שאלה/עיצה

hanuka98

New member
שאלה/עיצה

הבן שלי בזמן האחרון מתמזמז עם חבר שלו שכן שלנו. קרה פעם אחת או פעמיים שהם הורידו את החולצה ושכבו אחד ליד השני בדשא והתמזמזו. קראתי לבן וניסיתי להסביר לו עד כמה שניתן שזה לא טבעי ששני בנים ככה נוגעים אחד בשני. הוא שאל למה, ובדיוק להסביר לא ידעתי, ניסיתי איך שהוא לומר לו שיש בנים שהם הומואים (בלי יותר מדי הסברים מה זה), שיש לו ולחבר שלו את אותם האיברים בגוף = איבר המין וזה לא טוב שהם ככה נוגעים. שאם הוא מחבק ילדה בגלל שהיא בת זה יותר נורמאלי. מה אגיד לכם, ממש להסביר היה קשה. הילד אמר בסדר ובזה איכשהו כך חשבתי נסגר העניין. היום , עכשיו שוב הם התמזמזו. כמובן שאבא שלו מטיל את ההסבר עלי. מה עושה? איך מסבירה לו בצורה שהוא יבין שזה לא טבעי? ואולי זה כן טבעי, כל ההתמזמזות הזו? אולי זה חלק מהלמידה שלהם על להכיר? אשמח לקבל עיצה בנושא. שבת נעימה לכולם רוני

hanuka98

New member
אלולי

הבן שלי בן 5.5 . כמוך גם אני דיי לא יודעת מה לעשות. דברתי עם האמא של החבר שלו, הם צדלניקים והדרך שלהם לטפל בנושא היא דרך מכות. כך לפחות האם אמרה לי, שהיא תספר לאבא והוא ירביץ לו.

א ל ו ל י

New member
אוקיי ../images/Emo5.gif

שאלתי כדי לדעת אם בנך בגיל הרך וזו התנסות וסקרנות טבעית , או שהוא בן 17 וייתכן מאוד שהוא הומו. אני לא אשת מקצוע אבל זוכרת שנשאלה שאלה דומה בפורום "חינוך לגיל הרך" #192 והיו תשובות ממש טובות. גיל חמש וחצי הוא ממש צעיר, יש הרבה סקרנות ורוצים לבדוק מה שנראה נעים. ההלם שלי היה לא מהסיטואציה של בנך שטבעית לי (אני עובדת עם הגיל הרך) אלא מתגובתך שמאוד הומופובית. יש לי תשובה שמתאימה למצבים קצת שונים וגילאים קצת שונים (למשל לומר שיש דברים שאולי נעים לנו לעשות אך הם פרטיים ולא מקובלים). בכל אופן תגובה של איום במכות או הענשה היא כמובן שגוייה.

../images/Emo24.gifמנסיוני עם בני

שהיום הוא נשוי ואב מאושר לשלושה ילדים,אין לך מה לדאוג בגיל הזה. ראיתי ולא העלתי זאת לדיון בגיל שציינת והילד גדל לתפארת מדינת ישראל והוא כמובן עליז אבל מסיבות שאינן קשורות למה שאת רומזת...........

א ל ו ל י

New member
אוקיי עכשיו אני רואה את הודעתך

הראשונה מול העינים... ראשית מה זה בדיוק "מתמזמז"? אולי אלו דברים שנורמליים בגיל הרך ובראייה שלך לא נורמלים? דבר שני, קצת חורה לי ההסבר ש"שני בנים זה לא נורמלי" ואני מבינה ממה שאמרת לו שאם זו היתה בת זה היה מקובל בעיניך? גם להיות הומו או לסבית זה נורמלי, אולי פחות נורמטיבי. ככה שללמד ילד כבר מגיל צעיר שלהיות הומו זה לא נכון או לא נורמלי, נשמע לי שגוי. אני במקומך הייתי מתייעצת בחינוך לגיל הרך. לי זה נשמע התנסות וסקרנות טבעית והייתי עוזבת את זה.

hanuka98

New member
אלולי הכוונה

בלומר לו שזה לא נורמאלי = ללא טבעי. זה לא יפה להגיד אבל כן, שני בנים או שתי בנות כזוג לא נראה לי באופן אישי טבעי ונורמאלי. קצת קשה לי לקבל את זה אבל יכולה לחיות עם זה . אין לי תשובה ללמה שלו. אני מרגישה חסרת אונים, לא יודעת מה לענות. סקרנות, סבבה, יודעת שיש , עם עצמו, הוא ואחותו בת 3.5 נגעו אחד בשניה בסדר, מקובל עלי, אבל עד הגבול שלי. אם זה באמת קטע של הכרת גוף האדם וכל הקשור בזה, אז ניחא, אבל אני בכל מקרה רוצה שתהיה לי תשובה מספיק ברורה לו כדי שידע שסקרנות זה דבר אחד ולהמשיך כל הזמן לעשות את זה עם החבר זה דבר אחר. אני לא הומופובית ודיי וזורמת בדברים האלו ולוקחת לתשומת ליבי עיצות שנותנים לי. כך זה היה כששאלתי לגבי המעבר לדירה שעכשיו נמצא בהילוך גבוה וכך זה גם לגבי הנושא הזה. ברור שאתייעץ עם הגננת אבל העדפתי לשאול פה בפורום לפני כן ולראות מה אתם חושבים.

hanuka98

New member
עוד משהו לגבי

המכות, זו לא אני שאמרה שאכה אותו ,אלא אימו של הילד הצד"לניק. ואני אמרתי לה שמכות זה לא פתרון לשום מצב ובמיוחד לא לדבר כזה. שוב זה בגלל חוסר הידיעה איך להתמודד מצידה.

א ל ו ל י

New member
קודם כל תודה על ההבהרה../images/Emo140.gif

אני לא יודעת איך עושים חיפוש בפורומים אבל חשבתי על זה הרבה היום, כי אני זוכרת שירשור דומה ב"חינוך לגיל הרך". את רוצה לנסות לפנות גם לפורום הזה? אולי במסר אישי ללאה שהיא מנהלת הפורום ובחורה ממש ממש נחמדה?

למעלה