שאלה עלייה במסה:

ARIEL LOUZON

New member
שאלה עלייה במסה:

היפרטרופיה=עלייה בנפח+גודל? הכוונה היא האם השריר גדל ומתנפח?

וואלה מנצל"ש

משהו שענין אותי לדעת האם יש קשר בצורת האיכלה של הנבאדם לגדילה שלו כיאלו בנדאם שאוכל מהר או בנאדם שאוכל לאט עם זה קשור או שזה לא ממש משנה אני אוכל מאוד מהר ותמיד היו אומרים לי תאכל לאט זה לא בריא

MidNight Flame

New member
אכילה לאט עוזרת כדי

גם לעשות פירוק ראשוני טוב יותר של האוכל וגם לשבוע תוך הכנסת פחות אוכל לגוף.

קטריס

New member
../images/Emo45.gifאכילה לאט זה טריק הדיאטה הגדול

ביותר בעולם, ואנשים פשוט לא מכירים אותו. אני מופתע כל פעם מחדש ארוחה אחר ארוחה עד כמה יעיל הטריק הזה. אני בקושי מצליח לסיים ארוחות שפעם היו משאירות אותי רעב.

subotaj

New member
הטריק הכי טוב שיכול להיות זה לשתות

כמות גדולה של מים נגיד כוס- 2 לפני שאוכלים. פשוט אין יותר טוב ויעיל מזה.

MidNight Flame

New member
לא'דע, לא עושה לי כלום, אחרי 2...

כוסות מים אני עדיין אוכל את הכמות הרגילה בלי קשיים מיוחדים

קטריס

New member
עזוב אותך. סיגריה ואספרסו ואתה

מסודר. או, אם אתה חייב, מסטיק ניקוטין. אני משתמש בזה עכשיו, ובשילוב עם קפאין זה מאוד יעיל בשליטה על הרעב. ובתור מעשן לשעבר שעישן קופסה ליום, מסטיק-שניים ממש לא מדאיגים אותי בנושא הפסקת השימוש (מקביל ל-2-4 סיגריות בערך מבחינת ניקוטין, רק שבניגוד לסיגריות הניקוטין לא "מכה" לך במוח תוך שניה, מה שגורם להתמכרות הרבה יותר מהירה).

toppp1

New member
היום חוקרים הגיעו למסקנה

שמלבד היפרטרופיה (עיבוי סיבי שריר) ישנו תהליך של היפרפלזיה (היווצרות תאים חדשים). עד כמה שזה נשמע מופרך... מרצים בוינגייט אימתו את התופעה הזו...

קטריס

New member
"מרצים בוינגייט אימתו את התופעה הזו

"? האם למרצים בוינגייט יש התארים הדרושים בפיזיולוגיה כדי לקרוא ולהבין מחקרים בנושא (לא אבסטקרטים, מחקרים) ולהסיק שהמחקר מהימן ושמסקנותיו נכונות? המחקר בוצע על בני אדם בכלל??

toppp1

New member
קטריס אתה לא המצאת את הגלגל

וכן היום נחה בקרב מדענים (לא רק בוינגייט) הדיעה הזו... לפני שאתה מתקבע על דברים שאתה לא בהכרח מבין בהם (לפי הספקנות הגדולה שלך) לך תנבור ותמצא שזה נכון... אני הגבתי בדיוק כמוך ששמעתי זאת...

קטריס

New member
לא טענתי שהמצאתי את הגלגל

ומדוע אתה קובע שהתקבעתי על דברים שאיני בהכרח מבין בהם, כאשר עד היום העובדה היתה שפיצול תאי שריר לא מתרחש בבני אדם אלא רק בחיות? מדוע שלא אגיב בספקנות? ומדוע שזה יתפרש אצלך כחוסר הבנה? אתה יודע מה, אתה צודק. גם לי וגם לך ואני חושד שגם לחלק מהמרצים בוינגייט, אין את הידע הנכון לנבור במחקר שלם על פיזיולוגיה ולהסיק אם הוא תקין או לא. ראה דוגמא - אני בטוח שתמצא מחקר תקין ומהימן שמוכיח שתיסוף בל-קרניטין משפר שריפת שומן. השיפור מוצג כנתון מספרי מסויים. אתה תחשוב וואלה, סבבה, ותרוץ לקנות. אדם אחר שמושכל יותר בנושא ישים לב שהמספר הנ"ל מייצג שיפור כ"כ קטן וזניח עד שעדיף לך כבר לגרד ת'ביצים כדי להשיג את אותן תוצאות מבלי התיסוף. או, למשל, מחקר שמראה שאינסולין אחראי על קליטת קריאטין פוספט ע"י תאי שריר. אתה תסתכל על המחקר ותגיד יופי, סבבה, ותשתה כוס סוכר ענבים בכל פעם שתתסף בקריאטין. אדם אחר שמושכל יותר בנושא יבחין שהמחקר השתמש בתאים במבחנה (המתנהגים באופן מאוד שונה בהשוואה לתאים בתוך מע' הגוף) ובכמויות מאוד רציניות של אינסולין (שלא יכולות לקרות במציאות בגוף האנושי. לפחות לא באופן בריא או משהו) ויסיק כי כניסת הקריאטין לתא השריר כנראה לא תלויית אינסולין. להסיק מסקנות חדות ממחקרים זה לא פשוט. אם היה לך תואר שני בפיזיולוגיה, הייתי מקשיב לך. אם למרצים בוינגייט היה תואר שני בפיזיולוגיה, הייתי מקשיב להם בנושא הספציפי הזה. עד אז, אני אשאר ספקן. להביא לי את המחקר לא יעזור כי גם לי אין תואר שני בפיזיולוגיה.

toppp1

New member
סתם להשכלה

האדם שדיבר על נושא ההיפרפלזיה בתאי שריר שלד הוא ד"ר לפיזיולודיה של המאמץ ז"א לא רק שיש לו תואר שני בפיזיולוגיה הוא גם כתב תזה... וזה למה אני קצת מאמין לו למרות הספקנות שהייתי לגבי זה בדיוק כמוך... ואגב בין לבוא ולהגיד שאדם כמוני יסיק מסקנות טיפשות אלו לבין להקשיב למרצה שלי לפיזיולוגיה של המאמץ אני אישית מעדיף להקשיב למרצה שלי...

toppp1

New member
תיקון טעות

לגבי היפרפלזיה... זיכרוני הטעה אותי (כמו גם אחת המרצות) אבל מבדיקה מקיפה שבדקתי... קטריס צדק!!!! הוכחות לקיומו של תהליך היפרפלזיה בשריר נמצאו אך ורק במחקרים שעסקו בחיות... קטריס קבל התנצלותי... אני יודע גם להודות בטעות כשצריך...

sivtob

New member
MidNight Flame על פי iceq מי שיצא

צנון זה אתה חחחחח... אז תתחיל לשקול מילים לפני שאתה יוצא במחולות על זה שחזרתי בעצמי... לפחות אני מוכן להודות בטעויות...

למעלה