שאלה עבור מורי הדרך.....

eliane

New member
שאלה עבור מורי הדרך.....

שלום , אני מכינה מסלול עבור קבוצת צלינים פרוטסטנתים ומבקשת את דעתכם על היום השני מתוך שלושה , אחרי יום בירושלים ולפני יום בסובב כינרת. איך נראה לכם הסיור ביום זה : ירושלים - ואדי קלט עם מבט על מנזר סנט ג'ורג' - קומראן - עין צוקים - דיר חג'לה (ארוחת צהורים)- קצר אל יהוד - גן הלאומי בית שאן - בית הארחה מעגן- בערב : טיילת טיבריה מדובר בהכנה למבחן של מורי דרך הקרוב - לא קבוצה אמיתית אנא עזרו לי תודה אליאן

מסלול לצליינים פרוטסטנטיים

המסלול שאת מכינה מאוד מעניין, השאלה כיצד הוא יתקבל אצל הבוחנים. האתרים במסלול הם יוונים אורטודוקסים, המסלול עמוס יותר מדי , היום קצר והמלאכה מרובה. כדי למצוא חן בעיני הבוחנים הצעתך לצערי חייבת להיות סטנדרטית לדוגמא : קיסריה, חיפה - תצפית גנים באיים, נסיעה דרך הכפרים הדרוזיים בכרמל (אולי אירוח דרוזי), עכו לינה בעכו או נהריה ובסביבה. למחרת יום סובב כינרת המתחיל בנצרת. בהצלחה.

eliane

New member
תודה רבה

עקרונית אתה צודק , אבל יש כאן מסימה : יום בירושלים ,יום לכיוון צפון ויום סובב כינרת . עמוס זה ברור אבל חייבים למלא 18 משבצות ובתוך כל משבצת 4 נושאי הדרכה וזה בכל יום ! לאמסכימה שהמסלול יווני אורטודוקסי , אבל ברור שההצעה שלך יותר קלה. תודה

תוספת להצעה של חיים

בקיסריה הדגישי בהצעה שלך כי יש כאן חיבור רעיוני גם לנושא ירושלים וגם לנושא סובב כנרת. קיסריה הרי היתה המרכז של השלטון הרומי בארץ - "אם יאמרו לך: ישבה ירושלים וישבה קיסרי אל תאמן..." לכן היא הנגוד המוחלט לירושלים של תקופת הבית השני (ישו), שם נמצאה כתובת המזכירה את פונטיוס פילטוס. כמובן שמאותה סיבה היא מתחברת לנושא הכנרת, ולרוח הסיור שם בעקבות ישו בהצלחה

eliane

New member
באמת עדין קשה לי

עם החיבורים האלה. מפוצצים אותנו במידע שקשה לעקל ואז אנחנו לא תמיד ראים את הדברים החשובים באמת. בכל מקרא אני מכינה את שתי האפשריות , את שלי ואת ההצעה של חיים. הרי אני לא יודעת מה יהיה במבחן וחייבת להיות מוכנה לכל. עוד שאלה : אם יש בערך שעה לביקור חפוז בבית שאן מה להראות ואם יש לי שם גם איזה חיבור לישו או בעצם אני מדברת בעיקר על הרומאים? צודה ושבת שלום

ביקור בבית שאן

לדעתי, אסור שיהייה ביקור חפוז בבית שאן, סיבוב רגיל כשעה ומה עם זמן הגעה, שירותים, ועוד. בתכנון טיול חייבים לחשב כל דקה, לקחת בחשבון שעון קיץ וחורף , האתרים מתי נסגרים (בחורף שעה פחות ומה ביום שישי). עדיף תמיד איכות על כמות.

תלוי בקבוצה

ברוב המקרים הם רוצים כמות ולא איכות, מבחינת הרוב הספק של 10 אתרים ביום מצביע על תיכנון טוב יותר מאשר 4 אתרים ביום, ובכלל לא חשוב שהמטייל עצמו אשם בכך שהוא לא עומד בלוח הזמנים. גם לא חשוב מי הם המטיילים ברוב המקרים כי אתה יכול לתכנן ולהוציא לפועל טיול מדוייק רק בקבוצה שאתה מכיר אותה ואת התנהגותה. לדוגמא: טיול עם קבוצה לכרתים הנתונים: קבוצת חברים מגובשת ובה 25 נשים וגברים עשירים מאוד משמע, מליונרים עד מולטי מליונרים שמכיוון שהם חבורה, הם מטיילים פעם בשנה בטיול מאורגן ביחד. בעיסוקם מנהלי מוסדות אקדמיים,עורכי דין בכירים,מנהלי בתי חולים ומוסדות רפואיים אחרים ובעלי חברות מסחריות גדולות שטח התעניינות עיקרי - ארכיאולוגיה לתיכנון הטיול מבקשים מקומות מיוחדים וגם אתרים המצביעים על מיוחדות המקום והאנשים היושבים בכרתים חקירה מעמיקה של מארגנת הטיול כדי להכיר את כל הגחמות של האנשים, הביא לבניית מסלול טיול בן 8 ימים בכרתים המסלול כלל אתרים מאוד מיוחדים שלא מוכרים גם למקומיים וקשורים לתרבות המינואית, וכן אתרים מיוחדים של פרטים שיש בכרתים וגם בהם את רוב האתרים גם המקומיים לא מכירים. דולגו אתרים מפורסמים שאין בהם ממש לחובב ארכיאולוגיה אמיתי (למשל הארמון בקנוסוס שהוא כולו חוץ מהאבנים זיוף אחד גדול, ארמון פאיסטוס שאין מה לראות בו ואחרים שאין בהם מה לראות כיוון שכל הפריטים שנמצאו בהם הועברו למוזיאון בעיר הבירה) כן ניתן זמן (שעתיים כשלמטייל רגיל אני נותן שעה) במוזיאון הארכיאולוגי המינואי בעיר הבירה הרקליון. התוכנית הועברה לאישור האחראית שהתייעצה עם האנשים וענתה שנראה לה שהטיול יהיה מצויין. במציאות? התוכנית קוצצה לחצי ופחות מזה גם בגלל שהאנשים דרשו אוטובוס מפואר מאוד שהוא ארוך במטר וגבוה ב-55 ס"מ מכל אוטובוס אחר, ולא הסכימו למידיבוס שאיתו היה ניתן להגיע לכל המקומות, כי המידיבוס הוא ישן משנת 2005...... וגם מכיוון שהסתבר שהם בסך הכל רוצים "רגולאר", ולבקר אפילו ביקור קצר בכל האתרים הארכיאולוגים, כמו שהם הגדירו:"לא יכול להיות שכאשר ישאלו אותנו בחברה בה אנחנו נמצאים היכן היינו, ולא נוכל לאמר שהיינו בקנוסוס ובפייסטוס ובאיה טריאדה וכו וכו", הבנתם? מה יגידו..... נאמר לי שהם קבוצה מאוד ממושמעת, אבל סרבו לצאת בשעה 0800 בבוקר אלא מינימום ב-0900 שזה היה כמובן לא לפני 0930 , אתה נותן להם זמן להפסקה כל שהיא והם מגיעים בדיוק חצי שעה אחר כך וכו וכו אני כבר לא מדבר על ההתנהגות המגעילה והמתנשאת שלהם, על ההתנפלות כשמשהו לא מוצא חן בעינייהם. גועל נפש אמיתי. היו בודדים בינייהם ממש אנשים נחמדים, אבל הרוב היה חיה טורפת ומכוערת, עד כדי כך שההצעה המקורית היתה שאדריך אותם שמונה ימים בכרתים ועוד יומיים בסנטוריני הציעו שאצטרף אליהם כחבר, אבל אחרי מסכת ההתנהגות המכוערת שעברתי איתם, העדפתי לשלם 50 יורו לשינוי כרטיס-הטיסה ולחזור הביתה מכרתים. את היום שנותר לי עד הטיסה הביתה בלילה, ניצלתי לעזור לישראלים אחרים שהיו בכרתים ולהמתין את הגלולה המרה שבלעתי מהקבוצה המכוערת (אתם בחיים לא תנחשו מה היה נומך הטיפ...) גם ישבתי בלובי והתנדבתי לסייע לאנשים לתת להם מסלולי טיול, ושני זוגות בגילאי ה-40 שהסתבר להם שלא יוכלו לטייל כי לא הביאו רשיון בינלאומי, התנדבתי לשכור רכב על חשבון הרשיון שלי ולקחת אותם לטיול בחינם בתנאי שהם משלמים את כל ההוצאות (מצחיק, כי לקחתי אותם למסעדה כפרית שערכה לנו שולחן כיד המלך וכששאלו כמה לשלם, בעלי הבית סרבו לקבל כסף מחברים של שפירא...), וכך עשיתי להם יום טיול משעה 1000-1900 כולל אי המצורעים ועמק טחנות הרוח על כל מיני אתרים מיוחדים כמו הכביש המכושף, העץ בן 2000 שנה, מעין דפנה, אתר האפוטיפוזיס, רוסאטוס הדובר עברית ויורגו העורב המדבר ושורק ועוד ועוד שאינם במסלולי הטיול הרגילים. וכך עזרתי לעוד כמה אנשים, בכיף. מסקנה אחת יש לי מהטיול הזה: לעולם לא להדריך יותר מליונרים.

תכנון טיול

למאיר שלום . אנו נתקלים בהרבה קהל מגעיל בעבודתנו אך אין קשר לתכנון. תכנון הטיול ולוח זמנים חייב להיות מדוייק, שינויים עקב מצבים משתנים תוך כדי הטיול קיימים תמיד.

למעלה