שאלה עבור ד"ר ירום

שאלה עבור ד"ר ירום

שלום ד"ר ירום,

אני מעוניין באימוץ כלב מבוגר-זקן ומחונך ומעדיף גולדן/לברדור.
יש לי ניסיון ארוך שנים מאוד בטיפול בכלב מסוג זה.

מבירור שעשיתי הבנתי כי קיימים עיוורים המקבלים כלב נחיה שעבר אילוף לעזרתם (דרך בית עובד).
כלב זה אמור לשרתם כ-8 שנים ואז פורש. אם העיוור אינו מעוניין בו, מוחזר הכלב לבית עובד אבל באפשרותו של העיוור למצוא לו בעצמו בית חלופי אם מעוניין בכך.

האם מטופל במרפאתך כלב/ה מסוג גולדן/לברדור השייך לעיוור וידוע לך כי הוא מחפש לו בית מאמץ לפרישתו הקרבה מתפקיד הנחיית העיוור ?

תודה.

תודה אבל....

כבר עשיתי את זה.

הם נהדרים החבר'ה שם אבל הבעיה היא רשימת המתנה מאוד גדולה ושחרור פעם ב- של הכלבים. צפי של זמני המתנה ארוכים.

נאמר לי שלפעמים העיוור מוצא בעצמו בית לכלב וכלל לא עובר דרכם אז אני מנסה גם את האפיק הזה.....

גידלתי גולדן 17 שנה ואני נחוש לקחת כלב/ה זקן נוסף מסוג גולדן או לברדור ולהעניק להם את הזקנה הטובה ביותר האפשרית.

yaelofer

New member
אם זה לא מחייב מבחינתך שהכלב היה כלב נחייה,

תיכנס ל"פורום כלבים" השכן. לפני מס' ימים פורסם שם סיפור קשה על משפחה שבה 3 ילדים קטנים וכלב גולדן בן 8, אבי המשפחה חלה בסרטן והפרוגנוזה לא מעודדת. הם מחפשים בית מאמץ לגולדן. אם לא תמצא את השרשור פנה למנהלת sivi לקבלת פרטים. בנוסף פורסמו שם לברדורים/גולדנים מבוגרים לאימוץ, חלקם נמצאים בעמותות.
אפשרות נוספת היא לפנות לשרון חלבי ("המלאכים של רקסי") ולהעלות בפניה את הבקשה. היא שולחת את הבקשה לתפוצה רחבה מאד (עמותות, הסגרים, פעילים) ומי שיש לו להציע כלב לאימוץ העונה על המבוקש, יוצר קשר עם הפונה.
כל הכבוד על הרצון לאמץ ובמיוחד כלב מבוגר, זה לא דבר שנתקלים בו הרבה.

מצטער אבל...

אני מעדיף כלב מחונך ולהתמקד בלתת לו זקנה טובה ולהשקיע בו מבחינה בריאותית ולא להאבק עם כל מיני בעיות התנהגותיות שיש לו.

מכיר את הסיפור של הגולדן בן 8. התעניינתי אבל גיליתי שיש שם כלב ממש במצוקה שצריך עזרה ופיתח בעיות התנהגותיות לא פשוטות.

ההתמקדות בכלב נחיה שפרש היא כי אני רוצה זקן אבל מחונך.
למרבה הצער כלבים במצוקה מפתחים בעיות התנהגותיות חמורות מאוד לפעמים שמקשות על התאמת הבית עבורם, גם אם לעיתים זה כן עובד.
לצערי, זה לא מה שאני מחפשת.

Yukita

Well-known member
מנהל
לא כל כלב מעמותה

הוא כלב עם בעיות התנהגות. יש המון, המון, ה-מ-ו-ן כלבים שבאים מעמותות בלי שום בעיות התנהגות. רובם מגיעים לשם על לא עוול בכפם וללא שום קשר להתנהגותם, טובה ככל שתהיה.

חלק מהעמותות פועלות במתכונת של בתי אומנה, מה שאומר שהכלב לא שוהה במכלאה ולכן התנאים עבורו מתאימים יותר וגם מכירים יותר את האופי שלו כפי שהוא מתבטא בתוך בית. לפיכך, במקום להחליט מראש שהכלבים מהעמותות הם "בעייתיים" - צריך פשוט לבדוק אישית ולראות מה קורה.

באשר לפטל, הכלב של המשפחה עם האב חולה הסרטן - איני מכירה אותו אבל לא תמיד בעיות קיימות משמען שיהיה קשה בבית החדש. לפעמים הבית החדש פשוט מספק לכלב יותר את מה שהוא צריך, ואז בעיה שהיתה קודם פשוט לא צצה שם. זה מה שקרה אצלי עם הכלבה שלי, שבבית קודם היתה הרסנית ולעסה להם את כל הבית, ואצלי פשוט לא. אני לא אומרת ללכת לאמץ כל מה שיש, אבל בהחלט אפשר לנסות לגשת בלי דיעות קדומות ופשוט לבחון כל מקרה לגופו ולפי זה לקבל החלטה.

פנה גם לעיניים הולכות לעיוור

זה המרכז השני לכלבי נחייה בישראל, והוא נמצא בצפון, בקיבוץ סאסא. בזמנו היינו בית לכלבת הרבעה שלהם ומידי פעם גם היו פנסיונרים לאימוץ.

עיניים מנחות לעיוור

סליחה שלקח לי זמן לענות, הייתי כמה ימים במילואים.
המרכז השני יושב בקיבוץ צבעון בגליל, אכן בעבר הוא היה בסאסא. מצורף קישור: www.guidedogs.co.il.

יוזמה מבורכת. אני מגדל אצלם את הצד השני של החיים כמשפחת אומנה לגורים.
אסף

למעלה