לא טענתי שהמצאתי את הגלגל
ומדוע אתה קובע שהתקבעתי על דברים שאיני בהכרח מבין בהם, כאשר עד היום העובדה היתה שפיצול תאי שריר לא מתרחש בבני אדם אלא רק בחיות? מדוע שלא אגיב בספקנות? ומדוע שזה יתפרש אצלך כחוסר הבנה? אתה יודע מה, אתה צודק. גם לי וגם לך ואני חושד שגם לחלק מהמרצים בוינגייט, אין את הידע הנכון לנבור במחקר שלם על פיזיולוגיה ולהסיק אם הוא תקין או לא. ראה דוגמא - אני בטוח שתמצא מחקר תקין ומהימן שמוכיח שתיסוף בל-קרניטין משפר שריפת שומן. השיפור מוצג כנתון מספרי מסויים. אתה תחשוב וואלה, סבבה, ותרוץ לקנות. אדם אחר שמושכל יותר בנושא ישים לב שהמספר הנ"ל מייצג שיפור כ"כ קטן וזניח עד שעדיף לך כבר לגרד ת'ביצים כדי להשיג את אותן תוצאות מבלי התיסוף. או, למשל, מחקר שמראה שאינסולין אחראי על קליטת קריאטין פוספט ע"י תאי שריר. אתה תסתכל על המחקר ותגיד יופי, סבבה, ותשתה כוס סוכר ענבים בכל פעם שתתסף בקריאטין. אדם אחר שמושכל יותר בנושא יבחין שהמחקר השתמש בתאים במבחנה (המתנהגים באופן מאוד שונה בהשוואה לתאים בתוך מע' הגוף) ובכמויות מאוד רציניות של אינסולין (שלא יכולות לקרות במציאות בגוף האנושי. לפחות לא באופן בריא או משהו) ויסיק כי כניסת הקריאטין לתא השריר כנראה לא תלויית אינסולין. להסיק מסקנות חדות ממחקרים זה לא פשוט. אם היה לך תואר שני בפיזיולוגיה, הייתי מקשיב לך. אם למרצים בוינגייט היה תואר שני בפיזיולוגיה, הייתי מקשיב להם בנושא הספציפי הזה. עד אז, אני אשאר ספקן. להביא לי את המחקר לא יעזור כי גם לי אין תואר שני בפיזיולוגיה.