שאלה על אזרחות רומנית

Ian321

New member
שאלה על אזרחות רומנית

שלום לכם! השאלה לא ממני אלא מחבר!
אז ככה, סבו (ז"ל) של החבר שלי נולד ברומניה ועלה לארץ בשנת 1961. מאז הוא הקים משפחה והכל והנה החבר נולד. כיום הוא מורעל לעבור לגור באירופה, ומאוד רוצה להוציא אזרחות אירופאית על סבו שנפטר (סבתו נולדה בלטביה, ובשביל אזרחות לטבית צריך לוותר על הישראלית אז ירדו מזה).
השאלה היא כזו, האם אימו תוכל לבקש אזרחות אירופאית על אביה ז"ל, ואז הוא יוכל לבקש מאחר ואימו ביקשה?
הדיווחים סותרים לגבי בקשת אזרחות של אדם שנפטר, המרכז לאזרחות רומנית אומר שאי אפשר, בעוד ששני עורכי דין מוסמכים שקראו למרכז הזה "חבורה של חאפרים" אמרו שבחלק מהמקרים ניתנת אזרחות, תלוי בכמה ניסיון יש לאותו עורך דין שמטפל בזה (בקיצור הכל קומבינות).
אז שאלתי אליכם היא, האם מישהו יודע את התשובה האמיתית לשאלה האם הוא יוכל להוציא אזרחות בסופו של דבר? אני כבר מסודר (אזרחות אוסטרלית, חח תבינו לבד לפי השם ^_^) האם עורכי הדין רצו לגדול גזל ולעשוק עושק ולבזבז לחינם את כספו של חברי התמים? או שמא המרכז הזה באמת חאפרים ושווה לו להשקיע כסף?
בתודה רבה מראש!,
איאן ג'יימס.
 

Nobilis

New member
ברמת העיקרון (בכל הקשור לרומניה)

לעובדה שהסב נפטר אין משמעות בנוגע לבקשת השבת האזרחות. אפשר לבקש גם אם הסב לא בחיים. בנוסף, אין צורך שהאם תבקש. הוא יכול לבקש ישירות עבור עצמו (בתור הנכד).

אין כאן קשר לקומבינות. אם החבר ישיג את כל המסמכים הנדרשים הבקשה כפי הנראה תאושר. אם משהו חסר (לדוגמא - לא מוצאים אישור על סטטוס האזרחות ברומניה, או שהשם של הסב בארץ שונה מהשם ברומניה) - אז לא.
 

Ian321

New member
עוד שאלה קטנה

מה זאת אומרת סטטוס אזרחות ברומניה?
ועוד דבר.. הוא אומר לי בנוגע לשם הסב, כשהוא עלה לארץ הוא עברת את השם (מ "HORIA ל אורי URI)
זה ישנה?
 
למעלה