שאלה/סקר..!

שאלה/סקר..!

לאור המצב במערכת החינוך השביתות.. ומצב הנוער בכלל.. אלימות פיזית/מילולית..! ומצב העובדים הצעירים במדינה ששוללים מהם זכויות ומי שמדבר מפוטר..! האם אתם רואים עתיד במדינה.. או יותר בכיוון חו``ל..??

Paranoid Eyes

New member
כן, אני רואה עתיד

כי בעזרת החינוך שלי אני לפחות אצמצם נזקים אצל ילדיי. מפיקים לקחים יו נואו.

שאפולי

New member
../images/Emo45.gif

זה מעבר לזמן..

שלום

אני ואישי זוג מעורב (יהודיה וערבי) ולכן לכל מה שכתבת מתווסף הפן הזה שלצערי במדינה הזאת הוא משחק תפקיד גדול. יש לי אזרחות גרמנית וחלומות שלא תואמים את הארץ (לגדל 600 ראשי בקר במרעה ליד הבית, למשל), יהיו לי ילדים מעורבים עם ראש אחר וחשיבה ליברלית ושונה ולכן הארץ זה לא המקום. מה גם שבחו"ל הלימודים יהיו לי יותר זולים, מתחייבים למצוא לי עבודה במקצוע שאלמד, הרמה יותר גבוהה, השכר יותר גבוה.. וזהו. מספיק בשבילי כדי לעבור מהביצה הישראלית :) נזכרתי בסיסמא שפעם ערוץ הילדים (אם אני לא טועה) הפיץ: "תנו לחיות בשקט".

rotesh8

New member
הא?!

צודק. המצב בקנטים. אין חינוך, הנוער בעייתי, מצב העובדים גם לא משהו, אין סל תרופות כמו שצריך, המשטרה לא מתפקדת, כל היום רק קסאמים ומלחמות....זה לא שווה את זה... אין עתיד במדינה. יאללה, לקפל את הכל ולסגור ת'בסטה. אה, והאחרון שעוזב שלא ישכח לכבות את האור. גם ככה התשלום על חשמל בארץ בשמים...חברת חשמל ה-@$#% האלה!... תגידו לי מה נסגר איתכם??? צאו מהסרט הזה שבחו"ל יותר טוב. מי שלא רואה עתיד למדינה שיבדוק קודם כל את עצמו ואז יחפש תשובות אם לא נעשה לא יהיה. זה כזה פשוט.

דה!

בחו"ל יש דבר אחד יותר טוב (לפחות בגרמניה שם גרתי ואני יודעת בוודאות): למרות שאני יהודיה, למרות שאני יוצאת עם ערבי, למרות שדעותי הפוליטיות הן כאלה ואחרות, למרות כל החיות שברשותי, למרות הרעש שאני עושה, למרות הלכלוך שאני עושה.. יש שטחים כ"כ נרחבים של ירוק נידח ואתה גר בפרטיות שלך ולכן אף אחד לא מתערב לך. בארץ הזו התפתחה וממשיכה להתפתח תרבות של חוצפה, התערבות, לכלוך, אלימות, זיהום, קמצנות, דריכה על האחר למטרותייך ואין לרשימה הזו סוף. הרצל חלם על ארץ אחרת, בטוחה ונקייה לעם נרדף! עכשיו העם הזה רודף את עצמו. זה לא המקום האידאלי. כל החלומות באספמיה האלה של תיקון, של שינוי.. אתה יודע כמה זמן ואמצעים זה יקח? אז לא תודה, לא על חשבוני ולא על חשבון ילדיי ועם כל אהבתי וחובתי לארץ הזאת - אני אדאג לעצמי כי אף אחד לא ידאג לי. אפילו רוה"מ שבחרתי במו ידיי משנה עורו וצבעו (נטיותיו הפוליטיות) ואין על מי לסמוך, רק על ("אבינו שבשמיים" RUFL) עצמי. תיפטר מהאופטימיות המיותרת, אני את שלי עושה וזה לא משנה כהוא זה, גם לא לטווח הרחוק. השרים ממשיכים לקחת שוחד ולרמות, רוה"מ ממשיך במשא ומתן לחלק את הארץ, ארה"ב ממשיכה להגיד לנו מה לעשות, איראן ממשיכה להתחמש, זיהום האויר רק מתגבר, הנפט ממשיך להתאדות מחיינו, כל המחירים עולים, החינוך ממשיך לרדת ברמה.. הכל בדרך לאבדון וזה לא תפקידי לתקן. בשביל זה בחרנו נציגים (והם גורמים לנו עוד נזקים). בוקר טוב מתושלח.

rotesh8

New member
צ'מעי

אני האחרון שיגיד לך שהכל מושלם פה, בטח שלא בפוליטיקה ובוודאי שבעוד תחומים אחרים. אבל, את האופטימיות ה"מיותרת" שלי אני אשמור לבינתיים, ברשותך. תודה. כן, אני יודע כמה זמן ייקח לתקן את שדורש תיקון - הרבה! אפילו המון! זו לא עבודה של דור וגם לא של שניים... אבל אני נגד הגישה שלך שאומרת "לא טוב לי פה עכשיו אז אני עוזבת". מצטער, לא חינכו אותי להתייאש כ"כ מהר, ובטח לא ממשהו שהוא שלי כמו המדינה הזאת. את נתת את גרמניה כדוגמא למקום שחיית בו ולכאורה יותר טוב שם, ואני לא יכול שלא לתת לך כדוגמא את האנטיתזה לחיים הטובים בגרמניה, רק לפני 60 שנה... בניגוד אלייך, אני כן חושב שתפקידנו (ותפקידי) לתקן ולעשות שיהיה יותר טוב. וזה מתחיל בלרצות להישאר פה ולרצות לעשות מהמקום הזה משהו קצת יותר טוב. לילה טוב

rotesh8

New member
מה שהרבה אנשים עושים:

חי פה עובד פה לומד פה עושה מילואים מצביע בבחירות לא מלכלך את הסביבה לא עוקף אנשים בתור בסופר ומשתדל להיות מעורב במה שקורה מסביב... אני מאמין שלכל אחד יש השפעה על הסביבה שלו, ושגם אני משפיע (ומקווה שלטובה) על אנשים שסביבי

כעיקרון אתה מזכיר

לי תסיפור פעם איזה אדם חכם שעבד על איזה נושא..! ולבן שלו שעמם והוא הפריע לאיש החכם..!מה עשה האב יצר לבן תעסוקה לקח תמונה של הגלובוס חתך אותה לגזרים ואמר לבן שלו בא נראה אותך מחבר את כל חלקי הגלובוס..?! זמן קצר לאחר מכן בא הילד לאבא והביא לו את העולם שלם..! האבא כולו בהלם איך כ``כ מהר סיימתה?? הפך הבן את מפת הגלובוס והראה לאביו שבצידה השני של המפה היה ציור של אדם..! מוסר השכל אם כל אחד ישלים את עצמו העולם יראה אחרת...!!

זה המינימום.

ואם לא כולם יעשו את זה - זה לא יספיק. אתה מוכן לעשות פי 5 בשביל לכסות ת'תחת ל5 אנשים שלא עושים אפילו את המינימום? אני לא. הלוואי והשינוי יצליח.

למעלה