שאלה (סקר)

כן. 2 סיבות

א. כול החיים להיות דתי זה סבל שלא שווה את הסיכוי האפסי שיש משהו/י למעלה. אך לבזבז 2 דקות ולזכות לפי הדת בהמון שווה הימור.ב. איסטינקט בסיסי של אדם זה להאחז בכול דבר אפילו שהוא חסר סיכוי. כך שהתת הכרה שלי יכריע שכן.

נ נח נחמ נחמן מאומן עדיף

כי אז ר נחמן ימשוך אותך בשערות ראשך מגיהנום לגן עדן

לא בין החיים? ככה אני בד"כ

קודם כל תודה על הסקר, גרמת לי לכמה דקות של הרהורים א. אני לא חושב שהייתי עושה וידוי. אם התשובה על כך היתה חיובית לא הייתי כותב בפורום הזה ב. אני חושב שהייתי יושב ומנסה להרגע, חושב על כל החיים שעברו ומנסה להסתכל דווקא על הדברים הטובים יותר. בפועל? קשה לי להאמין שהייתי מסוגל לעשות זאת. גם אם ברור לי שאני עומד למות בכל מאת האחוזים, די וודאי שאנסה הכל על מנת לשרוד (אפילו חרב חדה וכו') למרות שיהיה ברור לי שזו לא התנהגות רציונלית

Le Fay

New member
שתי דקות לא מספיק. צכה לפחות שלוש.

לקפה, סיגריה ושיר של בילי הולידיי.

אבל כשתמותי

יהיה לך מספיק זמן לישון!! עם זאת גם אני אבחר את זה, אין אין אין כמו לישון

idonknow

New member
בדיוק

בתור אחת שבקושי יושנת, כי אני לא מצליחה, זאת המשאלה הכי גדולה. חוץ מזה, הכי טוב למות כשאתה ישן-בלי להרגיש, בלי לדעת.

משאלה2

New member
../images/Emo8.gifלא לכולם זה מתאים

לדעתי שווה לאמר ווידוי. טוב אולי כי אני עוד מאמינה שיש חיים אחרי המוות, אני משערת שרובכם כאן כבר לא. והנימוק: ככה נהנים מ2 העולמות. אפשר להנות חופשי בעולם הזה, לעשות כל מה שעולה על הדעת בלי אלוהים. ואז 2 דקות לפני שמתים להתחרט ולחזור בתשובה, ומכל מיני סיפרי חכחמים שהאכילו אותנו כל השנים "שוב יום אחד לפני מיתתך..." וכל זה. חוזרים בתשובה שלמה והוווווופ ישר לגן עדן. רעיון לא???

admor

New member
לא

"האומר אחטא ואשוב אין מספקים בידו לעשות תשובה" משנה באיזה שהוא מקום וזה לא ממש חשוב שאני אחפש.

חמודה

הרעיון הוא שלא תוכלי לחזור בתשובה לפני מותך. שהרי כתוב:"שוב יום אחד לפני מותך". נשאלת השאלה: איך תדע מתי תמות? הרי אי איפשר לדעת כזה דבר? והתשובה: לכן צריך לחזור בתשובה כל יום! ולכן מתבחששת מבקשת סליחה ומחילה לפני שהיא הולכת לישון "הריני מוחל וסולח לכל מי שהכעיס והקניט אותי..." כי אולי היא לא תקום משנתה: "והאר עיניי פן אישן המות" (אני היחידה פה שבתור ילדה פחדה שהיא תמות בלילה מתוך שינה, והכל בגלל הפסוק הנורא הזה?) תקראי גם מה שהאדמור אמר. ואני מאמינה באלוהים
הפתעה!

א. וודאי ווודאי

שאקרא לכומר צעיר ולכומר זקן, לרב אורתודוכסי ולרבנית רפורמית, לנזיר הינדי ולכל אחד שמוכן לשמוע מה שיש לי לומר, זה עלול לקחת מעט זמן.. ב. משהו שיחייב אותי לעשות את הווידוי מחדש

uri80

New member
א. בטח, בשארית כוחותי האחרונים

אתפוס את הכומר בצוארונו הקמוט, אבקש ממנו להגיד בשמי "אוה מריה" X שתיים ואז אשאל אותו: "איפה לעזאזל הבירה שלי, חתיכת גנב מושחת?" ב. לתפוס זבובים. לחילופין וקצת יותר ברצינות - לשבת על איזה צוק גבוה עם איזו קולה קרה ביד (בירה קרה גם טוב), להביט בים מרחוק או באיזה נוף יוצא דופן ורק להעריך את היופי בפעם האחרונה.

למעלה