שאלה על אוצר החייל

שאלה על אוצר החייל

אני לא מנסה לעשות פרסומת..אבל אני לא מבין. למה שבנק יהיה מוכן לתת לי ערך של 3 משכורות הלואה..(מנימום משכורת 4000). ללוא ריבית וללאו הצמדה ?? וכל זה רק עלמנת שאפתח חשבון אצלו. זה לא כסף "חינם" ?? כסף עולה כסף...

בנק אוצר החייל

על פניו הדבר נראה בסדר. הפטור מריבית שקול למענק בגובה של כ - 1,000 ש"ח בהלוואה של 18,000 ש"ח, מתנה בהחלט נאה. אבל תבדוק באיזו עמלה כרוכה העמדת ההלוואה - בבנק נוהגים לגבות עמלה חד פעמית בסד"ג של כמה מאות שקלים על העמדת הלוואה וייתכן וחלק מהריבית "גולגל" וצורף לעמלה זו (רק השערה שלי היות והעמלה אינה מוזכרת כלל בעלון הפרסומי). מה עומד מאחורי היוזמה השיווקית הזאת? אם קראת את ניתוחי הדו"חות הכספיים של הבנקים לרבעון הראשון כפי שפורסמו לאחרונה, יכולת לראות שעיקר רווחי הבנקים כיום באים ממשקי הבית דהיינו מגזר השכירים אשר שומר על יציבות יחסית ונתון פחות לזעזועים כלכליים לעומת המגזר העיסקי. לפיכך הבנקים מנסים להגדיל את חלקם בקרב מגזר זה, גם אם זה כרוך בעלויות ראשוניות וזאת מתוך ראייה עתידית. קיימת סיבה נוספת, ספציפית לבנק אוצר החייל: בנק זה התמחה במשך השנים במתן שרות לאוכלוסיית משרתי הקבע כפי שבנק "מסד" התמחה במתן שרותים לציבור המורים. בנקים "ייעודיים" אלה שואפים לפרוץ החוצה ולתת שרותים לכלל האוכלוסיה, הן כדי להגדיל רווחים והן כדי למנוע את מיזוגם לתוך הבנקים הגדולים, תופעה שהחלה לאחרונה (ראה בנק אמריקאי ישראלי ובנק קונטיננטל). בסיכום - בדוק היטב גם את האותיות הקטנות ואל תהסס להתייעץ אם תגלה פרטים נוספים וד"ש לעיר אילת. מיכאל

למעלה