שאלה - סקר - דיון - ...?...

noamsmac

New member
שאלה - סקר - דיון - ...?...

לא מצאתי בהסטוריה של הפורום שום שיחה על הנושא הזה אז פונה לכל אלו המתפרנסים מעיצוב, רעיונאות ואחרים: הבעיה התעוררה רק לאחרונה, כשהתחלתי דרכי כעצמאי בתחום שבו עד היום התפרנסתי בכלל לא רע - אבל כשכיר בחברות שטיפלו בהיבטים האלו ו'פינקו' אותי בכך שהשאירו לי את ההתמודדות המקצועית בלבד. אז איך אתם, כל אחד בתחומו, מגנים על זכויות יוצרים על רעיון (בין אם גרפי-עיצובי או אחר - ברמת פירסום, קד"מ וכו') שאתם מציגים ללקוח פוטנציאלי, ז"א מוודאים שהוא לא ישתמש במה שהוצג לו עם שינויים קלים-קוסמטיים במקום אחר?.. הרי לא כל לקוח מעריך או מסוגל להעריך פוטנציאל הגלום בקונספט נכון לקידום העסק שלו ומכך נגזר חוסר החשק שלו לשלם סבומים שנראים לו לא הגיוניים - ואז, במקרה של פתרון גרפי: הוא תמיד יכול לפנות לבן של השכן של האחיין שיש לו יכולות בפוטושופ ופלש וחושב שבכך מסתכמת העבודה... או במקרה של הצגת רעיון - קונספט לקמפיין שלם שאותו ינסה לבצע בעצמו וכל אלה - כשהוא מתבסס על הדרך שהוצגה לו. בבקשה אל תהפכו את זה לדיון על אמנות התימחור. בזה כבר דשו מספיק כאן. הבקשה היא להתמקד בהצעות להגנה על רעיון כאמור והיא אינה באה ממקום של פרנויות ופחדנות אלא מצורך להגדיר התנהלות נכונה וקבועה. כבר ראיתי בעבר את ה-NDA - Non Discloser Agreement - אבל השאלה היא אם טופס מהסוג הזה, המיועד לרמות גבוהות יותר של סודיות, לא עלול להרתיע לקוחות מליגות 'נמוכות' יותר?.. אשמח אם הנושא יעניין מספיק כדי לפתח איזשהו דיון כאן ולראות לאן המסקנות יובילו.

noamsmac

New member
אני יודע שזה לא נוגע ישירות למק

אבל מנסה להגיע לבעלי מקצוע, קולגות בתחומים דומים לשלי, שאולי ימצאו עניין בשיחה כזו, וחלק נכבד מאלה הרי משתמשים כבדים... ואם השאלה באמת לא רלוונטית לפורום מק - אז סליחה ואלרונד - אתה רשאי להעיף אותה. נעם

סמסא

New member
הדרך הכי טובה לטעמי

כשמדובר בקונספט אדריכלי (כי זה מה שאני עושה) הוא לא להשאיר שום סימן לקונספט בצורה מטריאלית ביד של הלקוח. כל ההצעה מוקרנת על מסך. עם מצגת פאוואר פוינט. בחזקת "כי תראה את הארץ ובשעריה לא תבוא" (אלא אם כן תשאיר ג'ובות ביד) המקום היחיד בו יהיה שריד לקונספט הוא בזכרון הקליינט. עכשיו, כל מי שמכיר את התחום יודע, שלא משנה עד כמה הזכרון שלו טוב, אם אין לו ידע קונקרטי באדריכלות או ממש זכרון צילומי יוצא דופן, הוא לעולם לא יוכל לשכפל את הרעיון. עדיף יהיה לו לפנות לאיש מקצוע מאשר לנסות לשרטט את זה מחדש... אבל זה אולי אופייני לתחום שלי. בכל מקרה, יצא לי רק פעם אחת לעשות הקרנה כזו וזה היה בסין. שם האנשים לא מאמינים בחוזים כתובים. בכל מקום אחר, הכלל הוא פשוט מאוד- אתה לא עושה כלום, זילט, נישט, זירו, לא נוקף אצבע בלי חוזה חתום. עדיף שלא תעבוד בכלל מאשר שתעבוד ולא תקבל כסף. לא ככה? את זה דרך אגב, למדתי בבית הספר הגבוה לאדריכלות של וורסאי מפיו של אחד המומחים העולמיים לנושא זכויות יוצרים - ד"ר (עו"ד) מישל הואט. במשך כל השנה השניה, הרביעית והחמישית, הוא לא הפסיק לחזור על זה ולכתוב את זה על הלוח. "לא עושים כלום בלי חוזה" מרתיע או לא מרתיע, אתה לא יכול להרשות לעצמך לעשות הנחות לאף אחד. השוק רווי בכל מיני תחמנים שחושבים שבגלל שאתה חברה חדשה וחסרת ניסיון הם יכולים לרכב על הגב שלך בנושא הזה. ברגע שאתה חותם על חוזה, חוזה שמבטיח שתקבל כסף בעבור העבודה שתשקיע, הקליינט לא ילך לחפש נערים מחוצ'קנים עם פוטושופ. הוא כבר משלם כסף טוב על עבודה מקצועית. יכול להיות ש"תאבד" קליינטים בהתחלה אבל תמיד תזכור, מי ש"אובד" בגלל שלא רוצה לחתום חוזה, מלכתכילה חיפש לדפוק אותך. אתה "מוכר" מוצר. אתה מתחייב להביא אותו גמור ומוכן בתאריך זמן ומקום מסויימים. האם יעלה על הדעת שחברת בניה תבצע עבודה כלשהיא מבלי שתחתום חוזה עם הקליינט (או האדריכל)? האם יעלה על דעתו של קליינט כלשהוא לקבל ייעוץ של עורך דין או ייצוג במשפט בחינם מבלי שיחתום איתו על חוזה? אתה חייב להיות אסרטיבי ותקיף בנושא. אני עצמאי המספק שרות. הדרך היחידה שלי להרוויח כסף היא על ידי הבטחת התשלום בחוזה שמגן על זכויות היוצרים שלי. ככה זה.

noamsmac

New member
הרעיון של ההקרנה נשמע מוצלח

תודה. בקשר לחתימות וחוזים - אני מדבר על שלב "פרה-חתימה": ז"א הצגה ללא כל התחייבות ולכן עדיין לא רלוונטי לחתום על תנאים וחוזים. לא ענית לי - אם לדעתך החתמת הלקוח על מעין "טופס שמירת סודיות" כזה או הצהרה שלא יעשה שימוש בחומר - עלולה להיות מרתיעה מדי. ובסוגריים - אני קצת מעבר להתחלה והצורך לא עלה בינתיים +ולמזלי הטוב עבדתי מול נציגי חברות ישרים ובעלי התייחסות מקצועית, אך השבוע אני עומד להציג רעיון שעליו אין לי שום דרך להגן.

MitzPettel

New member
אתר "קונספציה"

אולי כדאי לך להתעניין ושאול גם בפורומים של "קונספציה"

למעלה