שאלה על אופציות...
שאלה קצת מפגרת, מה ההבדל למשל ביו "ביו לייט מניה" "לבין ביו לייט אפ"
הבדל בין מניה לאופציהשאלה על אופציות...
ואם אני קונה ב X את האופציה היום ..הבדל בין מניה לאופציה
מניה זה חלק בחברה. כתב אופציה (ולא אופציה) שאתה שואל לגביו מקנה לך למעשה את הזכות לרכוש את המניה תקופה מסויימת ובמחיר מסויים. אותו כתב אופציה יכול להיות חסר ערך בתום תקופת המימוש במידה ומחיר המימוש גבוה ממחיר המניה ויכול להיות שווה הרבה יותר כסף אם המניה עולה ומחיר האופציה בהתאם ובתוספת מינוף. לדוגמא: מחיר מניה X הוא 1000 נק' מחיר האופציה עם מחיר מימוש 1100 ופקיעה תוך שנה על X הוא 50 נק'. אם בתום שנה המניה תעלה פחות מ-10% כלומר תגיע עד ל-1100 נק' האופציה לא תהיה שווה כלום מאחר ומחיר המימוש שווה למחיר המניה. אם האופציה תעלה ב-50% לדוגמא אז שער המניה יהיה 1500 נק' והאופציה תהיה שווה 400 נק' (1500-1100) ומכאן שהתשואה על האופציה תהיה 700%. זה העיקרון אבל כמובן שהדברים בפועל קצת יותר מורכבים...
אז הרווחת 50 שקל.ואם אני קונה ב X את האופציה היום ..
למשל והיא עולה ב 5% ואני מוכר אותה. מה הרווחתי. נגיד שקניתי ב 1000 ש"ח
תודה רבהאז הרווחת 50 שקל.
האופיה היא נייר ערך סחיר בדוק כמו מניה. רק שיש בה מינוף ולכן אם מניה עולה יש סיכוי שהאופציה שלה תעלה יותר הרבה. כמובן שזה גם לכיוון ההפוך אם מניה יורדת האופציה שלה יורדת יותר.
כמו שיאיר כתב האופציה שכירהואם אני קונה ב X את האופציה היום ..
למשל והיא עולה ב 5% ואני מוכר אותה. מה הרווחתי. נגיד שקניתי ב 1000 ש"ח
בהחלטכמו שיאיר כתב האופציה שכירה
כלומר המחיר תלוי בציפיות המשקיעים או בקיצור בקונים והמוכרים. יכול להיות שהאופציה מתומכרת גבוה לדעת המשקיעים ואפילו שהמניה עולה אין קונים שמוכנים לשלם מחיר גבוה יותר. שים לב, בשוק הזה הרבה פעמים עושים מניפולציות כי יש פערים גדולים בין ההיצעים לביקושים ובמיוחד כשהשכירות נמוכה. לכן צריך גם סבלנות וגם הבנה שמה שאתה מחזיק אתה מאמין בו ומודע לערכו בעיניך. לא צריך לתת לשער הנוכחי להטעות אותך בנוגע לערך האמיתי בעיניך. אבל חשוב גם להבין את הסיכון שבעניין.
עוד טריקבהחלט
כדאי לסחור במניות וללמוד איך עושים את זה כמו שצריך לפני שנכנסים למסחר בכתבי אופציות או במניות שימור או מניות מהשורות האחרונות. יש שם מרווחים גבוהים בין הצע לביקוש ומשקיעים מתחילים יכולים ליפול שם על כל מיני טריקים. רשימת טריקים שאני למדתי רק מהתבוננות אני עדיין לא משקיע במניות האלה וגם לא נראה לי שאני הולך להתחיל מתישהו בזה. 1. הרבה פעמים ברשימה של המניות והאופציות שעולות המון רואים איזה אופציה שעולה 70% או 80% למשל אם תסתכלו היום יש אופציה שנקראת ביו ויו אפ 1 שעלתה 45%. אם תסתכלו מה העלה אותה תראו עיסקה אחת בסכום של 700 שקל. בקיצור היא לא עלתה ולא נעליים. 2. הרבה פעמים רואים מניות שעולות המון 40% ביום ואז קונים גם כן מתוך מטרה ולא מסתכלים על הסחירות שלהם, בסוף הסחירות היא כל כך נמוכה שאם בטעות קניתם ב20000 שקל שזה משהו שגם כן אני רואה פה שאנשים עושים בלי שום ידע זורקים 20000 שקל על מניות כאילו שאי אפשר להפסיד במניות... אז אתם יכולים לשכוח מלמכור את המניה. 3. מניות שימור ניתן לסחור בהן רק עד 10:30 ואם אני לא טועה אפשר לעשות רק עיסקה אחת שם ביום. נותנים הצע ומנסים להיפטר ממנה. שימו לב שבעדירון היום לא היתה שום עיסקה ככה שלא משנה באיזה סכום אתם תנסו למכור, לא יתבצעו עיסקאות. דרך אגב למי שלא יודע האות ש שמתווספת לחלק מהמניות מציינת שהמניה נמצאת ברשימת השימור. בהצלחה
עושים את הדברים האלה?עוד טריק
למלא את טור הביקושים בביקושים במרווחים גדולים ובכמויות קטנות כדי להשרות אווירה של ביקוש, ואז אחרי שבוצעה קנייה, למכור במארקט כמות יותר גדולה מהכמות שבביקושים ולהוריד את המחיר במספר דו סיפרתי של אחוזים בפעולה אחת, דבר שמפחיד מאוד את הבלתי מנוסים ויגרום להם למכור במחיר הביקוש הקרוב ביותר.
אל תשכח שברצף אתה צריך 2000עושים את הדברים האלה?
עושים את זה בטופספין כל הזמןאל תשכח שברצף אתה צריך 2000
שקל לכל שיכבת ביקוש...
מה לא הבנת?מה כוונתך?
מהיכן הוא הסיק שבטופספין עושיםמה לא הבנת?
את הטריק? או את העובדה שעושים את הטריק הזה בטופספין כל הזמן?
תסתכל על העסקאות של הימים האחרוניםמהיכן הוא הסיק שבטופספין עושים
את זה? (ואגב, בטופספין בשנה האחרונה יש עליות של עשרות אחוזים...)
אפציה היא זכות למניה.שאלה על אופציות...
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.