שאלה על אבחונים...

chasidar

New member
שאלה על אבחונים...

בתי בת 10 (כתה ד) מטופלת ע"י מטפלת באומנות בשל בעיות רגשיות. כבר בעבר הועלה האשרות שלבת ADD או ADHD. המטפלת המליצה לי לעשות אבחון טובה. חברה שלי בתחום שעובדת בבי"ח שניידר מאד לא מחזיקה מהאבחון וגם הצוות אצלם לא. היא אומרת לתת ריטלין ולראות אם יש שיפור. האם יש למישהו ניסיון עם אבחון טובה? כדאי? איזה אבחון כן לעשות? אני גרה באיזור כפר סבא. תודה מראש חסידה

ממליצה כי תגשו לאבחון מסודר אצל

נוירולוג או פסיכיאטר ילדים ונוער המתמחה ב-ADHD.

zivadina

New member
מי שמוסמך לאבחן ADHD זה רופא.

אם את רוצה חוות דעת מקצועית, אל תשאלי כל מיני מטפלות באמנות, אלא תפני לנוירולוג או פסיכיאטר אשר מתמחים באבחון הפרעת קשב ורכוז. חבל להסתמך על עצות חובבניות ולקבל מידע מוטעה ומטעה.

דליה.ד

New member
שלום לך וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אבחון הפרעת קשב וריכוז הוא תהליך מסודר הכולל מספר מבחנים, ראיונות, תצפיות ובדיקות. נכון, חשד להפרעה יכול להגיע מכל מיני אנשי מקצוע המטפלים בילדה, אבל אני הייתי רוצה לשמוע את המחנכת לפני שאני פונה לאבחון. מבחן טובה הוא מבחן ממוחשב הבודק מספר מימדים של קשב. הוא רק מבחן אחד מתוך בטריית האבחונים והוא נערך בתנאי מעבדה כאשר הילד יושב לבד בחדר מול מחשב. זהו לא המצב הטבעי בכיתת הלימוד (מן הסתם....) ולכן צריך לקחת אותו בפרופורציה ולהחשיב את המבחן בהערכה הכוללת. אני מצרפת קישורים: מורה נבוכים להורה המתחיל

למעלה