שאלה סתוית ברומו של עולם - מעיל

חובבת חורף ומעילים אנכי

אזור מגורים כללי
רמה"ש.
כמה מעילים/ג'קטים יש לך
יש לי מעיל אחד כהה ועוד מן סריג מעיל ארוף בצבע בהיר.
איזה?
המעיל הכהה הוא מעיל-מעיל שנרכש בהולנד בחורף. בצווארון יש לו מן דוגמאת פרווה כהה ויפה. הוא מעיל אלגנטי מצמר. הסריג-מעיל שלי יותר ספורטיבי.
הכי שמיש לך?
שניהם שמישים לי.
הכי פחות שמיש לך?
אין אחד כזה.
מעיל החלומות שלך
מעיל הצמר שרכשתי בחורף האחרון וכולי תקווה שיהלום אותי גם אחרי שרזיתי מאוד.
עוד משהו?
את יכולה לדאוג שיהיה חורף-חורף?

לגבי מעיל הצמר והתאמתו לישראל

אני סובלת מחום. תמיד חם לי.
הטמפ' החביבה עלי היא 15 מעלות ומטה.
הטמפ' האהובה והמועדפת עלי היא 8 מעלות ומטה.
מכיוון ש-8 מעלות לא יהיו ברמה"ש אלא משהו היותר קרוב ל-15 מעלות אז אני לובשת חולצות קצרות ודקות ומעליהן מעיל.

דובצוק

New member
תשובון קצר

ירושלים
יש לי מעיל צמר שחור ארוך שלא הוצאתי מהארון כמה שנים. יש לי מעיל פליז מקסים שתפרתי לעצמי שנה שעברה, מחמם ביותר. יש לי עוד שני מעילי גשם/סקי. ובנוסף של עבה וצמרירי. אני חושבת שזהו בגדול. אבל כשאני אעבור על הארון אני בטח אמצא עוד כמה...
הכי שמיש - השל הצמרירי והמעיל פליז שתפרתי.
הכי פחות שמיש - מעיל הצמר השחור הארוך.
אין לי מעיל חלומות.
עוד משהו - אני אוהבת את החורף

g a n i

New member
בלת"ק: קניתי בשנה בעברה מעיל קצר בקסטרו

אזור מגורים כללי-שפלה. מה זה חורף?
כמה מעילים/ג'קטים יש לך ואיזה-אחד עבה וארוך שקניתי ולבשתי בחו"ל, בשלג
ואח"כ בנסיעות עסקים למדינות קרות ואלגנטיות, ג'קט זמש שחור קצר שיקי לגמרי אבל חסר תועלת בגשם ומעילי פליס לגינה.
הכי שמיש לך-הפליסים

הכי פחות שמיש לך-הארוך. חם ומסורבל מדי, והיום גם גדול עלי בכמה מידות.
מעיל החלומות שלך-זמש לבן, עם פרווה לבנה. החלום זה לא המעיל אלא אורח החיים שהולך איתו

עוד משהו? החדש שלי אדום ונשי, עם חגורה במותן. ולא משנה מה אני לובשת מתחת אני נראית ומרגישה סופר אלגנטית

lulyK

New member
ובכן

אזור מגורים כללי - מרכז
כמה מעילים/ג'קטים יש לך - אינספור ז'קטים, שני מעילי צמר
איזה הכי שמיש לך? ז'קטים בסגנון צבאי וז'קט עור מ-1997.
הכי פחות שמיש לך? מעילי צמר (משמים אותי רק בחו"ל), טרנץ' קלאסי (בסופו של יום, אני לא בחורה קלאסית)
מעיל החלומות שלך - אין כזה, אבל אם מגשימים פה חלומות, כל פריט של איזבל מארה יגשים לי חלום קטן. שיהיה מעיל, אם אין ברירה.
עוד משהו?

ו שתי

New member
עונה

אזור מגורים כללי- השרון
כמה מעילים/ג'קטים יש לך- כך וכך ג'קטים, וכך וכך מעילים מכל מיני סוגים
איזה- שלושה ארבעה פליסים. כמה עליוניות פוטר נרכסות ברוכסן. שלושה מעילי צמר שונים. מעיל שחור ארוך שירשתי מסבתא שלי, עשוי משיער או פרווה כל שהיא. מעיל של בנים מתוצרת אדידס שקניתי בחורף הראשון אחרי הצבא. ג'קט זמש אפור.
הכי שמיש לך- מעיל הבנים של אדידס. נוסע איתי כל שנה לכל טיולי ופעילויות החורף של בית הספר, נוח להפליא, אעפ"י שכבר לא ייצוגי ותואם גיל ומעמד.
גם המעיל השחור שירשתי מסבתא שלי מאד שמיש כמעיל יציאה בחורף (מהאוטו לכניסה וחזרה)
הכי פחות שמיש לך- מעילי הצמר. מתי כבר יוצא לי ללבוש אותם? פעם באף פעם.
מעיל החלומות שלך- וואלה, אין. בשנים האחרונות אני בקושי לובשת מעיל, כי פחות קר לי.
עוד משהו?
לא. הכל טוב.

מאוד אוהבת מעילים, במיוחד את הקונספט של מעיל-

הרעיון של משהו עוטף ומלטף שיחמם אותי תמיד משמח אותי

אזור מגורים כללי - דוקא ספציפי, ת"א.

כמה מעילים/ג'קטים יש לך - הרבה. כאמור, אני חובבת הקונספט של מעילים. ג'קטים יש לי פחות.

איזה - הבולטים מביניהם:
מעיל גשם צהוב-חרדלי, ארוך, רך, שמשמש אותי בעיקר בחו"ל אבל גם פה. יש לי אותו יותר מעשר שנים (הוא נקנה באחת הנסיעות שלנו לוינה) והוא לא מראה סימני עייפות.
מעיל עור שחור ארוך ונהדר.
מעיל צמרירי אבל קל, יחסית, בגזרת A, אפור כהה, שבמקום צוארון יש לו שתי זרועות של צעיף מאותו חומר של המעיל שאני פשוט כורכת סביב הצואר. הוא היה מאוד זול, משהו כמו 100 ש"ח במשביר לצרכן לפני איזה 12 שנים. אני מאוד אוהבת אותו ומשתמשת בו המון.
מעיל חום עבה מאוד וחם מאוד שקניתי פעם בוינה ברחוב, הוא גם היה זול יחסית, משהו כמו 90 יורו. כשממש קר הוא נהדר.
מעיל פוך שחור ומאוד חם שקניתי בשנה שעברה בניו יורק באיזה אאוטלט. יש לו כובע עטור פרוה כהה (לא אמיתית, מן הסתם) והוא סגור ואטום מהסנטר עד הברכיים. היה יעיל מאוד בימי שלג בסקנדינביה בחודש האחרון.

הכי שמיש לך - אני חושבת שהאפור מהמשביר.

הכי פחות שמיש לך - מעיל גשם בצבע בז' שקנינו פעם. הלכתי איתו אולי פעמיים.

מעיל החלומות שלך - מעיל באורך הברכיים, מבחוץ הוא מעיל גשם שחור, ומבפנים הוא פרוותי ורך וחום. עם כפתורים, בלי חגורה כמובן, וכיסים עמוקים. ראיתי אותו בשנה שעברה איפשהו, הוא עלה 400 יורו, אז הוא נשאר בחנות... יום יבוא והוא (או בן דודו) יהיו שלי.

עוד משהו? בקיץ קניתי בסקוטלנד כמה שכמיות צמר סקוטיות שאני מקוה שיהיו שימושיות. מאוד אוהבת שכמיות

מה הקשר לפרקטיות?

לפי כמות וסוגי המעילים, הז'קטים והסוודרים הארוכים והקצרים והבינוניים שבאמתחתי (כן, כולל מעיל אמיתי ארוך ושווה מצמר. יותר מאחד, אגב) אני גרה לפחות בקוטב הדרומי.
גו פור איט, זה ישלים את הלוק של המגפיים.
.

אין לי מעילים

יש לי המון סוודרים גדולים
או צרים וארוכים.
הכובד של המעיל מכביד עלי
אוהבת סוודר יחד עם צעיף.

שני ג'קטים -
אחד ג'ינס אמיתי, כזה כמו של פעם.
אחד אוף וייט דק יותר "מכובד".

פוליlcנה

New member
הגיע החורף?

אזור מגורים כללי: השרון
כמה מעילים/ג'קטים יש לך: אם אני לא טועה (בכל זאת עבר די הרבה זמן מאז החורף) אז 8
איזה: בשנה שעברה התחדשתי לי בשני מעילים והם כרגע האהובים אליי. אחד כחול מעילי פוכי כזה והשני אפרפר משבצות צמרירי. שניהם נקנו לקראת סוף עונה במחיר ממש מוצלח. חוץ מזה יש לי ג'קט כחול שאני מחבבת (ולמרות שאחד מכיסיו קרוע מבפנים אני עדיין לובשת); ג'קט כחול אפרפר ג'יפה לימי בית (כי הוא ממש מחמם); 2 עליוניות פוטר (כאלו עם ריצ'רץ וכובע) בטורכיז ושחור עליהן אני די חורשת; מעיל ישן שחור דק וארוך ארוך (ממש עד הקרסול) שדי פאדיחה ללבוש (קיבלתי אותו מזמן ממישהי שהיה שלה ונמאס ובמקור היו לו כריות בכתפיים, אבל הוצאתי אותן) אותו אני לובשת בימי גשם חזקים מיוחד כשאני משנעת את הילדים ממקום למקום וממש לא רוצה להרטב, עד כדי כך שלא אכפת לי כמה מגוחך אני נראית; וג'קט שחור מחויט וכבד שאני כבר לא לובשת (אבל לא מוסרת כי אולי פעם עוד אלבש).
הכי שמיש לך: 2 המעילים החדשים
הכי פחות שמיש לך: כאמור, הג'קט המחויט
מעיל החלומות שלך: אין לי כזה

שנה שעברה התפנקתי

במעיל איכותי שעלה 50 ש"ח בפוקס עודפים.

מכיון שאני עובדת לעיתים בחוץ ויורדים גשמי ברכה מידי פעם (בתפילה שירדו כמה שיותר) רציתי לקנות מעיל איכותי והייתי מוכנה להשקיע הרבה אבל ראיתי את המעיל הזה והוא ענה על כל הדרישות
מחמם, נגד גשם, עם כובע, סגירה כפולה ונראה טוב. נהנתי שנה שעברה ואני מקווה להמשיך להנות ממנו גם השנה.

חוץ ממנו יש לי עוד שני מעילים לא שמישים בעליל.
חולמת לקנות מעיל צמר יפיפה (טורכיז או כחול )

שִירָה

New member
גרה בירושלים

כמה מעילים/ג'קטים יש לך - כמה וכמה.
איזה - צמר, סאטן, כותנה וגם כמה quilts.
הכי שמיש לך - מעילי הצמר.
הכי פחות שמיש לך - ה-quilts.
מעיל החלומות שלך - אוה, ברור שזה: http://www.vogue.com/collections/fa.../collection/runway/fall-2012-rtw/valentino/4/
עוד משהו? מוכנה לעבור על החוק בשביל לרכוש את שתי הקולקציות האחרונות של ולנטינו בשלמותן.

יונתנה

New member

אזור מגורים כללי?
ת"א.

כמה מעילים/ג'קטים יש לך?
הרבה.

איזה?
מעיל גשם/רוח שחור של זארה, טרנצ'ים (מיד 2 שקניתי בחו"ל), מעילים קצרים, ארוכים, שני מעילי צמר יפהפיים וינטג' אמיתי שקניתי מיד 2 בחו"ל), פוף ארוך אחד למקרה שהמעלות צונחות מתחת לאפס ושנקנה כשגרתי באירופה, כמובן. ועוד שלל ג'קטים.

הכי שמיש לך?
מעילי הצמר (שאינם כבדים או ארוכים מדי) לימי החורף הקרים, ג'קט פוטר בגזרה מחויטת של זארה, אבל הכי-הכי מעיל הגשם/רוח הדק שקניתי בחודש מאי גשום במיוחד ברומא בלית ברירה והפך למעיל הכי נלבש שלי.

הכי פחות שמיש לך?
מעיל חום כהה ארוך למדי, מתחת לברכיים עשוי ניילון עם צווארון פרווה (לא אמיתית) יפהפה.

מעיל החלומות שלך?
טרנץ' של ברברי, כמובן.

עוד משהו?
כן, היה לי ג'קט עור בגזרת ג'קט מחויט שנעלם/נגנב לפני שלוש-ארבע שנים וזה מבעס אותי עד עכשיו.

אסיה
הייתי הולכת על המעיל הנחשק, במיוחד לאור העובדה שאת גרה בעיר קפואה.

אוהו...

אזור מגורים כללי- הרי הטאונוס בגרמניה

כמה מעילים/ג'קטים יש לך- הממ.... שני מעילי פוך, מעיל מרופד, 2 מעילי עור, מעיל צמר, מעיל גשם, ועוד מספר לא ידוע של ג'קטים.

איזה הכי שמיש לך- מעילי הפוך הכי שמישים, בין נובמבר ומאי אני מסתובבת רק איתם.

הכי פחות שמיש לך- מעילי העור, הם תלויים בארון אבל אני לא משתמשת בהם כבר כמה שנים מטעמים אידיאולוגים.

מעיל החלומות שלך- לא קיים כזה, יש לי חלומות יותר טובים ממעילים...

אoיה

New member
זה ממש מגוחך

כמה קל לשכנע אותי שאני זקוקה לעוד פיסת בד כזאת או אחרת בחורף הקרוב.

אזור מגורים כללי - ירושלים
כמה מעילים/ג'קטים יש לך - לא כל כך הרבה חמישה? שמונה? משהו כזה.
איזה -
טרנץ' ארוך בסיסי בערך בן גילי,
צמר תכלת של גאפ שקטנתי ממנו בשנה האחרונה (מי רוצה?),
ז'קט עור מלפני כמעט עשוריים,
אחד של זמש אדום-חום עם המון תיקתקים לארכו - וינטגי' שלדעתי אני צריכה להפסיק לנשום כשאני לובשת אותו
ליוויס אחד של בנים, מהתיכון,
אחד שהוא בין ז'קט לסוודר עם צווארון פרווה - מטופש ומקסים מאין כמותו,
מיני סוודרים אובר-סייז שמשמשים בימים קרים אבל לא גשומים כסות הולמת.
הכי שמיש לך - הטרנץ' והסוודר-ז'קט הילדותי
הכי פחות שמיש לך - הזמש שכאמור דורש ממני לא לנשום כשאני בתוכו
מעיל החלומות שלך - בא לי משהו לבוש ורך, מעיל כמו של סבתות בטעם טוב שיכול לחיות ארבעים שנים ולהראות חדש. צמוד במתניים עם חגורה אולי, דשים גדולים, תיפורים יפים. סגול? ורוד? עם שמבצות?
עוד משהו?

fossa

New member
ואללה, לי יש פונצ׳ו שהביאו לי מתנה מדרום

אמריקה, אבל אני מרגישה מגוחכת בו ולכן לא לובשת

שמעתי שפתחו "אמריקן איגל" בישראל

והיום ראיתי שם (לא בישראל) מספר פונצ'ו'ס, אז שווה לנסות

למעלה