שאלה עבור אחותי

שאלה עבור אחותי

אני בוגרת הפורום..( קוראת סמויה..). הבן שלי בן7 היום בלי עין הרע..
אחריו נולדו לי בלי טיפולים עוד 3 ילדים .. איך
זה קרה ? לא יודעת... אנחנו בעיני לא מוסברים ועם המון הפלות..
במשך 6 שנים... פתאום קורות הפתעות הכי יפות בחיים!!
מאחלת לכולכן כאלה הפתעות יפות!!
אחותי עושה ivf בגלל בעיה גנטית שמנסה לעקוף.. בשביל זה עושה pgd ...
היא עשתה טיפול החודש והכל הלך להקפאה... בגלל חשש לגירוי יתר..
והרופאה רוצה שביום הראשון שהיא מקבלת מחזור היא תעדכן את הרופאה
ואני שואלת :
1. איך הולך תהליך החזרה?
2. אם מחזירים לפי הגיל של העובר אז עדיין יכול להיות לה ביוץ ואז היא תיכנס להריון לבד? ואז אי אפשר לדאוג שיהיה לה עובר בריא..
לא!?!? לא מבינה בזה.. או שפשוט צריכים להימנע מקיום יחסים באיזור של זמן הביוץ וזהו? סתם סקרנית לדעת אם קורה ביוץ
בתהליך החזרת מוקפאים..

BeTipul1

New member
קצת הסברים...

היי
דבר ראשון מלא בהצלחה!
גם אני עושה עושה IVF בשביל PGD... חשה הזדהות :)
אז ככה.. הפעם היה הסבב הראשון שלי של מוקפאים.
קבלתי פרוגינובה מיום 4 למחזור (בדר"כ מתחילים מ-3), 3 כדורים ביום - זה גורם לעיבוי הרירית ולכך שלא תבייצי.
אחרי שבוע וחצי בערך (+ -) התחלתי לשים אוטרוגוסטן 3 פעמים ביום - יום ההתחלה מדמה את יום הביוץ, עם ידי כך מדמים את יום ההחזרה של העובר. לדוגמא, אם העוברים שלך יום 6, אז כעבור 6 ימים של אוטרוגוסטן תהיה ההחזרה.

בהצלחה!!

Fanch

New member
מאוד תלוי בפרוטוקול ההחזרה..

יש פרוטוקול על בסיס הורמונלי, כפי שבטיפול כתבה ויש על בסיס טבעי.
גם אני עוברת טיפולי IVF בשביל PGD ועברתי החזרה על בסיס טבעי. בסבב כזה עוקבים אחר הביוץ הטבעי ומחזירים את העוברים X ימים לאחר הביוץ (בהתאם לגיל העובר)- עובר 3 ימים- 3 ימים לאחר הביוץ, עובר 4 ימים- 4 ימים לאחר ביוץ וכו'. ההורמונים היחידים שמקבלים הם בשביל תמיכה (יש פעמים בהם מוותרים גם על זה, אבל אצלי נתנו לי). ביום ההחזרה זריקת אוביטרל ומיום ההחזרה כל יום תמיכה (נרות, ג'ל וכו'). 4 ימים לאחר ההחזרה זריקת דקא. מניחה שהתמיכה משתנה מאחת לאחת, אבל הבסיס הוא זהה- מעקבים תדירים לזיהוי הביוץ הטבעי והחזרה ביום שמתאים לגיל העובר המוקפא.

למעלה