שאלה על אוסטרליה

escape20

New member
שאלה על אוסטרליה

כמה זמן יכול לקחת טיול שמכסה באופן כללי את אוסטרליה (כולל צלילה בשונית) וחלק מניו זילנד?

Yo-man

New member
מה זאת אומרת חלק מניו-זילנד ?

אם אתה כבר מגיע לניו-זילנד, חבל לטייל רק בחלק ממנה. חודשיים יכולים להספיק לטיול מקיף בניו-זילנד, 3 חודשים יאפשרו לכסות הכל ולנוח ה ושם. זה לא זול אבל זה הטיול הכי יפה שאתה יכול לארגן לעצמך. לגבי אוסטרליה - 3-6 חודשים מספיקים לכל היבשת, תלוי כמה אתה רוצה להיזרק בחופים או כמה אתה רוצה לקרוע כבישים. אם אתה רוצה להגיע למערב (פרת') או לארץ התנינים בצפון מזרח... 3 חודשים מספיקים לכל הסיבוב של: סידני, מלבורן, אדלייד, כביש האוקינוס, בריסבן, קיירנס, שבוע של ספארי צלילות, שבוע של ספארי גלישה (מאוד מומלץ גם למתחילים), דארווין ואולורו (הסלע בשמו העכשיוי). ב-6 חודשים תוכל גם לנוח בדרך, לקחת את הזמן, לעצור בעיירות נידחות שמוצאות חן בעינייך (כמקובל) ואולי אפילו למצוא עבודות מזדמנות (לא שאני ממליץ על זה). אבל אל תוותר על שום חבל בניו-זילנד על חשבון עוד נסיעה של 12 שעות באוסטרליה לראות איזה סלע עקום, יער גשם, קנגרו משונה או תנין לבקן. החוויה באוסטרליה היא המרחבים והזמן, בניו-זילנד זה הנופים והאנשים.

kogawa

New member
סליחה על שאלת תם

בתאור אוסטרליה לא התייחסת למדינה קטנה בשם טסמניה. האם לדעתך היא לא ראויה לביקור? האין זהו המקום היפה והמרתק ביותר באוסטרליה כולה?

Yo-man

New member
צודק, טעות שלי.

לא ביקרתי שם בעצמי ומכאן מקור הטעות. בהחלט שווה טזמניה, רק שאין לי מה לומר יותר מזה.

natyh

New member
יומן מסע בטסמניה

יובל לבקשתך : שלא הובעה למעשה ויותר עבורי הרי היומן המלא . ואפרופו טיולים ארוכים ראה מה כתבתי על היפני , לפני מספר עמודים בקישור לתחרות הסיפורים ,וברכה לזוכה (לונדון). נתי

ddolphin

New member
מניסיוני אני יכול להגיד לך ...

שזה מאוד אינדיבדואלי .... לכל אחד יש את הסגנון טיולי שלו ואת הקצב שלו .... אתה יכול להתקע במקום מסויים רק בגלל שטוב לך ותמצא שם את החברים של החיים שלך ... לדעתי אל תעשה יותר מידי תוכניות ופשוט תזרום עם החיים....! לי לקח ניו-זילנד 6 חודשים כולל עבודה בחוות (לדעתי לא לוותר על זה) ואת הרוב עשיתי בטרמפים. אוסטרליה עשיתי ב 5 חודשים וזה רק חצי ... ויש לי תוכניות להגיע גם לחצי השני עם רכב שטח משלי !! רוב הישראלים שעושים את המסלול הקבוע! ... כמו שכתוב בכל אתר, להם זה עורך שלושה חודשים לניו-זילנד ו 3~5 חודשים לאוסטרליה. אישית ..... לדעתי יש המון מה לראות וזה לא מספיק זמן - כמובן שזה גם תלוי בתקציב שלך ובסבלנות שלך ! יום טוב שיהיה

Yo-man

New member
"המסלול" של ניו זילנד

לוקח חודש - חודש וחצי. הויזה שמקבלים בכניסה לניו זילנד היא ל-3 חודשים, ואם לא עושים מאמץ להאריך אותה או שלא יוצאים מהמדינה וחוזרים - זוהי מגבלת הזמן. ניו זילנד כל כך מסודרת, שהמסלול הוא לא של ישראלים אלא הוא כמעט הדרך היחידה לעבור ממקום למקום. דבר נוסף - ללא אישור עבודה מסודר לא הייתי ממליץ על עבודה בחוות. החוויה נפלאה (גם אני חטאתי בזה), אבל הסיכון שיעיפו אותך מהמדינה מול הסכום הנמוך שמקבלים על העבודות בחוות צריך להיכנס למערך השיקולים.

ddolphin

New member
אני עבדתי בחינם ב WOFFF

וזה חוקי ומותר לכל תייר !! ואם חשקה נפשך לעבוד בשביל כסף אתה רק צריך להוציא TAX NUMBER, תשאלו ב INFO איפה אפשר לעשות את זה .. כל אחד יכול להוציא ... יש לזה מגבלות, הכל יסבירו לכם. חודש וחצי לא מספיק לניו זילנד .. אלה אם אתה רץ על הכבישים. ניו זילנד זה גם טרקים מדהימים, ולפעמים אתה צריך להמתין כמה ימים עד ש שמזג האוויר מאפשר. לןדעתי מינימום לניוזילנד שלושה חודשים תהנו

billy milligan

New member
אני טיילתי בנ"ז

רק 6 חודשים אבל זה היה בטרמפים כולל 2 WWOOF והמון טרקים ועדיין יש מקומות שאני רוצה לחזור אליהם אבל גם פגשתי אנשים שאחרי שבוע אמרו זה לא בשבילי. זה עניין של מנטליות. לקח לי בערך שבועיים להתחבר למקום ולהבין מה קורה, ואח"כ היה קשה לעזוב.

למעלה