שאלה על אוטומט

יוגי בר

New member
שאלה על אוטומט

אמרו לי שזה "לא בריא" להעביר לניוטרל באוטומט, ברמזור לדוגמא. נכון? לא נכון? מה התשובה ומדוע אני סתם מעביר כי משעמם לי וחסר לי הידית הידנית להעביר וזה המינימום שיש לי (למרות שאני נהנה לנהוג בלי קלאץ´) וזה מביא אותי לשאלה נוספת: ראיתי אצל אוטו של חבר שלי, פסאט חדשה, יש שתי אפשרויות הילוכים אוטומט (D,4,3,2) ויש אפשרות להעביר את הידית ימינה ואז להזיזה למעלה ולמטה לפי = ו -, שהם כמו הילוכים ידניים. השאלה שלי היא האם יש מכוניות שיש להם ידית הילוכים ידנית, אבל הם לדוגמא חסרי קלאץ´, ואם כן כמה אמינה תיבת ההילוכים הזו? תודה

rtwingo

New member
תשובות...

זה נכון- להעביר לN בעמידה בתיבה אוטומטית מאיץ את השחיקה של התיבה, ומזיק- עדיף להשאר בD. לגבי התיבה בפאסאט- מדובר בתיבה אוטומטית לחלוטין, שיש לה אפשרות העברת הילוכים ידנית שנקראת טיפטרוניק. כמו כן, ישנן תיבות ידניות שמתאפשרת בהן העברת הילוכים ללא קלאץ´ (שאין בהן קלאץ´, בעצם) - דוגמת הסלספיד של אלפא, שם המצמד הוא חשמלי, אבל כל השאר הינו ידני (ובנוסף יש מוד אוטומטי לחלוטין, שהוא קצת מגושם). מה שראית בפאסאט זה תיבת טיפטרוניק, שהיא אוטומטית לכל דבר, והיא בעצם הגרסה ה"יוקרתית"/נוחה להעברת הבורר מD ל3 או ל2 בקו ישר במוט אוט´ רגיל. תיבות ידניות ללא קלאץ´ הן תיבות ידניות שהמצמד בהן הינו חשמלי וההעברה נעשית ידנית עם מוט/כפתורים. תיבות שכאלו קיימות, בין השאר, בטווינגו של רנו (Easy,קוויקשיפט) ואלפא רומיאו (סלספיד). אבל בינינו... מי צריך את זה, כשיש שני ידיים ושתי רגליים, הא?

עתיד©

New member
שאלה על סלה ספיד

מה קורה אם אתה מאיט בהילוך גבוה (במוד ידני כמובן) ומגיע למצב שצריך לעשות "פעולה" כדי שהמנוע לא יכבה (נגיד מהירות 30 בהילוך רביעי או שלישי) התיבה תוריד הילוך לבד, או פשוט תכניס קלאטץ´ ? ותתן לך לדדה בניוטראל עד שתוריד הילוכים להילוך "הולם" את המצב ?

rtwingo

New member
האיטלקים חשבו גם על זה...

התיבה מורידה לראשון בעצירה ו"לוחצת" על המצמד (גם אם לא הורדת לראשון בעצמך)

© DrorZi

New member
כמה דברים על תיבות

אין שום נזק במשחק כזה (D -> N -> D ) וחוזר אם זה נעשה בסל"ד סרק. (נהפוך הוא, אני יכול להביא הסבר גם למה זה כן בריא) הסלהספיד תלחץ על הקלאץ כל אימת שהסל"ד נמוך מאלף ומשהו עבור הילוך נתון (לא יודע כמה, לא עניין אותי) היא תוריד הילוך במצבים קיצוניים בלבד, ז"א מרביעי לשני אם אתה זוחל ממש ויש סכנה שבחיבור קלאץ המנוע ידומם ולראשון רק בעצירה מ-ל-א-ה (אחרת היא תוריד לשני) היא לא תוריד הילוך אם תהיה על רביעי ב 1700 סל"ד גם אם תנסה להוציא את דוושת הגז לצד השני של הרצפה, יתכבד אדוני וילחץ על הכפתורים.
דרור זי.

rtwingo

New member
זה דוקא כן מזיק...

השחיקה שנגרמת במעבר כזה איננה בריאה לגיר, היה על זה דיון שלם עם מושיקו בנטקאר, וגם מבחינה הגיונית- העברה מN לD- כל אחת שכזו הינה "מכה" לתיבה, ולא מומלץ לשחק ככה בכל רמזור ורמזור- זה פשוט לא בריא לגיר.

© DrorZi

New member
ומה הידע המקצועי של מושיקו ../images/Emo35.gif

משיחה עם כמה אנשים אחרים מאלה שלך(בינהם מהנדסי מכונות ומשפצי גירים) עולה דווקא תמונה הפוכה, השחיקה הינה אפסית אם קיימת בכלל, היא לא מקצרת את חייו של הגיר ולו בק"מ בודד ואף להפך, אינה מחממת את שמן הגיר בעמידה מושכת. מעניין שאופל הגירים החדשים משחררת ל N בכל עצירה הארוכה מ 4 שניות.
דרור זי.

rtwingo

New member
למיטב ידיעתי,

ונא לא לתפוס אותי במילה, אני לא מחפש פה לפאר את שמו של מושיקו (בלשון המעטה)- אבל ככל הידוע לי, הוא ניהל את אחד ממוסכי רשת צמפיון בעבר (כבר מחשיד
), והוא מתעניין בתחום- משהו כמו איציק, אבל מבוגר ומנוסה יותר. שוב, אני לא ערב לדבריו- אבל הם נושאים בהם הגיון. כל העברה מN לD במגאן, למשל אבל לא רק- מלווה במכה חזקה של כוח לגיר, דבר שהוביל/מוביל לאותה תקלה אופיינית של בעיית השילוב לD (הגיר לא משתחרר מN) במגאן שהיתה לי.

© DrorZi

New member
ואני נשאר בעמדה הפשוטה של:

אם זה מזיק אז למה אופל משתמשים בזה
או מה שונה הגיר של אופל מכל גיר אחר
דרור זי.

rtwingo

New member
מה הקשר בין מחט לשחת?

השימוש של אופל בזה הוא למען אכות הסביבה. כמו כן, מערכת שעושה את זה בצורה -יעודית- ולא בדרך לא דרך, כנראה שראויה להתייחסות. אני אישית לא מכונאי, ולא מתיימר לדעת אם או לא זה מזיק- אני מביא דברים בשם אומרם. אגב, ויכוח על גיר אוטומטי, זה לא בערך כמו להתווכח מה עדיף: אלמרה או לנטיס?

be_roo

New member
לא נראה לי הגיוני

עוד לא שמעתי על יצרן של איזשהו מוצר שימליץ ללקוחות שלו דרך שימוש שהיא אולי ידידותית לסביבה אבל מזיקה למוצר באופן שבסופו של דבר מזיק לכיס של הלקוח, דבר שבדר"כ מוביל לזה שהלקוח יעדיף מוצר מתחרה.

rtwingo

New member
ובגלל זה אני חושב...

שהמערכת באופל, בנוייה בצורה כזאת שלא גורמת לנזק, כמו שמערכת הכיבוי בעצירה וההתנעה מחדש- שוב, בשביל לחסוך בדלק לא גורמת לנזק- לעומת כיבוי והתנעה בלי סוף ברכב "סטנדרטי"... בכל מקרה, הרבה לקוחות מעדיפים את מה שבטרנד- הווה אומר אכות הסביבה, במיוחד אם אף אחד לא טרח לספר להם על הנזק שנגרם לתיבת ההילוכים שלהם- אבל שוב, אני לא חושב שהמערכת היעודית של אופל (או של כל יצרן אחר) גורמת לנזק לא לתיבה, ולא לסטארטר.

שי ©

New member
רועי, נהגת באופל אוטומטית?

מנסיון עם ווקטרה אוטומטית, ביציאה חזקה מרמזור התיבה לא מצליחה להעביר ל-D והתוצאה היא מעין "פרפור" שנמשך כמה מטרים. גם בתמרוני חניה התיבה יוצאת ונכנסת ל/מניוטרל ללא הרף, מה שנראה לי כלא בריא במיוחד. קח בחשבון שכאשר הנהג יוזם את ההחלפה הוא דואג שההילוך ישתלב כשרגלו על הברקס, אך באופל ההילוך לעיתים משתלב עצמאית והתוצאה היא מכה בהעברה. לדעתי, הפונקציה הזו היא מטרד רציני שגם יגרום לקיצור חיי התיבה. שי

rtwingo

New member
נהגתי באסטרה האוטומטית,

אך אינני יודע אם יש שם "סידור" שכזה- לפי מיטב הבחנתי לא היה שם מנגנון שכזה, והתיבה התנהגה כרגיל. אני לא סומך על המנגנון הזה במיוחד, ובכלל, בשביל מה צריך את זה כשיש שלוש דוושות?

חיים S

New member
כבר 12 שנה שאני..

מעביר מ- D ל-N ברמזור כדי שאני לא יצתרך ללחוץ על ברקס בסיטרואן BX שנת 88 שלי ואף פעם לא היתה לי בעיה עם הגיר. אז לשיקולכם.

itzik93

New member
למיטב ידיעתי...(2)

יצרני הרכב כותבים בספרי הרכב שלהם שמומלץ להעביר את בורר ההילוכים ל N בזמן עמידה ממושכת מאוד ברמזורים או בפקקים. הטיעון המקצועי להמלצה הנ"ל בא כתוצאה מהתחממות של הגיר... כאשר הרכב עומד משולב בהילוך, השמן מתחכך ומתחמם ועקב כך נגרם בלאי מואץ. הרדיאטור הקטן שמותקן בחזית הרכב, שתפקידו לקרר את השמן גיר, אינו אפקטיבי בזמן עמידה כי אין שום אויר שמקרר אותו (הוא אפקטיבי יותר בזמן נסיעה - ולא בעמידה). בשנים האחרונות יצאה אופל עם תיבה שמעבירה ל N אוטומטית בזמן עמידה - החיסכון בדלק היה "עצום" - 3%
לא לשכוח שבעשור האחרון רוב הרכבים הם בעלי הזרקת דלק, מה שפתר את תיבות ההילוכים האוטומטיות ממכת כח אדירה שהיתה נגרמת כתוצאה מצ´וק אוטומטי/רגיל שהיה מחזיק את המנוע ב 1500-2000 סל"ד כשהוא קר. רוב הרכבים המוזרקים נמצאים בד"כ על 1200-1300 סל"ד (לכל היותר) כאשר הרכב מותנע בבוקר או במזג האויר קר - ולאחר מכן יורדים אט אט ל 800 סל"ד. ב 800 סל"ד הגיר כמעט ואינו מקבל שום מכה - והשילוב נעשה רך ונעים. הבעיה של הישראלי המצוי אינה נעוצה דווקא בעניין שילוב ל N ברמזור או "מכה" שמקבל הגיר כתוצאה מכך - אלא בהזנחה של השמן גיר והמסנן שלו... מה שגורם לעומס גדול יותר מהממוצע בגיר, הצטברות של ליכלוך ואבק וירידה בכושר הסיכוך של השמן (שנשרף לאט לאט ונהיה שחום) - מה שגורם לאט לאט להעברות הילוכים לא חלקות במיוחד... בגלל זה תמיד שומעים על הרבה חבר´ה שנוטים לשפץ או להחליף תיבת הילוכים אוטומטית בטרם עת. איציק

ish996

New member
שכחתם משהו חשוב../images/Emo73.gif

העברה ל N ברמזור אומנם מבטלת את הצורך ללחוץ על הבלם אך מנטרלת לחלוטין את האפשרות להתחמק מפגיעה על ידי הזזת הרכב (לדוגמא כאשר מגיע רכב מאחור!) ולכן רצוי להישאר ב D , לא בגלל שזה גורם\לא גורם לנזק לעבור ל N פשוט עצם ההמצאות ב - N מסוכנת.

חיים_K

New member
מסוכנת ?

במה זה שונה משילוב לניוטרל בזמן עמידה ברמזור ברכב ידני ? או שאתה מציע שנשב עם קלאץ´ לחוץ ברמזורים, כי אחרת זה מסוכן ? כן, יש סיכון מסויים בזה שלא תוכל להזיז את הרכב בזמן, אבל זה רלוונטי בעיקר אם אתה האחרון בתור, ובכל מקרה מדובר בסיטואציה נדירה למדי.

למעלה