שאלה עבור חברה

שאלה עבור חברה

אסתר שלום לחברה שלי תינוק בן 7 וחצי חודשים. הוא יונק מלא וטועם מוצקים - מסכים לאכול קצת פירות. ירקות בכלל לא. יש להם מספר בעיות: 1. הוא לא עולה במשקל - בחודש האחרון לא עלה ולו גרם אחד. 2. הוא מתעורר כל שעתיים בערך בלילה כדי לינוק. 3.הוא נראה חיוור מאוד 4.מבחינה מוטורית התפתחותו איטית (עדיין לא מתהפך בכלל). אחות טיפת חלב הציעה להעשיר את התפריט שלו כמה שיותר. (היא גם חושבת, מבדיקה שלה שהוא לא מתפתח מוטורית כי פלג גופו התחתון חלש מדי). חברתי רוצה להמשיך להיניק ורוצה לדעת אם במצב שתיארתי הנקה היא עדיין דרך הזנה טובה מספיק לתינוק שלה ומה היית מציעה לה לעשות? המון תודה ורד

some questions:

Was this baby gaining weight well until he started gettig solids? The I agree with the nurse that she has to add more calories to the solids. that can be tehina or shkedia. A baby will not gain weight on fruits or vegetable soup as well as he gained on breast milk. Of course her milk is the best food for him!! After each feed she should squeeze out 5 spoons of the shamenet from each breast and give it to him as an extra source of calories.​

דיאנה1

New member
כמה שאלות:

האם התינוק עלה כמו שצריך במשקל עד שהוא התחיל לקבל מוצקים? אני מסכימה עם האחרות שהיא צריכה להוסיף יותר קלוריות למוצקים. זה יכול להיות טחינה או שקדיה. תינוק לא יעלה במשקל מפירות או מרק ירקות כמו שהוא יעלה במשקל מהנקה. כמובן שהחלב שלה הוא האוכל הטוב ביותר עבורו! לאחר כל הנקה עליה לסחוט 5 כפות מהשמנת מכל שד ולתת לו כתוספת קלוריות.

תשובות

התינוק לא עלה יפה במשקל גם לפני המוצקים. לא נראה שהמוצקים גרמו לבעיה כי הם נוספו בשבועיים האחרונים בכמויות מזעריות כי התינוק לא מוכן לאכול אותם כמעט וממשיך לינוק כרגיל. כיום הוא שוקל 7,800 ונמצא בערך באחוזון ה 20 לגילו. אך הוא הולך ויורד באחוזונים בחודשים האחרונים וכמו שציינתי בחודש וחצי האחרונים לא עלה אפילו גרם אחד. תודה רבה ורד

סליחה על ההתערבות

אבל פשוט אני חוויתי את אותה הבעיה - האם בדקת את רמת הברזל וההמוגלובין בדם שלו? למיטב ידיעתי וניסיוני - רמת ברזל נמוכה יכולה לגרום לכל הבעיות שציינת.

למעלה