אצלנו, האיסוף הזה נותן לו בטחון../images/Emo13.gif
ולפעמים זה נחמד ולפעמים פחות. כל בוקר הוא הולך לגן עם משהו שלו מהבית. לרוב זה צעצועים קטנים שעליהם הוא שומר מכל משמר. הוא היה מטייל איתם כל היום וזה היה מקשה על השילוב. היום הוא יודע לשים אותם במגירה שלו בגן, וכך גם קל יותר למצוא אותם אח"כ. כשהוא היה מגלה עניין במשהו אחר, הוא היה משאיר אותם איפהשהוא ואח"כ היה צריך לחפש אותם, כי אחרת הוא היה היסטרי.. יש לו בעייה כשהם חשופים לילדים אחרים, כי הוא לא מאפשר לשחק איתם, והוא קנאי להם מאד... עם החפצים\צעצועים הוא הולך למיטה ולפעמים המיטה שלו נראית כמו חדר המשחקים ואז אנחנו מנסים להשאיר שם את המינימום, מה שממש חשוב לו באותו היום. יש לו בעייה עם משחקי המחשב כי אותם לא ניתן לקחת...
והוא היה מתעורר ובודק שמדגסקר שלו או איתמר נמצאים בשבילו במחשב... כל פעם יש משהו שמעניין אותו ואז הוא "נדבק אליו"- אוניות, סירות, מטוסים, מכוניות בגדלים שונים, צעצועי קינדר, תיק עם חפצים קטנים, ארנקים מיוחדים שאסף ומילא אותם (בתקופה ההיא נכנסתי להכל בשני שקלים וקניתי לו, כי הוא היה לוקח לי את הארנק), בובות קטנות, צעצועי מים ועוד כהנה וכהנה. אני יודעת שזה מקנה לו ביטחון ותחושת שליטה. עם רוב הצעצועים יש לו משחק פונקציונאלי ולעיתים סימבולי ראשוני. אנחנו משתדלים להרחיב את המגוון. עצם ההימצאות שלהם מאפשר היום הרחבה במשחק, כי פעם הוא ממש לא היה מוכן להרחיב. עם הסירות למדנו מונחים כמו צף, שוחה וטובע וניסינו אותן באמבטיה קטנה (שגם אותה לקח למיטה...) ובכנרת. אני מציעה לך לנסות גם למצוא משמעות או משחק עם אחיך, לחפצים שלו, מבלי לפגוע בתחושת השליטה שלו בהם. הפינה שאליהם הוא אוסף, היא כנראה הפינה "שלו", בהגדרתו. ילד אחר שלי, היה מסדר את הדברים לפי איך שנראה לו, כמו בריח הנעילה של הדלת שצריך להיות מאוזן ולא מאונך, או כל מיני סידורים כאלה. זהו אלמנט אובססיבי וצורך בשליטה. היום, זה כמעט לא קיים.
שתהיה שנה טובה
תלמה.