh10

New member
טוב אז ככה

קודם כל תודה רבה על המידע הרב בנושא שחלקתם פה. אז להחליף לאלקטרונית או משתיקים לא נראה לי רציני. זה לא אותו דבר בכלל. גם לבנות קיר בתוך קיר כנראה אני לא אעשה. מה גם שאני אגור בשכירות והבית לא יהיה שלי בכלל. אני כנראה אשקיע באטימת הפתחים על מנת להפחית את עוצמת הרעש, ונקווה שזה יעזור.

Drummer11

New member
זה גם תלוי איפה אתה גר

לדוגמה כשגרתי בדרום ת"א שזה רוב היום אזור מסחרי אז אין שום בעייה קצת אטימה ואתה מסודר

למעלה