שאלה על אורות

אבן חצץ

New member
שאלה על אורות

מישהו שקצת (אבל קצת) מבין בקטנועים, אמר לי, שבשביל שהנורה מקדימה לא תישרף, צריך לכבות אותה על ידי המתג לפני שמכבים את המנוע, ואותו דבר, להפעיל את האורות, רק לאחר שמפעילים את הקטנוע, השאלה היא, האם זה נכון או שזה בילבולי
, כי אני לא חושב שיש הבדל אם אני מכבה את האורות על ידי המתג, או על ידי המפתח בסוויץ'.

daditami

New member
לא צריך לכבות בנפרד

אצלי בקטנוע אין בכלל מתג לכבות את האור, (או שאני לא יודע עליו
), אלא רק בורר בין אור גבוה לרגיל. ברגע שאני פותח סוויץ כבר יש לי אור עוד לפני ההנעה.

liadka

New member
ראיתי קטנוע של הונדה בלי מפסק לאור..

בעיקרות ממליצים לא לתת סטרטר כשהאור דולק . כנראה בגלל שהסטרטר גורם לאי יציבות במערכת החשמל(עליות וירידות) וזה יכול באמת לשרוף את הנורה. מה גם שאם המצבר חלש אז עדיף לתת סטרטר בלי עוד צרכני מתח. האמת שאני לא מכבה אותו , תישרף נורה נחליף.

Tranuc

New member
דבר אחד אני יכול להגיד...

גם אם היא תשרף בגלל זה , אז זה לא יהיה בזמן הקרוב (אם היא חדשה) , אם מכבים בצורה נורמלית אז היא תשרוד שנה , ואם מכבים מה סוויטץ אז היא תשרוד 11 חודשים...

אמת ויציב.

הסטרטר לוקח את כל המצבר וברגע שמדליקים עם אורות המצבר נעשה חלש יותר לכן צריך להדליק רק אחרי שהמנוע פועל. לגבי לכבות לפני שמדומם מנוע--אין לי מושג אם יהיה מפל מתח על המנורה הראשית. אני זוכר בשיעורי האופנוע היו מכבים אורות לפני הדימום מנוע ומדליקים רק לאחר שהמנוע מופעל.

למעלה