תשובה, מנסיון רב בנושא וחקירתו לעומק
דרך אגב הנושא כל פעם עולה בפורום, אחת לכמה זמן, והתשובות תמיד נשארות זהות, אבל כמו תמיד בכיף אני אענה! לאטום חדר זה עסק יקר ולא זול בכלל, עזוב אותך מהחירטוטים- "שמתי קרטוני ביצים", "שמתי מזרונים", שמתי את אמא שלי... לא יודע מה... אפשר להשיג אטימה בבניה עצמית, אבל צריך בכל זאת לקנות חומרים. דבר ראשון באטימה (שים לב אנחנו לא מדברים על שיפור האקוסטיקה וההידהוד בחדר...) זה לאטום פתחים, כפי שאתה בוודאי יודע צלילים או יותר נכון תדרים עוברים ע"י האוויר, או יותר נכון תנודות של האוויר. ולכן אם נאטום את הפתחים נקטין משמעותית את בריחת הצלילים החוצה. כדי לאטום פתחים, יש לעשות כמה דברים, חלונות- מומלץ לעשות חלון כפול, לא חלון מזכוכית כפולה, אלה פשוט שני חלונות אטומים ומחוברים כמו שצריך לחדר, עם חומרי איטום, וביניהם לדחוס ספוגים מיוחדים לספיגת הרעשים. דלתות- בדרך כלל דלת יחסית מסיבית, עשויה מעץ ולא ברזל |(עדיף) גם כשהדלת בנויה ככה, שבתוך הדלת דחוסים ספוגים מיוחדים. אחרי שפתרנו את עניין בפתחים צריך לראות מה מצב הקירות... הכי טוב כמובן לעשות מה שנקרא "חדר בתוך חדר", כלומר לקחת חדר לשים בתוכו קירות מגבס כאשר בין הגבס לקיר יש רווח מסויים לאוויר ולספוגים מיוחדים, ככה נוצרת האטימה הטובה ביותר. שמע מה שתארתי פה זאת אטימה כמעט מקסימלית, הנושא מאוד יקר, וצריך להשקיע עוד בשיפור האקוסטיקה ומניעת ההדהוד בתוך החדר. כל הנושא הזה יכול להגיע לכמה אלפים טובים ולהגיע לכמה עשרות אלפים. אההה שכחתי גם לעשות רצפה צפה, למניעת רעשים המכות להגיע למטה... אם יש עוד שאלות אשמח לענות בזמנו רצינו ביישוב שלי לאטום איזה מקלט, אומנם היה צריך לאטום רק פתחי אוורור (כך בחשבון שצריך מזגן ככה, כי אין כמעט כניסת אוויר...), חלונות ודלתות, ולשים ספוגים למניעת הדהוד בתוך המקלט, ולכן עסקתי הרבה בנושא, נסעתי בררתי והבאתי אנשי מקצוע. מכאן עיקר ההבנה שלי בנושא פשוט למדתי אותו מאוד לעומק. בהצלחה עומרי