שאלה עוגת ברבי

balabo

New member
שאלה עוגת ברבי

אני רוצה להכין עוגת ברבי ליום ההולדת של ביתי - יש למישהו מתכון לעוגה שתהיה טעימה גם מבפנים וגם לא מתפרקת ותתאים לעוגת ברבי?

ayeletba

New member
מתכון לעוגת ברבי

החומרים: שלב א': 2 כוסות סוכר 1.5 כוסות מים 1 סוכר וניל 2.5 כוסות קמח,א. אפיה - שקית 4 ביצים 6 כפות קקאו 1.25 כוס שמן 1 כפית אבקת סודה לשתיה שלב ב': 4 כפות קקאו 5 כפות מים 4 כפות סוכר 50 גר' מרגרינה 1 סוכר וניל שלב ג': ולציפוי: 2-3 שמנות מתוקות צבע מאכל אדום 200 גר' אבקת סוכר אופן ההכנה: שלב א': ולעוגת הברבי: להכין התערובת דלעיל בכמות כפולה. חצי מהכמות לשפוך לתבנית בבקה משומנת וחצי לתבנית 26 עגולה משומנת. לאפות (בטורבו אפשר יחד) בחום של 170-160 מעלות 45 דקות. שלב ב': להמיס על אש נמוכה לקרם אחיד. מיישרים את תחתית עוגת הבבקה ואת החלק העליון של העוגה העגולה. משחררים בזהירות את עוגת הבבקה מהתבנית. מורחים קרם על העוגה העגולה והוא משמש כדבק. על הקרם הופכים את עוגת הבבקה ונוצרת עוגה מוגבהת בצורת "פירמידה" של שתי עוגות (חרוט). להדק במידת האפשר אחת לשניה (לא למעוך..). שלב ג': להקציף לקצפת יציבה. בעזרת סכין/מרית למרוח על העוגה. על הכל לפזר סוכריות בצבע ורוד ובצבע כסף - כמה שיותר יותר טוב. בשולי העוגה למטה יוצרים "מלמלה" ממרשמלו (או בעברית: קציפת קולן...) - לקחתי ורודים וחתכתי במספריים רטובות לחצי ו"הדבקתי". בחור של הבבקה תוקעים ברבי שהוצאו ממנה הרגליים (גם החיקוי יספק ). להגבהה: לזרוק פנימה מרשמלו ולייצב עם קצפת. מקור המתכון: ayeletba.

shakola

New member
עוד דרך

למרות שכבר הציעו לך כאן מתכונים נהדרים ומפני שהייתי צריכה להכין את העוגה הזו כמה פעמים , אני חיפשתי דרך קלה ומצאתי: הכנתי את העוגה בתבנית קטנה ומסולסלת { רכשתי באחת מחנויות עשה זאת בעצמך.......}, עוגת שוקולד של פירגה { עם מים רותחים}. ציפיתי ברוטב שוקולד וקישטתי בסוכריות מיוחדות ופילונים ממרציפן. את הפרחים גזרתי ממרשמלו { עם מספרים מהצד, יוצא כמו עלים}. יצרתי חור קטן מלמעלה והנחתי את החלק העליון של הבובה בלבד . לטישטוש המעבר בין העוגה לבובה השתמשתי בסוכריות כמו שרשרת לצוואר. מקווה שהבנת אותי... בהצלחה!

למעלה