שאלה עינינית לי היום .............

שאלה עינינית לי היום .............

בשבועיים האחרונים עומר ודנה גילו יותר ויותר את ענין הזחילה ומאז הם מתחילים לטייל בכל הבית כמובן אין לי בעיה עם זה להפך רק שהם מלקקים את הרצפה באהבה רבה וכל דבר אחר שנקרא בדרכם 1. הרצפה לא נשטפת כל יום - זה נורא?????????????? 2. האם צריך כבר עכשיו להגדיר להם גבולות במה מותר לגעת ובמה אסור או שעדיף להזיז את החפצים שלא רוצים שהם יגעו בהם???????????..

טל של 4

New member
ואם למישהו היה ספק..אז אין ...

כמובן שאני באותה התלבטות, והרי ברור שילדינו בול באותו גיל!!! אז אצלי ההתלבטות טיפה שונה אבל בבסיס זהה. לי מעולם לא היה לול לגדולים. כי ביננו מה הבעיה לשים עין על ילד אחד זוחל, אבל עכשיו כשכל אחת בוחרת כיוון שונה........יתכן ונישבר... שריתוש יקירתי, התחלנו תקופה חבל"זית. אבא שלי תמיד אמר שבגיל הזה רמת החיים עולה.......כי הכל עולה למעלה. קשה ללמד אותם מה מותר ומה אסור כי האסור הופך ליותר מעניין, מה שבאמת חשוב/יקר הייתי מעלימה ומה שלא נורא הייתי משאירה ומתה לראות מה בעלות הניסיון יענו לך (לנו)

דבורי

New member
ברוכים הבאים למועדון הזוחלים

ולשאלותייך: לא, זה בכלל לא נורא שהרצפה לא נשטפת כל יום. תינוקות בגיל הזה לא צריכים סביבה סטרילית. תרימי מהרצפה לכלוך "מגעיל", ותתני להם ללקק. לגבי גבולות, דעתי היא שעדיף פשוט להזיז מהרצפה חפצים שבירים / מסוכנים. הם עדיין לא בשלים לשלוט בעצמם, ויותר מדי "לא" רק יגרום להם לרצות להתנסות עוד ועוד.

keren1

New member
ממרומי גיל שנה וחצי אני יכולה

להגיד לכן שילדי זחלו בכל הבית!! הרצפה נשטפה בתדירות של פעם בשבוע וטאטאתי בערבים. לה היתה לי בעיה שילקקו ויכניסו לפה. בנושא הזה זה הזמן להעלים כל מיני בובות הפתעה של קינדר וכו´ (לדניאל יש צי של בובות של ברבי ותדמינו לכם איזה הפתעה תהיה לה שבעוד שנה שנה וחצי היא תקבל את כל הנעליים שלהן וכל מוצרי הלוואי המינאטורים שלהם).
אצלי הדברים החשובים והיקרים לליבי עלו קומה או הועלמו. עציצים כבר אין לי 3 שנים. אני לא מאמינה שכדאי ורצוי כל היום לרדוף אחריהם ולהגיד אסור או לא! זה פשוט שוחק אותך ואותם (כדאי לשמור את האסור וה לא לדברים חשובים אחרים). אז בעוד שנה נחליף סלון ונקנה מלא עציצים. זה מה שקורה שיש ילדים קטנים בבית. ושוב זאת דעתי הפרטית אני בטוחה שישנם אנשים שלא משנים ולא מזיזים דבר אלא מצליחים להרגיל את הילדים.

תודות על התשובות -../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif

באמת לא חשבתי שיהיה נכון להגדיר להם מסגרות וגבולות כמו שאני לא היתי רוצה שכל הזמן יגידו לי מה מותר ומה אסור והרי נראה לי שבכל דבר שהם נוגעים/חוקרים יש התנסות חשובה והם רק התחילו לגלות את יכולת התמרון במרחבים אז השקטתם אותי והרגעתם מאוד תודה

*שיר

New member
מנסיון של אחרים וממאמרים שקראתי..

דווקא הסטריליות לא טובה לזאטוטים. ילדים שמסתובבים בסביבה סטרילית לא מפתחים את המערכת החיסונית שלהם במידה טובה. ילדים צריכים להתלכלך קצת: להתעסק בחול, לגעת בבעלי חיים, וגם, כן, בלכלוך שיש על הרצפה בבית. קצת לכלוך לא מזיק אלא רק מחשל - בגבולות הטעם הטוב,כמובן ...

tsipi35

New member
בעניין הזחילה...

ככה אני נהגתי: 1. גם אצלי הרצפה לא נשטפת מידי יום וחן ונוי גדלו להפליא (צריך לראות ע"מ להבין על מה אני מדברת) לא קורה שום דבר, הרי אנחנו לא גרים במיזבלה.... 2. אני לא הגדרתי גבולות. ותמיד אמרתי שאני מעדיפה שבבית יעשו דברים שאני לא מרשה לעשות כשאנחנו מתארחים אצל חברים או משפחה - הבנות לעולם אבל לעולם לא נגעו אצל אחרים בבית בשום דבר שביר או משהו כזה כי בבית הכל היה חופשי ואצל אחרים הן כנראה לא מצאו עניין בחפצי הנוי.

כרמית מ.

New member
מצטרפת לנאמר

מבחינת נקיון - כמו שכבר נכתב, קצת לכלוך וחיידקים אפילו מועילים למערכת החיסונית, ואולי זו הסיבה שתינוקות בגיל הזה מכניסים כל דבר לפה... כמובן שלא צריך לתת להם לכלוך בכוונה, וצריך לשים לב שלא יהיו דברים רעילים (בדלי סיגריות (בזחילה בחוץ), חומר ניקוי רצפה...) או קטנים מדי, אבל הכל במידה. אגב, אם שרדתם עד כה בעיקור (סטריליזציה) לבקבוקים - עכשיו אתם יכולים רשמית לסיים, כי זה חסר טעם (גם לפי המלצוןת משרד הבריאות). את המים צריך להמשיך להרתיח עד גיל שנה (כי הכמות שנכנסת לגוף היא גדולה יותר). אגב, בימים יפים, הם יכולים גם לזחול בחוץ, כולל בדיקה בפה של עלים (בתנאי שהם לא רעילים), אבנים וכדומה. זה חלק מחקירת העולם, וזה לא גורם נזק (גם מנסיון). לגבי ארגון הבית - אני חושבת שכדאי לארגן את הבית באופן שתוכלי לאפשר להם כמה שיותר זחילה ללא פיקוח (אם כי צריך להשתדל לפקח כל הזמן), כלומר, להרים או להעלים או לסגור את כל מה שמסוכן או עלול לפגוע או להפגע, כדי שיהיה יותר קל להשגיח על שני זוחלים - ככה גם אם את לרגע לא שמה לב איפה השני, את יודעת שלא קורה לו שום דבר טרגי. כדאי לרדת לגובה שלהם כדי לאתר סכנות, ולשים לב במיוחד לחפצים שהם עלולים למשוך בנסיון להעמד - ועלולים ליפול עליהם. יחד עם זאת, כדאי לאפשר להם מספיק דברים בלתי מזיקים לחקירה, למשל, להשאיר ארון אחד עם כלי פלסטיק, וכדומה, שאליו הם יכולים לגשת. מינימום הגבלות יקלו עלייך (להגיד לא רק מליון פעם ולא 5 מליון) ויקל עליהם לרכוש בטחון ואומץ לחקור ולגלות את העולם.

למעלה