שאלה: עזרה בשיעורים

שאלה: עזרה בשיעורים

קודם כל, אני צריכה לדעת איך אומרים תפוח.? בלי פונטים ביפנית. רק אנגלית.

אוקיי, עכשיו:

תגיד לי אם המשפט הזה נכון: ringo o tabette ii des ka? ie, tabenai ho ga ii des. kore ringo wa midorino sugimasu. מה שרציתי להגיד זה: מותר לאכול את התפוח? לא לא כדאי לאכול אותו. התפוח הזה ירוק מידיי.

furrball

New member
נסיון

.ringo o tabete mo ii desu ka? tabenai hou ga ii desu kono ringo wa midori sugimasu

furrball

New member
בד"כ אם הוא מתאר שם עצם

sugiru (מדי) זה שם פועל, אז לא שמים NO midori no ringo לעומת זאת זה בסדר

dannyshadow

New member
וגם, kono זה לשייכות,

זאת אומרת שכשמתארים תפוח מתחילים בkono במקום kore. :)

מה זה?

אני רק לומדת קורס ראשון בברליץ אז ניסיתי להרכיב משפט מכמה דברים שלמדנו...

אה, אוקיי אבל אני מניחה

שגם כשמשתמשים ב midori עדיין אפשר להבין למה התכוונתי... בכל מקרה, תודה על העזרה :)

hazu1

New member
לא הייתי סומכת על זה

אני לא בטוחה שיבינו את כוונתך. דרך-אגב, לגבי הדקדוק של המשפט האחרון, מכיוון שזה הסבר ל"מדוע לא לאכול" הייתי מוסיפה מילית של הסבר(NO,KARA): midori sugiru no desu midori sugiru kara desu

Navidshi

New member
../images/Emo182.gif kara desu?

אולי "dakara". ושוב, כל השימוש במילה midori כאן לא הולם; המילה לירוק שמתארת ביפנית פרי לא בשל היא, כמו ש-furrball אמר, Aoi. זו משמעות ספציפית. אם תבחרי להשתמש ב-Midori, סביר שהמורה שלך פשוט יתקן אותך.

GnomeBubble

New member
הייתי אומר kara דווקא

בגלל ש-sugiru הוא בכל זאת פועל, ואי אפשר לשים da אחריו. ובגלל שזה מוד רשמי מוסיף desu, ולכן kara desu.

GnomeBubble

New member
קודם כל

אין ביפנית ה' הידיעה, אבל את מתכוונת לתפוח הזה, ולכן "kono ringo". שנית, הביטוי המלא הוא tabete mo ii. אפשר וגם די מקובל לומר tabete ii, אבל אם את רוצה כבר להשתמש בשפה רשמית (עם סיומות desu והכל) אז עדיף אולי לא להשמיט את המילית mo. לכן, גרסה רשמית סטנדרטית תהיה: kono ringo wo tabete mo ii desu ka? ועכשיו, למשפט ההמשך. יותר מתאים לענות לשאלות כאלה עם dame: dame desu yo! tabenai hou ga ii to omoimasu! kono ringo wa aosugiru kara desu. הוספתי to omoimasu ל-hou ga ii, כי אנחנו כבר בקטע של רשמיות, וזה טיפה גס לסיים משפט כזה (שבתרבות היפנית נחשב בתור דעה) בלי להוסיף "אני חושב". אלא אם מדובר במצב שהדוברים לא שווים במעמד, והדובר/ת השני/ה שעונה "לא" היא הדמות הסמכותית (למשל האמא). בכל מקרה, החלק של ה-tabenai hou ga ii די מיותר, כי dame רומז את כל זה באופן די ברור. אפשר להוסיף את זה בכל זאת, אבל רק אם רוצים עוד הדגשה נוספת.

hazu1

New member
זה מאוד לא מנומס

לומר dame desu yo. גם DAME זה ביטוי חזק החלטי וישיר וה-YO עוד מוסיף לו. ויפנית הרי אוהבת עדינות ועקיפות, בעיקר כשהסיטואציה רשמית. במקרה כזה נראה לי יותר מתאים משהו כמו: yaa, mada aoi desu kara, tabenai hou ga ii to omoimasu או אפילו: yaa, mada aoi desu kara,yamete hou ga ii n janai n desu ka סיטואציה כמו שמתוארת פה היא סיטואציה רגישה יחסית, מכיוון שהדובר שממליץ לא לאכול יגרום לאדם השני להתאכזב. הוא צריך לסרב לרצון של אוכל התפוח. סירוב זה משהו שיפנים לא אוהבים לעשות ולכן מבטאים זאת בדרך כמה שיותר עדינה ועקיפה.

GnomeBubble

New member
הממ, צודקת

הלכתי לגמרי מהכיוון של "אמא שנוזפת בילד שרוצה לאכול תפוח" ואז ניסיתי לתקן את hou ga ii עם to omou, אבל בעצם גם dame זה ביטוי קצת חזק. לא הייתי אומר ממש לא מנומס (לפחות תלוי איך אומרים את זה), אבל לא מתאים לסיטואציה רשמית לגמרי.

למעלה