שאלה/ סקר

רועי10

New member
שאלה/ סקר

השאלה מופנית למי שיש להם ocd לפחות כמה שנים והאוסידי מקשה עליו ביצוע משימות יומיומיות רגילות.
לו היה מוצע שירות (בתשלום) שמעמיד לרשותך אדם שיעשה עבורך את אותן משימות שאתה דוחה או מתקשה לבצע או לא מבצע כלל,
האם נראה לך שהיית רוכש את השרות?
האם היית מוכן לשלם עבורו?
האם שווה לך לרכוש שרות כזה?
האם שרות כזה היה מביא לך תועלת ממשית?
והאם הרגשת באחת הפעמים בהם התקשית לבצע משימה כלשהי, ״לו היה מי שיבצע עבורי את המשימה הייתי מוכם לשלם לו הרבה כסף״!
ואבהיר: אין כוונתי למי שרק ״יתלווה״ אליכם, יעודד, וידרבן, כוונתי על ביצוע מלא של המשימה במקום שאתם תבצעו אותה, וע״פ הוראות שלכם.
(ונעזוב כרגע את הדיון אם נכון או לא נכון לפעול באופן זה שמישהו יבצע עבורנו משימות שקשה לנו לבצע בשל ocd, לצורך הסקר נתעלם לרגע מדעות בעד או נגד הרעיון)
אשמח אם יהיו כמה שיותר משיבים בכנות.

רועי10

New member
ועוד הבהרה

שירות כזה לא קיים, והשאלה היא היפוטתית ללחלוטין

מאיה3640

New member
הכל טוב ויפה אבל לא הייתי סומכת עליו

אני חושבת שכל הרעיון הדפוק של האוסידי נובע מחוסר אמון בפעולות היום יום. להוסיף לזה השלכת אמון באחר? אף אדם רגיל לא יבצע באמת את הטקסים והמטלות הסיוטיות האלו. ואת זה אנחנו יודעים.

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי רועי שאלה מצוינת!

הרגשתי כאילו קראתי לי את המחשבות על תקופות ישנות יותר.
באותן תקופות כול כך פיללתי לבן אדם כזה שיקח ממני את העומס של לבצע דברים, בין אם זה טקסים או כל דבר.
היום אני רק אפחד שהוא ילכלך יותר, אני סומכת על עצמי, ורק בעינינים כמו פחים אני סומכת על אחי או אימי.

מאיה3640

New member
מה הקטע בענייני הפחים?

היו לי סיוטים מטורפים שקשורים לזה עד שהתרופות במינון גבוה התחילו קצת להשפיע. אשמח אם תשתפי אותי גם. (החרדית שלי נובעות מהמון דברים בסך הכללי מה שאומר לי בעצם שהראש שלי לא מתפקד בכלל כמו שצריך, תמיד ימצא מה לא טוב בתמונה. אי אפשר להגיד שתרופות לא עוזרות. הן עוזרות לתפקד, אבל לא ברמה אידיאלית כשל מישהו נורמלי, ממש רחוק מזה כאלף שנות אור.

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי

פחים מבחינתי מלאים בג'יפה וליכלוך ולכן קשה לי להתעסק איתם. גם לי היו הרבה סיוטים בנושא עד שזה נרגע

רועי10

New member
״אבולוציה״ בOCD

ראיתי שבאוסידי יש מעין אבולוציה.
(ואני מדבר על מי שחי עם זה הרבה שנים ותרופות וטיפולים לא עזרו לו)
תקופה א. תקופה אקוטית
תקופה ב. תקופת ״התרגלות״ תוך התייחסות לתכני האוסידי
תקופה ג. תקופת המיכניזמים האוסידיסטיים בלי התייחסות לתכני האוסידי

הרעיון שאני מציע מתאים יותר לתקופה ג. בה הפעולות הקומפולסיביות הפכו יותר למכניות וכמעט ואין לאדם התייחסות לתכנים עצמם.
המצב כזה האוסידי הופך למכשול טכני בדומה למה שקורה אצל אדם עם מגבלה גופנית.
במציאות כזו, אדם שיציע את עזרתו באותם מצבים בהם ישנו קושי ״טכני״ לאוסידיסט לבצע משימות (הקושי כאמור, מורגש כטכני ולא כתוכני,, לכן קל יותר ״להחליק״ ולחפף באופן הביצוע שלו, ובלבד שיבצע את זה כראוי ויניח את דעתנו שהוא פעל לפי ההוראות שניתנו לו)

אני בכל אופן מרגיש שלו היה לי עוזר כזה היה מקדם לי הרבה דברים מעוכבים ותקןעים, והייתי בהחלט מוכן לשלם דמי שרות בעין יפה, כי בהסתכלות כוללת זה ישתלם לי מאוד.

רועי10

New member
ואגב

לפני כשנתיים שקלתי להקים שירות כזה ואפילו הדפסתי פליירים שמציעים את השרות.
בפועל לא עשיתי עם זה כלום.
הרציונל מאחורי השאלה אם אני מתקשה עבור עצמי איך אוכל לעזור לאחרים הוא שעבור אחרים אין לי את אותם קשיים אוסידיסטיים שיש לי כאשר זה עבור עצמי.
ושמעתי מעוד רבים אחרים שקשיים שהם נתקלים בהם כאשר זה לעצמם לא קיימים כאשר הם פועלים עבור אחרים.

למעלה