שאלה..עדשות, אנגליה

שאלה..עדשות, אנגליה

מסתבר ששכחתי לקחת איתי הספקה של עדשות
יש פה איפשהו שאפשר לקנות בזול, ובמהירות?
הבעיה הנוספת היא שאני יודעת את המספר, אבל מאז שעשיתי את העדשות האלו הוא עלה, וכרגע אני מעדיפה להישאר במספר הנוכחי (שהוא לא 100% אבל מספיק טוב לי כרגע)- זה בכלל אפשרי לקנות עדשה שהמספר כבר לא מתאים?
אם יש לכם קצת ידע על הפרוצדורה, אם זה דומה או שונה לישראל.. מאוד יעזור לי!

תודה

elley

New member
אני משתמשת ב- Dailies של Ciba Vision

לדעתי אצל רוב האופטיקאים יהיה - קופסא עם עדשות יומיות: פותחים מיכלון בבוקר, מוציאים ומרכיבים את העדשה, וזורקים לפח בלילה. על כל קופסא רשום איזה מספר עדשה יש בה (קופסא למספר, ככה שאם המספרים בשתי העיניים שלך שונים, את צריכה שתי קופסאות). פשוט נכנסים לחנות עם משקפיים בחלון ושואלים. אין בעיה להרכיב עדשות שלא במספר הנכון. הדבר היחידי שיקרה הוא שלא תראי טוב

יש מצב שגם בבוטס יהיו. אין לי מושג כמה זה עולה.

תודה על התשובה המהירה!

הייתי בטוחה שצריך בדיקת עיניים וכל זה. אפשר פשוט לקנות ולדלג על זה? אם כן, זה מצויין לי
אני מניחה ששיטת המספרים באנגליה זהה לזו של ישראל?
אפילו לא ידעתי שיש בבוטס.

elley

New member
המספרים הם אותם מספרים בכל העולם

אם אין לך צילינדר, את יכולה להכנס לחנות, לבקש קופסת דייליז במספר כזה-וכזה (שאמרת שאת יודעת אותו), לשלם וללכת. אם את יודעת מה המספר שלך ויודעת איך מרכיבים עדשות - אין שום בעיה בכלל. נכנסים, מבקשים, משלמים הולכים. כזה פשוט.

לגבי בוטס אני לא בטוחה, אבל שם יש בטוח תמיסות וטיפות עיניים (דמעות מלאכותיות, מה שנקרא, אם העיניים יבשות וצריך "תגבורת" של לחות). רק שימי לב לקחת את הטיפות שכתוב עליהן שהן ידידותיות לעדשות מגע, כי יש כאלה שלא ואז יש בלגן בעיניים.

תודה על התשובות, מצאתי את זה

http://www.bootscontactlensesonline.com/
הם אפילו עושים משלוח חינם שזה מעולה, אין פה את הסיבה וויז'ן שדיברת עליו (גם אני השתמשתי בו פעם)
אני רואה שלכל הזמנה זה מינימום 3 חודשים לרוב (חוץ מג'ונסון וג'ונסון ואני לא משתמשת במוצרים שלהם כי הם מנוסים על בע"ח)
ובשביל לקבוע איתם מה מתאים לי הם נותנים ערכת ניסיון.. של ג'ונסון..

elley

New member
המינימום של שלושה חודשים

זה אם את קונה באינטרנט ושולחים לך. תכנסי לאופטיקאי השכונתי וזהו.
את יכולה גם להכנס לגוגל ולחפש חנויות אופטיקה קרובות אליך, להרים טלפון ולשאול אם הם מחזיקים את דייליז של סיבה ויז'ן וכמה עולה קופסא של שלושים יחידות. לקנות דברים כאלה באינטרנט זה תמיד יקר יותר מאשר להכנס לחנות האופטיקה הראשונה שנקרית בדרכך.

MayFebruar

New member
נכון

ובוטס יש כמעט בכל חור בלונדון. אם את רוצה לקנות מבוטס, עדיף לך ללכת לחנות.

taliF454

New member
בעיקר הפרסומות. פתרון זמני-

מצאתי את האתר של העדשות שאלי המליצה עליהן ויש בו אפשרות למצוא חנויות שמוכרות אותן לפי המיקוד.

אז הלכתי לשם היום.

ו...את האמת, לא ממש עזרו לי
הם הציעו או שהם ייצרו קשר עם האופטיקה שמוכרת לי בדר"כ (=בישראל, אופטיקנה, הם לא מוצאים פרטים שלהם ואני בעת חיפוש באינטרנט לא מצאתי שום מספר טלפון או אימייל שספקסייברס יוכלו ליצור איתם קשר)
או לעשות בדיקת עיניים אצלם, מה שיעלה לי 20 פאונד לבדיקה + 22 פאונד לחבילת עדשות (שם ראיתי שהחבילות רחוקות מהמחיר הזה..)

קצת לא ברור לי, קצת תקועה, הבהלה היא כי שכחתי להעמיס איתי עדשות כשחזרתי מהחופשה לפה, ויש לי עדשות לבדיוק עוד יומיים!
מה עושים?

elley

New member
תלכי לאופטיקאי אחר

תכנסי, תשאלי אם יש דייליז במספר שלך, ותקני. אם מתעקשים על בדיקת ראיה תגידי שלא צריך, כי את יודעת מה המספר שלך וזהו. פשוט ללכת מחנות לחנות. אם הם ירגישו שהם יכולים למכור לך משהו אחר ממה שאת רוצה, הם ינסו. אם תעבירי את המסר שאת רוצה רק חבילת עדשות במספר איקס, רוב הסיכויים שיתנו לך.

אין מה להלחץ, רק ללכת מחנות אופטיקה לחנות אופטיקה, להיות ענינית ומדויקת.

ואם את ממש לא מצליחה כלום וכולם מעקשים איתך, תשלחי לי מסר עם המספר שלך והכתובת, אני אקנה לך מחר ואשלח אקספרס. פה זה עולה משהו כמו 25 יורו לחבילה של חודש (30 יחידות)

אני מניחה שפשוט בגלל שאין לי מושג איך זה הולך פה בקטע הזה לא ידעתי מה יכול להיות.
אז זה כן אפשרי לקנות עדשות בלי להוכיח הוכחות כלשהן? ראיתי שיש פה באיזור גם vision express ולצערי בבוטס באיזור אין עדשות
אני אנסה ללכת מחר ולבדוק, אשוב לעדכן! והמון תודה

EfratUK

New member
לא רוצה ליאש אותך

אבל ככה אני מכירה את זה פה: אין עדשות בלי בדיקת ראיה ועיניים בתוקף. אני מקווה שתמצאי מישהו שמוכר עדשות בלי הצורך הזה.

elley

New member
שאלה היפותטית?

אם אני תיירת והמזוודה שלי ובה כל העדשות אבדה, ואני נכנסת לחנות אופטיקה אקראית ואומרת להם שאני רק צריכה עדשות ואת המספר אני יודעת, הם יכריחו אותי לעשות בדיקה?

אני מבינה שיש חוקים, וטוב שכך, אבל אני גם בטוחה שיש מקרים בהם לא יחייבו בבדיקה עיניים למרות החוק. לא ככה?

EfratUK

New member
האמת היא שאני לא יודעת.

כשהגענו לפה (לפני 10 שנים) נשרטה לי העדשה הרכה הקבועה שהיתה לי בעין ונקרעה. כשהלכתי לאופטיקאי הם דרשו מרשם והייתי צריכה לנסות למצוא את הפרטים של האופטיקאי שלי בארץ, שיפקסס להם מרשם בתוקף. אולי יש כאלה שיתנו לך בכל זאת אבל אני חושבת שהנטייה של האופטיקאים פה היא לא לקחת סיכונים כי אם הם ימכרו לך עדשות לא מתאימות ויהיה לך נזק בעיניים הם יהיו אחראיים לזה.

elley

New member
וואלה

יפה להם. בכלל לא מזכיר את האופטיקנה הגרמנית שאצלם עשיתי שני זוגות משקפיים חדשים לגמרי, ואפילו לא בדקו אותי אלא רק לקחו את המשקפיים הקיימים ו"העתיקו" מהם את המספרים והפוקוס. גם עם עדשות אין שום בעיה להכנס, להגיד את המספר ויתנו עדשות. ופה זה גרמניה, כן?

מענין. הנה למדתי משהו חדש

למעלה